Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και Αεροδρόμιο στο επίκεντρο – Νέες κινήσεις αναπροσαρμογής χαρτοφυλακίων περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και Αεροδρόμιο στο επίκεντρο – Νέες κινήσεις αναπροσαρμογής χαρτοφυλακίων περιμένουν οι αναλυτές
Συνολικά για την αγορά οι αναλυτές περιμένουν κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες όπως δείχνουν τα παράγωγα αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις
Σχετικά Άρθρα
Η μετοχή του Αεροδρομίου θα βρεθεί και σήμερα στο επίκεντρο με τους αναλυτές να σημειώνουν πως δεν αποκλείουν νέες αναπροσαρμογές στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών.
Μετά και την ανακοίνωση του οίκου FTSE Russell για γρήγορη είσοδο στους δείκτες, η μετοχή θα παραμείνει στο επίκεντρο μέχρι και 14 Φεβρουαρίου, καθώς θα υπάρχουν τοποθετήσεις από funds που ακολουθούν τους συγκεκριμένους δείκτες.
Από την άλλη και η μετοχή της ΔΕΗ θα παραμείνει στο επίκεντρο μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι αναλυτές δεν ανησυχούν και κάνουν λόγο για μία έκτακτη επιβάρυνση που όμως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 500 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Optima Bank.
Οι αναλυτές θεωρούν υπερβολική την χθεσινή πτώση και επαναλαμβάνουν σύσταση αγοράς.
Συνολικά για την αγορά οι αναλυτές περιμένουν κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες όπως δείχνουν τα παράγωγα αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν μικτό άνοιγμα σήμερα, με τη διαπραγμάτευση των μετοχών του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος να είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων των επενδυτών.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού.

Beta
Η αγορά αναμένεται να συσσωρεύσει με την ανάληψη κερδών να είναι πιθανό να συνεχιστεί, καθώς τα ισχυρά βραχυπρόθεσμα κέρδη μπορεί να βάλουν σε πειρασμό τους επενδυτές για μερική κατοχύρωση, αλλά το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να εξισορροπήσει την πίεση προσφοράς.

Depolas

Μικρή διόρθωση τιμών δια χειρός ΔΕΗ καταγράφηκε χθες στο ΧΑ χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται η ανοδική τάση του ΓΔΧΑ. Στο εξωτερικό, μικτή ήταν η εικόνα των αγορών με την Ευρώπη να διορθώνει και τις ΗΠΑ να κινούνται ανοδικά εν μέσω προσδοκιών ότι τα εταιρικά αποτελέσματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται. Στο εσωτερικό, σκαρφαλώνουμε σε όλο και υψηλότερα επίπεδα έχοντας υπερβεί την εκτίμησή μας, αλλά η αγορά περιέχει σημάδια ότι μια διόρθωση τιμών έχει ωριμάσει. Αυτή ενδέχεται να μην αφορά το σύνολο των τίτλων, πράγμα υγιές, αλλά η μεταβλητότητα θα αυξηθεί. Οι τοποθετήσεις μας είναι αυστηρά επιλεκτικές και δεν αφορούν το σύνολο της αγοράς στην παρούσα φάση. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ. Σημειώνουμε ότι σήμερα δημοσιεύεται και το οικονομικό δελτίο της ΕΚΤ, ενώ από αύριο κλείνουν οι αγορές της Κίνας μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου.

Κύκλος
Ο Γ.∆. έψαχνε αφορµή για διόρθωση ο Γεν. ∆είκτης και την βρήκε στο δηµοσίευµα για την ∆ΕΗ που συνέπεσε µε την εκπνοή του φίλτρου χρόνου 3 ηµερών από την υπέρβαση της ιστορικής κορυφής των 1379-70 µονάδων, όπως επισηµαίνει η τεχνική ανάλυση. Το πρώτο crash test στέφθηκε µε επιτυχία, καθώς ο Γ.∆. αναδύθηκε από τα χαµηλά του και έκλεισε αρκετά υψηλότερα. Ανοικτά όλα τα ενδεχόµενα για τη συνέχεια!

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης