Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Χρηματιστήριο: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Το βλέμμα στρέφεται στην είσοδο των μετοχών του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος την Τετάρτη στο Χ.Α. με τιμή εκκίνησης τα 8,20 ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Η αυξημένη ρευστότητα και η εξαιρετική επενδυτική ψυχολογία συνεχίζουν να συνοδεύουν το ελληνικό χρηματιστήριο.
Η καταγραφή νέων υψηλών σχεδόν 13 ετών, το επενδυτικό ενδιαφέρον για νέες εισαγωγές και placements επιβεβαιώνουν την αλλαγή στάσης των επενδυτών απέναντι στο Χ.Α. και τη χώρα συνολικά.
Οι αποτιμήσεις με βάση τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις των αναλυτών είναι ακόμα χαμηλές και δικαιολογούν περαιτέρω άνοδο.
Για σήμερα η αγορά αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία των ξένων αγορών, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω ανοδική κίνηση προς τις 1.400 μονάδες από το επιλεκτικό ενδιαφέρον που υπάρχει.
Το βλέμμα στρέφεται στην είσοδο των μετοχών του Αεροδρομίου την Τετάρτη στο Χ.Α. και στην Πειραιώς η οποία παίρνει τη σκυτάλη και θα προχωρήσει το ΤΧΣ στη διάθεση μετοχών σε μερικές εβδομάδες.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα μικτό άνοιγμα σήμερα καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν το χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις επιτοκίων της FED αργότερα μέσα στο έτος.

Piraeus Securities
Περιμένουμε ένα αργό ξεκίνημα της εβδομάδας εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος στο εξωτερικό μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και τις γεωπολιτικές ανησυχίες. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών την Τετάρτη, είναι ο καταλύτης για την αγορά αυτή την εβδομάδα.

Optima Bank
Περιμένουμε οι τράπεζες να συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο στο Χ.Α. σήμερα.

Beta
Παρά τα υπεραγορασμένα τεχνικά επίπεδα το επιλεκτικό ενδιαφέρον μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα και να απορροφήσει την πίεση της προσφοράς.

Depolas
Με νέο τοπικό υψηλό για τον ΓΔΧΑ τελείωσε η συνεδρίαση της Παρασκευής καθώς το ΧΑ δείχνει ότι ενδεχομένως έχει ανοδικά περιθώρια βραχυπρόθεσμα, αλλά παράλληλα λαμβάνει και την στήριξη των διεθνών μετοχικών δεικτών στην παρούσα φάση. Πάραυτα, συνεχίζουμε να απέχουμε από ενίσχυση θέσεων λόγω ενός σημαντικά εμπροσθοβαρούς ράλι τιμών στο εξωτερικό, το οποίο πιθανότατα να ανακοπεί το επόμενο διάστημα. Σε μια τέτοια κατάσταση θα αξιολογήσουμε την συμπεριφορά των επενδυτών στο ΧΑ. Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί αναμφισβήτητα ο τίτλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που ξεκινά την διαπραγμάτευση την Τετάρτη. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη υπηρεσιών PMI Ιανουαρίου (τελευταία μέτρηση) στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης και στις ΗΠΑ. Επιπλέον, σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα και οι MacDonalds και Caterpillar.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης