Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στο Αεροδρόμιο τα βλέμματα – Συσσώρευση μετά το πρόσφατο ράλι

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στο Αεροδρόμιο τα βλέμματα – Συσσώρευση μετά το πρόσφατο ράλι
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Διαγραμματικά είμαστε σε υψηλά 13 ετών. Αυτό βέβαια είναι για όσους τραβάνε γραμμές. Όχι πως δεν υπολογίζουμε την τεχνική ανάλυση. Αντιθέτως, κοιτάμε συνεχώς τα διαγράμματα. Αλλά βρε παιδιά μια αγορά που σήμερα είναι στα 97 δισ. ευρώ περίπου, πως θα τη συγκρίνουμε με την αγορά 13 χρόνια πριν που ήταν στα 50 δισ. ευρώ; Υπάρχει σύγκριση; Δεν πρέπει να το προσμετρήσουμε και αυτό; Είναι πολύ πιο πάνω η αγορά μας από τότε. Δείτε σχετικό θέμα που έχουμε στη στήλη και προσέξτε τις τιμές τότε και τώρα.

Ο τζίρος στα ύψη στο ξεκίνημα όπως αναμενόταν αφού η είσοδος του Ελ.Βενιζέλος πρόσφερε με το καλημέρα πάνω από 15 εκατ. ευρώ. Τελικά άνοιξε στα 9,40 ευρώ και με άνοδο άνω του 14%. Σημειώστε πως δεν συμμετέχει σήμερα σε κάποιον δείκτη το αεροδρόμιο και έτσι η μεγάλη άνοδος δεν αποτυπώνεται στον Γ.Δ. για παράδειγμα, ο οποίος ενισχύεται οριακά.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Μεγάλη απογείωση έκανε και προσγειώθηκε στη Λ.Αθηνών και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Μας δίνει κύρος πλέον και περισσότερες επιλογές. Όλα τα βλέμματα είναι πάνω του και δικαίως. Oι πρώτες εντολές που μπήκαν στο σύστημα έδειχναν άνοιγμα κοντά στα 10 ευρώ και άνοδο 17%. Στη συνέχεια μπήκαν περισσότερες πωλήσεις και η τιμή πήγε προς τα 9,20 ευρώ. Για κάποιους 1 ευρώ κέρδος σε λίγες μέρες δεν είναι λίγο. Είναι απόδοση 12%. Λίγο πριν το άνοιγμα η τιμή είχε πάει λίγο πιο ψηλά και στα 9,30 ευρώ με τον εκτιμώμενο όγκο στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα είχε χαμηλό στα 9,34 ευρώ και υψηλό στα 9,56 ευρώ. Η αποτίμηση 2,8 δισ. ευρώ.

JUMBO: Σήμερα αναμένεται η γενική συνέλευση να δώσει το πράσινο φως για την έκτακτη χρηματική διανομή των 0,60 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό μετά την αφαίρεση του φόρου 0,57 ευρώ ανά μετοχή. Λίγο πάνω από 2% η απόδοση, αλλά δε θα είναι μόνο αυτή. Με καλή άνοδο η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

AEGEAN: Πλέον υπάρχουν επιλογές στον τουριστικό κλάδο. Νομίζουμε πως η είσοδος του αεροδρομίου θα βοηθήσει και τη συγκεκριμένη και ήδη βλέπουμε καλή εικόνα και τοποθετήσεις στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Καλό και το σημερινό της ξεκίνημα και βλέπουμε δυνατούς όγκους. Στα 15,80 ευρώ και στο +1,8% με πάνω από 27 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά και η εκτίμηση της στήλης είναι πως θα δούμε καλή κίνηση αν γίνει διάσπαση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια πτωτικά όλες πλην Πειραιώς, η οποία έχει μικρή άνοδο.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δε βλέπουμε κινήσεις που να συνοδεύονται από καλούς όγκους στα πρώτα λεπτά. Άρα δεν υπάρχουν μετοχές που να αξίζουν σχολιασμό. Τουλάχιστον για την ώρα. Λίγο οι Ευρωσύμβουλοι δείχνουν μία διάθεση και ενισχύονται 2,62%, η Έλτον και η Πετρόπουλος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης