Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συντηρείται το θετικό κλίμα – Στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τα βλέμματα

Χρηματιστήριο: Συντηρείται το θετικό κλίμα – Στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τα βλέμματα
Την Τετάρτη δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2023 και ενημερώνουν για την πρόταση μερίσματος Τράπεζα Πειραιώς και Coca Cola
Σχετικά Άρθρα
Διατηρείται το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για μειώσεις επιτοκίων από τη FED και οδηγούν τις αγορές σε νέα υψηλά.
Το ράλι στη Wall Street θα επηρεάσει το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης, αναφέρουν σήμερα αναλυτές και όπως δείχνουν τα παράγωγα αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά.
Στην εγχώρια αγορά οι συνεχιζόμενες τοποθετήσεις των ξένων επενδυτών ανεβάζουν τις αποτιμήσεις, ενώ σε όποιες διορθωτικές κινήσεις της αγοράς, περιορίζουν το περιθώριο υποχώρησης, αφού η υποχώρηση εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για τοποθέτηση.
Σημειώνεται πως σήμερα το βράδυ θα δημοσιευτεί η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.
Σταδιακά το ενδιαφέρον θα στραφεί και στα εταιρικά αποτελέσματα χρήσης 2023, αφού την Τετάρτη 14/2 δημοσιεύουν Coca Cola και Τράπεζα Πειραιώς και θα δώσουν και τις προτάσεις τους για το μέρισμα.
Από σήμερα, οι μετοχές του Αεροδρομίου Αθηνών είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με μέγιστο όριο ημερήσιας διακύμανσης της τιμής της μετοχής ±30%.
Επιπλέον από σήμερα περιλαμβάνονται στο Γενικό Δείκτη με βαρύτητα 1,93% και από το κλείσιμο της αυριανής συνεδρίασης θα συμπεριληφθούν στο δείκτη FTSE All World με βαρύτητα 15,6%.

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα, αντικατοπτρίζοντας το πρόσφατο ράλι στην αμερικανική αγορά, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων από τη FED.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να ακολουθήσει τη διεθνή τάση σήμερα.

Euroxx
Στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων εστιάζεται το ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα, με την Τράπεζα Πειραιώς να κάνει την αρχή και να δημοσιεύει την Τετάρτη μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Beta
Έλεγχος πραγματικότητας: Η Πειραιώς και η Coca Cola θα ανακοινώσουν την Τετάρτη τα ετήσια αποτελέσματα για το 2023 μαζί με τις προτάσεις τους για το μέρισμα. Ως εκ τούτου θα περιμένουμε από τους επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής και να είναι πιο επιλεκτική ενεργώντας ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα ανακοινώνονται και τις επικαιροποιημένες προοπτικές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης