Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ντεμπούτο για το Αεροδρόμιο Αθηνών – Δεν αποκλείεται νέα ανοδική κίνηση

Χρηματιστήριο: Ντεμπούτο για το Αεροδρόμιο Αθηνών – Δεν αποκλείεται νέα ανοδική κίνηση
Σε υψηλά 13 ετών διαπραγματεύεται το Χ.Α. με την αποτίμηση ωστόσο να είναι περίπου διπλάσια εκείνης της εποχής
Σχετικά Άρθρα
Με το κλίμα στο εξωτερικό να παραμένει καλό η εγχώρια αγορά μπορεί να υποστηρίξει μία ακόμη θετική κίνηση.
Τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κινήσεις βραχυπρόθεσμων κερδών, οι οποίες είναι απόλυτα δικαιολογημένες, αν και οι προηγούμενες συνεδριάσεις έχουν δείξει πως οι αγοραστές έχουν αρκετή δύναμη και απορροφούν τις όποιες ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται οδηγώντας ξανά την αγορά υψηλότερα.
Με την καταγραφή νέου υψηλού 13 περίπου ετών το ελληνικό χρηματιστήριο βλέπει την αποτίμηση να προσεγγίζει τα 100 δισ. ευρώ έναντι 50 δισ. ευρώ που είχε το 2011.
Η μεγάλη προσθήκη στην αποτίμηση γίνεται σήμερα με την είσοδο του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος και με την αποτίμηση να ξεκινάει από περίπου 2,5 δισ. ευρώ.
Χωρίς το αεροδρόμιο η αποτίμηση της Οργανωμένης Αγοράς χθες ήταν στα 94,3 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η τιμή εκκίνησης για το ΔΑΑ είναι στα 8,20 ευρώ αλλά η μεγάλη υπερκάλυψη μπορεί να το ωθήσει προς τα 9 ευρώ.
Σήμερα επίσης πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Jumbo για τη διανομή έκτακτου μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η Intralot ζεσταίνει μηχανές για την έκδοση του ομολογιακού ύψους 130 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου περίπου. Η διοίκηση έχει προγραμματίσει παρουσιάσεις στις ΗΠΑ αύριο και μεθαύριο.

Εurobank Equities
Η αγορά φαίνεται πως θα ανοίξει στο πράσινο σήμερα, υποστηριζόμενη από τα θετικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ε.Ε. και τη βελτίωση του κλίματος γύρω από τα μέτρα πολιτικής στήριξης από την Κίνα.

Optima Bank
Περιμένουμε κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα, με την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών του αεροδρομίου της Αθήνας να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Όλα τα βλέμματα σήμερα στο Αεροδρόμιο Αθηνών, με τη διαπραγμάτευση των μετοχών να ξεκινάει σήμερα με τιμή εκκίνησης τα 8,20 ευρώ.

Depolas

Σημάδια διάχυσης της ανόδου καταγράφηκε χθες στο ΧΑ, ενώ υποστηρικτικό ήταν και το διεθνές επενδυτικό κλίμα, αν και ανοδική παραμένει η τάση στις κρατικές ομολογιακές αποδόσεις το τελευταίο διάστημα. Στο επίκεντρο σήμερα θα  βρεθεί ο τίτλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που εισάγετε σήμερα, με το άνοιγμα να αναμένετε σε θετικό έδαφος μετά και την θεαματική υπερκάλυψη. Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και το εμπορικό ισοζύγιο Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων Δ τριμήνου 2024. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου στην Γερμανία κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος σε μηνιαία και ετήσια βάση, αλλά και χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Κύκλος
Ο Γ.∆. συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία, κυριεύοντας το ψυχολογικό όριο των 1400 μονάδων και κλείνοντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση υψηλότερα της ιστορικής κορυφής των 1379 μονάδων. Πλησιέστερη στήριξη το πρόσφατο ανοδικό χάσμα των 1376 μονάδων. Ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών του ∆.Α.Α. , ενώ η Γ.Σ. της Jumbo εγκρίνει προμέρισμα 0,60 ευρώ/μετχ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης