Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Απώλειες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Τρίτη μέρα πτώσης

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Απώλειες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Τρίτη μέρα πτώσης
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σε υψηλότερα επίπεδα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, εξέλιξη που έφερε πίεση και αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές. Μεγάλες απώλειες κατέγραφαν οι αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ την ώρα που κλείναμε εμείς και πάνω από 1%. Η δική μας αγορά πάντως έκλεισε καλύτερα, αλλά συμπλήρωσε τρεις μέρες διόρθωσης. Ο τζίρος αυξημένος λόγω Αεροδρομίου και πακέτων Intrakat και πάνω από 135 εκατ. ευρώ.

ΔΑΑ: Το rebalancing αφορούσε μόνο τη συγκεκριμένη μετοχή και είδαμε να κάνει περίπου 1,9 εκατ. τεμάχια μόνο στην τελική δημοπρασία, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα είχε κάνει 1,16 εκατ. τεμάχια. Στο χαμηλό ημέρας έκλεισε και πάλι η μετοχή και με οριακή άνοδο 0,11%, αν και το πρωί είχε προσπαθήσει να περάσει πάνω από τα 9 ευρώ ξανά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ένα deal στον κλάδο θα μπορούσε να βάλει φωτιά στο ταμπλό. Στη στήλη θα άρεσε αυτό το deal που γράφει σήμερα το ΒΝ ότι συζητιέται. Η αγορά χρειάζεται επιχειρηματικές συμφωνίες για να πάει σημαντικά υψηλότερα. Μόνο τα κέρδη χρήσης 2023 και οι προοπτικές του 2024 δε φτάνουν. Η συγκεκριμένη βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο και ενισχύθηκε 3,91%. Θα είχε μεγαλύτερη άνοδο αλλά η πτώση των αγορών λόγω πληθωρισμού την επηρέασε.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ξεχώρισε και αυτή σήμερα και προσπάθησε να περάσει πάλι πάνω από τα 2,3 ευρώ, αλλά στο τέλος μειώθηκε η άνοδος στο 2,53% και η μετοχή έκλεισε στα 2,2250 ευρώ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Καλή διόρθωση για Cenergy (-2,76%), Titan (-2,37%), Jumbo (-2%), Lamda (-1,90%) και ΟΤΕ (-1,89%).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 0,69%. Η Εθνική είχε οριακή υποχώρηση 0,14%, η Eurobank έχασε 0,53% και η Alpha Bank 1,35%.

ΕΥΑΘ: Επειδή ανακοίνωσε ημερολόγιο και έχει ημερομηνία αποκοπής μερίσματος, είδαμε τοποθετήσεις. Λογικό να δώσει μέρισμα φέτος, καθώς δε νομίζουμε πως τα αποτελέσματα θα είναι όπως αυτά του 2022. Η ενεργειακή κρίση δεν την επηρεάζει τόσο πλέον. Τσάμπα βέβαια η μετοχή και θα θέλαμε να δούμε συνέχεια. Στα 3,39 ευρώ και στο +2,42% με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της.

INTRAKAT: Πακέτα (9 συνολικά) για το 2,7% του συνόλου όλα στα 4,35 ευρώ ανά μετοχή συνολικής αξίας 18,7 εκατ. ευρώ. Με σημαντικό discount αφού η τιμή στο ταμπλό ήταν στα 4,84 ευρώ εκείνη την ώρα που έγιναν. Η μετοχή τελικά έκλεισε στα 4,86 ευρώ άρα όσοι πήραν τις μετοχές τις έλαβαν με έκπτωση 10,5% έναντι της τιμής κλεισίματος.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζει να προσπαθεί να «σπάσει» για υψηλότερα. Στα 10,35 ευρώ σήμερα και στο +1,97%. Θα δημοσιεύσει αποτελέσματα και μάλλον θα δείξουν ξανά πως είναι φθηνή ακόμα και στα πολυετή υψηλά που βρίσκεται.

MODA BAGNO: Η AL MAVA Holdings όπως ανακοινώθηκε έχει ποσοστό 5,032% στην εισηγμένη. Έτσι μάλλον εξηγείται η μεγάλη άνοδος της μετοχής, ενώ θα σημειώσουμε πως μειώνεται σημαντικά η ελεύθερη διασπορά.

ΒΙΣ: Από εκεί που κάποτε μας είχε πει η εταιρεία ότι είναι σε επαφές με πιθανό αγοραστή, αλλά έκτοτε δεν είχαμε κάποιο νέο, περάσαμε στην αναχρηματοδότηση δανείου που έχει λήξει από τον Μάρτιο του 2023 και ήταν ανεξόφλητο πάνω από το μισό.

ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ: Με αφορμή την κίνηση της μετοχής, μίας μετοχής που την είχαμε ξεχάσει για να σας γράψουμε την αλήθεια, έχουμε να παρατηρήσουμε το εξής και θα θέλαμε να μας εξηγήσει κάποιος από εκεί από το Χρηματιστήριο τι συμβαίνει. Γιατί ο κοινός τίτλος έχει όριο το ±10%, ο προνομιούχους τίτλος έχει το ±30%; Οι κοινές μετοχές έχουν αποτίμηση 2,8 εκατ. ευρώ και οι προνομιούχες 885 χιλ. ευρώ. Ο συνολικός όγκος που έχει κάνει εδώ και 14 περίπου μήνες ο κοινός είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχει κάνει το προνόμιο. Ο όγκος βέβαια στο προνόμιο αντιστοιχεί σε μεγαλύτερο ποσοστό του συνόλου, αλλά όταν μία μετοχή ανοίγει με… αίτημα μάλλον δεν δικαιολογεί το ±30%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυνατή υποχώρηση σήμερα μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης