Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συντηρείται η θετική επενδυτική ψυχολογία – Επιλεκτικές κινήσεις και rotation περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Συντηρείται η θετική επενδυτική ψυχολογία – Επιλεκτικές κινήσεις και rotation περιμένουν οι αναλυτές
Από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης το Αεροδρόμιο Αθηνών εισέρχεται στο Γενικό Δείκτη. Το βλέμμα και στην επικείμενη αναδιάρθρωση του οίκου MSCI
Σχετικά Άρθρα
Τα ιστορικά υψηλά των ξένων δεικτών, η ισχυρή επενδυτική ψυχολογία των επενδυτών του εξωτερικού, αλλά και οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη των εγχώριων εταιρειών συντηρούν το επενδυτικό ενδιαφέρον και κρατούν την αγορά στα υψηλά των 13 ετών.
Το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει καλό και οι αναλυτές δεν αποκλείουν μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση που θα οδηγήσει στην τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.
Οι επιλεκτικές κινήσεις και το rotation στις επιλογές των επενδυτών απορροφά τις κινήσεις profit taking οδηγώντας τις αποτιμήσεις υψηλότερα.
Από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης οι μετοχές του Αεροδρομίου Αθηνών θα συμπεριληφθούν στο Γενικό Δείκτη με ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται πως από 14/2 θα συμμετέχουν και στους δείκτες FTSE Russell.
Επίσης στις 12 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Στον MSCI Greece Standard σήμερα συμμετέχουν 10 εταιρείες (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo, Μυτιληναίος, Motor Oil, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς).

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ένα υποτονικό άνοιγμα σήμερα, ελλείψει μακροοικονομικών ανακοινώσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγορά.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού.

Beta
Έτοιμη η αγορά για τρίτη εβδομάδα κερδών. Η αγορά επιμένει στα υψηλά 13 ετών, αντανακλώντας την αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη και τις επιχειρηματικές προοπτικές, ενώ το επιλεκτικό ενδιαφέρον και το rotation απορροφούν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό και τα ιστορικά υψηλά σε μεγάλες αγορές θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους.

Depolas
Διατήρησε την επαφή με τα υψηλά του χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ παρατηρείται αύξηση του όγκου συναλλαγών τις τελευταίες συνεδριάσεις. Σε Ευρώπη και ΗΠΑ η γενική εικόνα είναι περίπου η ίδια. Σήμερα, στο εξωτερικό, θα δοθεί βαρύτητα κυρίως στις αναθεωρήσεις του πληθωρισμού των τελευταίων 5 ετών στις ΗΠΑ, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τον τρόπο που θα αξιολογήσει η αγορά τα μεγέθη πληθωρισμού Ιανουαρίου που ανακοινώνονται την ερχόμενη Τρίτη. Συσσωρευτικά αναμένουμε να κινηθεί σήμερα ο ΓΔΧΑ, ενώ θα δημοσιευτεί και η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Ιανουαρίου στη Γερμανία, σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ήταν επάνω στις εκτιμήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα η αγορά της Κίνας παραμένει κλειστή.

Κύκλος
Παρά την κόπωση του Γ.∆. η επιστράτευση ακόμη και του ΟΤΕ επιβεβαίωσε ότι οι αγοραστές διατηρούν τον πλήρη έλεγχο και οι στόχοι των πωλητών για κίνηση προς τις 1370 δεν είναι ρεαλιστικοί. Στις 12μμ η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει το δείκτη βιομηχανικής παραγωγή στο τέλος ∆εκεμβρίου.εί στο πλαίσιο, ωστόσο, ενός θετικού εγχώριου περιβάλλοντος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης