Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έβαλε στόχο τις 1.400 μονάδες με τράπεζες και επιλεγμένα blue chips

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έβαλε στόχο τις 1.400 μονάδες με τράπεζες και επιλεγμένα blue chips
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζουν να οδηγούν υψηλότερα την αγορά και σήμερα φτάσαμε μία ανάσα από τις 1.400 μονάδες. Δυνατός και πάλι ο τζίρος και προφανώς η άνοδος και το σπάσιμο αντιστάσεων όταν συνδυάζονται με δυνατές συναλλαγές είναι καλός συνδυασμός. Η Eurobank ξεχώρισε σήμερα και μετά ακολούθησε η Πειραιώς και μετά η Alpha Bank. Εκτός τραπεζών μας άρεσε η Σαράντης, τα ΕΛΠΕ και η Viohalco. Στις 1.395,99 μονάδες και στο +0,79% με 142,8 εκατ. ευρώ συναλλαγές. Εννοείται νέα υψηλά και πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο +4,40% και στα 1,90 ευρώ η Eurobank που ήταν και υψηλό ημέρας με όγκο πάνω από 10 εκατ. τεμάχια. Απίστευτη! Η Πειραιώς στα 3,91 ευρώ και στο +2,36% και έχει σχεδόν πιάσει την τιμή που λένε οι πληροφορίες ότι θα γίνει το placement. Με άνοδο 1,90% η Alpha Bank και στα 1,7680 ευρώ. Η Εθνική είχε τη μικρότερη άνοδο (0,84%) αλλά ποιος μπορεί να έχει παράπονο. Στα 7,1860 ευρώ το κλείσιμο.

ΕΛΠΕ: Ταλαιπώρησε αρκετά τους επενδυτές, ειδικά στην περίοδο του placement. Περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά, αλλά δεν την είδαμε τότε. Τώρα βλέπουμε μία καλύτερη πορεία. Η μετοχή μαζί με το προμέρισμα που έχει δώσει πιάνει την τιμή που είχε πριν τη διάθεση των μετοχών. Στα 7,55 ευρώ και στο +2,17% με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια. Είχε και κάποια πακέτα, αλλά το μάζεμα ήταν τεράστιο. Έγραψε υψηλό στα 7,62 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν σήμερα και έγραψε νέο υψηλό 3 ετών. Στα 9,23 ευρώ και στο +3,71%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διατηρεί την καλή συμπεριφορά των τελευταίων εβδομάδων και είναι από τις μετοχές που ξεχωρίζουν μέσα στη συνεδρίαση στον FTSE 25. Έχουμε την εντύπωση πως θα δώσει καλή κίνηση σύντομα. Στα 14,26 ευρώ με υψηλό στα 14,48 ευρώ και με όγκο περίπου 300 χιλ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Δυνατή κίνηση σήμερα, αλλά συνοδεύτηκε με αύξηση του όγκου στα υψηλά. Επανεμφάνιση ουσιαστικά είχαμε του πωλητή, που έχουμε αναφέρει αρκετές φορές. Κάποια στιγμή βέβαια θα του τελειώσουν τα χαρτιά, αν και μέχρι τότε έχουμε δρόμο. Στα 2,09 ευρώ και στο +7,46% με 156 χιλ. τεμάχια.

INTRAKAT: Έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή χωρίς όμως να έχει αθροιστικά μεγάλη υποχώρηση. Από τα 5,07 ευρώ έχει πάει στα 4,85 ευρώ με μεγάλους όγκους.

PERFORMANCE: Στα υψηλά της η μετοχή και σήμερα έγραψε και νέα. Δείχνει καλή συμπεριφορά, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία μετάταξης. Περιμένουμε τα αποτελέσματα χρήσης για να δούμε πως διαμορφώνονται οι δείκτες αποτίμησης. Στα 5,54 ευρώ και στο +3,55% με την αποτίμηση να λέει 77 εκατ. ευρώ.

ΜΕΖΖ: Ανοδικά και πάλι οι μετοχές της κατηγορίας. Cairo και Phoenix ξεχώρισαν περισσότερο από τις άλλες δύο. Η Cairo στα 0,3940 ευρώ και στο +9,75% με ανεκτέλεστα στους αγοραστές, η Phoenix στα 0,1020 ευρώ και στο +6,36%, η Galaxy στα 0,8170 ευρώ και στο +5,01% και η Sunrise στα 0,3455 ευρώ και στο +2,07%.

ΙΛΥΔΑ: Προφανώς και δε συμφωνούμε όταν βλέπουμε stock option στο 1/3 της χρηματιστηριακής τιμής σε τέτοιες εταιρείες που ουσιαστικά δεν έχουν προσφέρει κάτι στο μέτοχο. Έχουν γίνει μόδα πλέον τα stock option.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Η SATO δεν έχει γράψει πλην από την αρχή του έτους. Είχε 7 συνεχόμενες ανοδικές και σήμερα έκλεισε αμετάβλητη. Χωρίς πλην Δάιος και Αττικές Εκδόσεις. Ούτε όμως και η Σαραντόπουλος είχε κλείσει με απώλειες από την αρχή του έτους. Η Prodea δεν έχει κλείσει σε άλλη τιμή πλην των 7,35 ευρώ το 2024, όπως και η Dotsoft έχει κλείσιμο μόνο στα 4,24 ευρώ και έχει κάνει πράξη μόνο σε μία συνεδρίαση.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Ανοδικά και με καλές συναλλαγές για τα δεδομένα της. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθεί απόφαση και για το θέμα της οφειλής που έχει προς τους βασικούς μετόχους. Τα ακίνητά της δεν περνάνε απαρατήρητα. Στα 0,7850 ευρώ και στο +5,37% με 16 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 25,2 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης