Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με rotation στα βαριά χαρτιά πάνω από τις 1.400 μονάδες - Διάχυση στα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με rotation στα βαριά χαρτιά πάνω από τις 1.400 μονάδες - Διάχυση στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχει πολλές επιλογές η υψηλή κεφαλαιοποίηση και οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές. Πιάνουν οι επενδυτές πότε τη μία μετοχή, πότε την άλλη και πηγαίνει η αγορά υψηλότερα με μέθοδο rotation. Μία είναι οι τράπεζες, την άλλη η Jumbo, τα ΕΛΠΕ, σήμερα ήταν ο ΟΤΕ και η Jumbo και ας ήταν η Coca Cola πτωτική ξανά. Από την άλλη στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε πως στο τέλος βγαίνουν οι αγοραστές πιο δυνατά και πηγαίνουν την αγορά στα υψηλά ημέρας. Λες και περιμένουν να ανοίξει η Αμερική, ή έρχονται από εκεί οι εντολές. Με δυνατό τζίρο πάλι σήμερα η αγορά και στα 142 εκατ. ευρώ και πολλά πακέτα ξανά. Ο Γ.Δ. στις 1.404,88 μονάδες και στο +0,55%.

JUMBO: Μοιράζει απλόχερα χαρές αυτή η χαρτάρα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Λίγες είναι σαν και αυτή. Κρατάμε και το σχόλιο του κ.Βακάκη για τους Χούθι, καθώς μας ενδιαφέρει για άλλη μετοχή, δηλαδή τον ΟΛΠ. Πιστεύει ότι θα λήξει σύντομα και πως δεν μπορούν να επηρεάσουν το παγκόσμιο εμπόριο. Στα 27,70 ευρώ και στο +2,90%.

ΟΤΕ: Λέτε; Ο νέος επικεφαλής θα πρέπει να προσέξει λίγο και τη μετοχή. Ο απερχόμενος έκανε τον όμιλο μεγάλο και σχεδόν αδάνειστο. Ήρθε η ώρα οι μέτοχοι να κερδίσουν κάτι παραπάνω. Δε μπορεί βέβαια ο Γ.Δ. να είναι σε υψηλά 13 ετών να καλπάζουν οι μετοχές και αυτή να πετάει… χαρταετό! Κάποια στιγμή το επενδυτικό ενδιαφέρον θα περάσει και από αυτήν. Στα 13,32 ευρώ και στο +3,26% με όγκο πάνω από 970 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Μπορεί να μας… έβγαλε την ψυχή, μπορεί να μας ταλαιπώρησε, αλλά πλέον η ανταμοιβή είναι μεγάλη. Μαζί της από τα Τάρταρα και συνεχίζουμε. Νέα ιστορικά έγραψε πάλι. Στα 25,25 ευρώ και στο +1,41%.

ΟΛΠ: Ανακοίνωσε σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τακτοποίηση οφειλών. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό ποσό της τάξης των 200 χιλ. ευρώ περίπου, άρα δεν υπάρχει κάτι εδώ που θα μπορούσε να σχολιαστεί περαιτέρω.

FTSE 25: Βλέπουμε κάποιες αψιμαχίες στις τελευταίες θέσεις. Θα δοθεί μάχη και πλέον η είσοδος θα είναι με μέση κεφαλαιοποίηση μήνα και όχι μέρας. Ακόμα βέβαια είναι νωρίς, αλλά καλύτερα θα είναι να προνοήσουν κάποιοι. Βλέπουμε τη Σαράντης να κινείται υψηλότερα και να είναι ανακουφισμένη. Λες και έφυγε ένα βάρος που υπήρχε στην πλευρά των πωλητών εδώ και μήνες. Έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στις κεφαλαιοποιήσεις και θα πρέπει να πάει ακόμα πιο ψηλά για να γλιτώσει. Τελευταία είναι η Quest, μετά η ΕΥΔΑΠ, μετά η Σαράντης και μετά η Autohellas. Intrakat, Intralot και φυσικά Αεροδρόμιο έχουν μεγαλύτερη αποτίμηση. Ο ΟΛΠ επίσης είναι πιο πάνω από τις δύο τελευταίες του FTSE 25.

MOTOR OIL: Ξανά σε νέα ιστορικά υψηλά.

COCA COLA: Συμπλήρωσε 4 πτωτικές. Η αγορά ξεπερνάει τις 1.400 μονάδες με αυτή στο πλην! Στα 25,93 ευρώ και στο -2,56%.

AUTOHELLAS: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν και αυτή.

ΔΕΗ: Δεν ανησυχούν οι αναλυτές για τυχόν πρόστιμο από την Κομισιόν. Με οριακή άνοδο έκλεισε η μετοχή.

ΔΑΑ: Ήπια ανοδικά σήμερα και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 9,20 ευρώ με το υψηλό να είναι στα 9,3380 ευρώ. Ο τζίρος ανήλθε στα 20,2 εκατ. ευρώ.

INTRALOT: Ξεκίνησε κάλυψη η Edison δίνοντας δίκαιη τιμή τα 1,62 ευρώ που υποδηλώνει ένα καλό περιθώριο ανόδου και χωρίς να υπολογίζεται η αξία από πιθανά νέα συμβόλαια. Για το 2023 περιμένει EBITDA 133,1 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 29,3 εκατ. ευρώ και για το 2024 142,9 εκατ. ευρώ και 45,1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Υπάρχει και συνέντευξη του κ.Σφάτου στο site της Edison. Θυμίζουμε έχει προηγηθεί κάλυψη από την Ambrosia Capital με τιμή στόχο τα 1,55 ευρώ. Στο Λονδίνο το ενδιαφέρον το ενδιαφέρον όπως καταγράφεται στο road show είναι μεγάλο μας λένε οι πηγές μας. Η πετυχημένη αύξηση άλλαξε πλέον τα δεδομένα και η έκδοση του ομολογιακού είναι εύκολη υπόθεση. Στα 1,2380 ευρώ και στο +5,45% με μεγάλο όγκο 1,5 εκατ. τεμάχια.

ΙΝΤRACOM: Κάθε μέρα γράφει και νέο υψηλό. Απίστευτη! Στα 4,0950 ευρώ και στο +3,93%.

AVAX: Με υψηλό όγκο πήγε προς τα 1,80 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Δυνατή κίνηση και νέα υψηλά άνω των 20 ετών.

ΕΚΤΕΡ: Δυνατή κίνηση και από εδώ.

ATTICA GROUP: Συνέχισε ανοδικά και χωρίς ιδιαίτερους πωλητές.

INTRAKAT: Μετά από 8 πτωτικές σήμερα έκλεισε με άνοδο 1,47%.

ΕΥΔΑΠ: Μιλάμε για μία εταιρεία που δεν έχει ουσιαστικά όμιλο (50 χιλ. ευρώ η διαφορά τζίρου μητρικής με ομίλου), δεν έχει θυγατρικές στο εξωτερικό, δεν επηρεάζεται από ισοτιμίες και άλλα και όμως δημοσιεύει αποτελέσματα προς το τέλος της προθεσμίας. Ανακοίνωσε πως θα δημοσιεύσει στις 25 Απριλίου, λες και δε μπορεί νωρίτερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης