Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με διαθέσεις για ανάκτηση των 1.400 μονάδων – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με διαθέσεις για ανάκτηση των 1.400 μονάδων – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης στο ξεκίνημα και με διαθέσεις συσσώρευσης ξεκινήσαμε εμείς. Αν το επιτρέψουν τα ξένα θα δούμε ίσως και πάλι μία καλή κίνηση. Φαίνεται πως υπάρχουν διαθέσεις για υπέρβαση των 1.400 μονάδων. Πιέζεται πάλι η Coca Cola και επηρεάζει, ενώ από την άλλη στήριξη προσφέρουν οι μετοχές των Τιτάν, ΔΕΗ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Στο +3% η Σαράντης αλλά με μικρό όγκο.

ΔΑΑ: Με διαδικασία fast entry (γρήγορης εισόδου) στους δείκτες FTSE Russell από 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων. Από Δευτέρα και στον Γενικό Δείκτη. Στις 13/2 επομένως θα έχουμε ένα rebalancing και μέχρι τότε η μετοχή θα είναι στο επίκεντρο, αφού και όπως αναφέρουν αναλυτές, κάποιοι επενδυτές θα συνεχίσουν τις αναπροσαρμογές χαρτοφυλακίων. Με άνοδο περίπου 1% ξεκίνησε η μετοχή και υψηλό όγκο συναλλαγών.

ΔΕΗ: Οι αναλυτές έδωσαν κάποιες εκτιμήσεις για το που θα μπορούσε να κυμανθεί το πρόστιμο και όπως αναφέρουν μεγάλες χρηματιστηριακές δεν θα είναι μεγάλο και σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει ούτε το επενδυτικό πλάνο, ούτε τη μερισματική πολιτική. Δεν αποκλείεται να δούμε στα μεγέθη του 2023 μία πρόβλεψη η οποία θα αφορά έκτακτο και μη επαναλαμβανόμενο γεγονός. Η στήλη θεωρεί πως το θέμα έχει άλλη διάσταση και όχι χρηματιστηριακή. Γιατί αυτά που γίνονταν αν επιβεβαιωθούν τα πλήρωσε ακριβά ο καταναλωτής και ο μέτοχος. Δείτε αναλυτικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε ξεχωριστό θέμα που έχουμε στη στήλη. Με άνοδο άνω του 1% και στα 12,15 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα.

JUMBO: Κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών είναι η εκτίμηση που έδωσε χθες η διοίκηση της εταιρείας. Ίσως κάποια αναλυτές να χρειαστεί να βελτιώσουν την εκτίμηση για το μέρισμα. Στα 27 ευρώ η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Πειραιώς και με μικρή άνοδο κινούνται οι άλλες πλην της Εθνικής η οποία έχει μικρή υποχώρηση.

ΕΧΑΕ: Όπως γράφει σήμερα το ΒΝ ίσως οι αρμόδιες αρχές του Χ.Α. να χρειαστεί να κάνουν βελτιώσεις στον κανονισμό. Η διασπορά και η συσχέτιση με την κεφαλαιοποίηση είναι ένα θέμα και το άλλο μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει με όσες δεν υπακούσουν. Δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο μικρομέτοχος. Δεν μπορεί να πάνε επιτήρηση. Ας τις πάει στην Εναλλακτική Αγορά. Για τη μετοχή υπάρχει ζήτηση από το εξωτερικό. Στα 5,74 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Με δυνατή άνοδο στα πρώτα λεπτά και πάνω από τα 4 ευρώ.

INTRALOT: Το ενδιαφέρον πάει στο ομόλογο που σύντομα θα ξεκινήσει η δημόσια προσφορά. Η μετοχή πάντως έχει εξαιρετική συμπεριφορά και σήμερα ξεκίνησε με άνοδο κοντά στο 2%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξεχωρίζει και σήμερα από τα μικρά και ενισχύεται άνω του 3%. Ο όγκος είναι υψηλός, αλλά μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους όγκους. Η αποτίμηση πάντως των 62 εκατ. ευρώ δεν είναι χαμηλή. Πήγε όμως πάνω από εκεί που έβγαιναν στο παρελθόν μεγάλες στηρίξεις από τους insiders, οι οποίοι στην τελευταία πίεση που δέχθηκε ο τίτλος δεν έκαναν κάποια κίνηση.

ΜΙΝΕΡΒΑ: Με όρεξη ξεκίνησε και η συγκεκριμένη και δε χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να πάει στα 0,75 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης