Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Με τη διαδικασία γρήγορης εισόδου στους δείκτες FTSE Russell το Αεροδρόμιο Αθηνών από 14/2

Με τη διαδικασία γρήγορης εισόδου στους δείκτες FTSE Russell το Αεροδρόμιο Αθηνών από 14/2
Σύμφωνα με τον οίκο εισέρχεται με βαρύτητα 15,604394% στον FTSE All World, στον FTSE MPF All World, στον FTSE Global Large Cap και στον FTSE Emerging
Σχετικά Άρθρα
Μετά την πετυχημένη δημόσια εγγραφή του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος και την ένταξη των μετοχών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ο οίκος FTSE Russell όπως είχε ανακοινώσει αξιολόγησε την αποτίμηση και ενέταξε τη μετοχή με τη διαδικασία της γρήγορης εισόδου (fast entry) στους δείκτες.
Η ισχύς της απόφασης θα ξεκινήσει από την έναρξη των συναλλαγών της 14ης Φεβρουαρίου, ενώ προφανώς οι κινήσεις των funds που ακολουθούν τους δείκτες FTSE θα λάβουν χώρα στο κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης.
Σύμφωνα με τον οίκο εισέρχεται με βαρύτητα 15,604394% στον FTSE All World, στον FTSE MPF All World, στον FTSE Global Large Cap και στον FTSE Emerging.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα η μετοχή κατέγραψε ράλι και στο κλείσιμο ενισχύθηκε 11,71% με την τιμή να διαμορφώνεται στα 9,16 ευρώ και την αποτίμηση στα 2,75 δισ. ευρώ. Στην προσυνεδρίαση στο ξεκίνημα έδειχνε εκτιμωμενο άνοιγμα έως και 9,84 ευρώ, αλλά στη συνέχεια μπήκαν περισσότερες εντολές πώλησης και τελικά άνοιξε πιο χαμηλά αλλά και πάλι με εντυπωσιακή άνοδο, λόγω φυσικά της τεράστιας υπερκάλυψης.
Υπενθυμίζεται πως η τιμή εκκίνησης ήταν τα 8,20 ευρώ και πως σήμερα το όριο διαπραγμάτευσης ήταν ελεύθερο.
Τόσο ο όγκος όσο και ο τζίρος ήταν εντυπωσιακός και αύξησε σημαντικά τη συνολική εικόνα του Χ.Α.
Αναλυτικά, ο όγκος ανήλθε στα 6,6 εκατ. τεμάχια και ο τζίρος εκτοξεύτηκε στα 90,1 εκατ. ευρώ.
FTSE.png
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης