Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Απογειώθηκε ο τζίρος λόγω Αεροδρομίου, αυξήθηκε η μεταβλητότητα λόγω ΔΕΗ

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Απογειώθηκε ο τζίρος λόγω Αεροδρομίου, αυξήθηκε η μεταβλητότητα λόγω ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η είδηση για την επιστολή της Κομισιόν στη ΔΕΗ έφερε μεταβλητότητα και από οριακά θετικό τον Γ.Δ. τον πήγε μέχρι και στο -1,52%. Όμως η ψυχραιμία επικράτησε και τελικά κλείσαμε με μικρές απώλειες 0,47%. Στα ύψη ο τζίρος λόγω Αεροδρομίου και πάνω από τα 230 εκατ. ευρώ.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Όπως σας τα είχε μεταφέρει η στήλη μερικές μέρες πριν λήξει η έκδοση. Για πλάκα τα έπιασε τα 9 ευρώ και λόγω της τεράστιας υπερκάλυψης κινήθηκε ακόμα πιο ψηλά. Έκλεισε πάντως στο χαμηλό ημέρας και στα 9,16 ευρώ με το υψηλό να είναι στα 9,56 ευρώ. Έκανε 90 εκατ. ευρώ τζίρο το αεροδρόμιο και έχει αποτίμηση 2,74 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Ανεξάρτητα από το τι έγινε στο χρηματιστήριο, αυτό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι μεγάλο θέμα. Το να κατηγορείται για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης δεν είναι κάτι απλό. Από το 2013-19 προμήθευε την ηλεκτρική ενέργεια που παρήγαγαν οι θερμικές μονάδες σε τιμές κάτω του κόστους. Εδώ πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Ποιοι έδιναν την εντολή να πουλήσει σε τέτοιες τιμές; Τι επίπτωση είχε στον ισολογισμό; Πόσα έχασε και τι στοίχισε στον ανταγωνισμό. Γιατί ίσως έβαλε και αυτή το χεράκι της στις υψηλές τιμές που ήρθαν μετά και ίσως έτσι εξηγείται η κατάντια του ισολογισμού που χρειάστηκε να διώξει ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και να κάνει και αύξηση κεφαλαίου. Βρέθηκε να υποχωρεί έως και 7,6%. Μεγάλος ο όγκος. Η μετοχή έγραψε χαμηλό στα 11,55 ευρώ αλλά έκλεισε στα 12,02 ευρώ και με απώλειες 3,84%. Έκανε τζίρο 40,4 εκατ. ευρώ και όγκο 3,3 εκατ. τεμάχια.

JUMBO: Πολύ καλό μας φαίνεται το growth που έδωσε η διοίκηση δηλαδή αύξηση πωλήσεων το 2024 8-10%. Άρεσε και στους επενδυτές όπως φάνηκε από την πορεία της στο ταμπλό. Στα 26,92 ευρώ και στο +1,66%.

MOTOR OIL: Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκε η μετοχή και στα 26,96 ευρώ με άνοδο 3,45%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες και οι 4 συστημικές.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Στα 9,67 ευρώ και στο +5,57% με καλό όγκο. Μάζευαν χαρτιά εδώ και μήνες οι βασικοί μέτοχοι.

INTRALOT: Παρουσιάσεις σε Ευρώπη και Αμερική με στόχο να ενημερωθούν οι επενδυτές για την έκδοση του ομολογιακού. Στα 130 εκατ. ευρώ η έκδοση και θα πάει εξαιρετικά όπως μαθαίνουμε. Την επόμενη εβδομάδα πιθανολογείται η έγκριση του ενημερωτικού και μετά θα ξεκινήσει η δημόσια προσφορά. Το επιτόκιο αν είναι ίδιο με το επιτόκιο του ομολογιακού θα είναι επιτυχία, δηλαδή πέριξ του 5,5%. Εκεί κάπου μπαίνει ο πήχης. Η Πειραιώς είναι ανάδοχος. Υπενθυμίζεται πως το ομολογιακό που λήγει φέτος έχει επιτόκιο 5,25%.

LAVIPHARM: Στις 22 του μήνα θα γίνει η εκδήλωση για την έναρξη της κυκλοφορίας του πρώτου τοπικώς παραγόμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, στο ίδρυμα Γουλανδρή. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας. Ουσιαστικά θα γίνει μία αναλυτική ενημέρωση από ειδικούς για να ενημερωθεί ο κόσμος. Η εισηγμένη περιμένει σημαντικά οφέλη στα αποτελέσματά της αφού έχει σημαντικό μικτό περιθώριο κέρδους.

INTRAKAT: Συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες πτωτικές και προφανώς κάποιοι έχουν επηρεαστεί από όλα όσα γράφονται αναφορικά με κεφάλαια που φέρεται να χρωστάει. Από την άλλη η μετοχή έχει δώσει τεράστια κίνηση τους προηγούμενους μήνες. Κάποιοι επίσης ίσως να θεωρούν ότι θα γίνει αύξηση κεφαλαίου, αλλά η διοίκηση έχει πει ότι στην παρούσα φάση έχει χρήματα για να καλύψει υποχρεώσεις.

PROFILE: Εξαιρετική εταιρεία και έχει κάνει μεγάλη κίνηση έχοντας πλέον αποτίμηση πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το Μonopoly, το σύστημα μετάδοσης των τιμών του Χ.Α. φαίνεται πως είναι παραμελημένο. Για μία τέτοια εταιρεία η ορθή μετάδοση των δεδομένων ενισχύει και το κύρος της. Δεν μπορεί κάθε που μπαίνει μία εταιρεία στο Χ.Α. να μην μπορούμε να δούμε το ποσοστό μεταβολής, όταν όλοι οι άλλοι πάροχοι το έχουν. Δεν γίνεται να παίρνουμε συνέχεια τηλέφωνο και να λέμε φτιάξτε αυτό ή εκείνο. Να γίνεται ένα reverse split και να μην προσαρμόζονται οι τιμές. Ρίξτε και εκεί λίγο βάρος βρε παιδιά, για καλό τα γράφουμε.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξεπέρασε ο όγκος τα 1,4 εκατ. τεμάχια και μπόρεσε να πάει στο +11,59%.

ΜΕΖΖ: Παραμένει υψηλή η μεταβλητότητα στις μετοχές αυτές. Η Cairo έγραψε σχεδόν limit up και limit down σήμερα. Η Phoenix όμως ήταν δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση και σε απώλειες και σε χρονική διάρκεια. Η Cairo στο +2,54%, η Phoenix στο -5,17%, η Galaxy στο -2,31% και η Sunrise -0,76%.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ: Βλέπουμε πίεση σε συγκεκριμένα μικρομεσαία που δεν έχουν δώσει κίνηση αν και είναι φθηνά. Βλέπουμε να βγαίνουν συγκριτικά με άλλες μετοχές μεγάλες πωλήσεις. Προφανώς και η κίνηση έχει να κάνει με απογοήτευση επενδυτών. Περίμεναν φαίνεται πολλούς μήνες και βλέποντας ράλι στο υπόλοιπο ταμπλό, ρευστοποιούν για να κερδίσουν από αλλού. AS Company, Flexopack, ΕΥΑΘ μερικές από τις περιπτώσεις.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Έχουμε ξαναγράψει πως έχει ακουστεί η φήμη για τα ακίνητά της πως τα θέλει άλλη εισηγμένη που αναπτύσσεται στο χώρο των ακινήτων. Πρέπει κάποια στιγμή να βρει 20 εκατ. ευρώ περίπου για να τα δώσει στους κληρονόμους. Αν πουλήσει βέβαια τα ακίνητα δε μένει κάτι άλλο, αλλά θα είναι ένα εξαιρετικό όχημα…

ΙΝΤΡΑCOM: Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε στα 4,0250 ευρώ και έκλεισε στα 3,94 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης