Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ξεπερνάει εμπόδια, καταγράφει νέα ρεκόρ, τραβάει επενδυτικά βλέμματα

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ξεπερνάει εμπόδια, καταγράφει νέα ρεκόρ, τραβάει επενδυτικά βλέμματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατά ξεκίνησαν οι αγορές αλλά κάποια μάκρο που βγήκαν μετά μείωσαν τα κέρδη. Η δική μας αγορά είχε καλή απόδοση και έσπασε σημαντική αντίσταση γράφοντας νέο υψηλό 13 ετών. Θα χρειαστεί επιβεβαίωση της διάσπασης. Σε πολύ καλά επίπεδα και πάλι ο τζίρος. Ξεχώρισαν Viohalco και Alpha Bank. Με άνοδο 1,77% η εβδομάδα και από την αρχή του έτους ο Γ.Δ. ενισχύεται 7,10%. Τα ρεκόρ πάντως συνεχίζονται είτε σε επίπεδο δεικτών, είτε επενδυτικού ενδιαφέροντος όπως αυτό αποτυπώθηκε στο IPO του Ελ.Βενιζέλος.

VIOHALCO: Ο όμιλος μαζί με τις θυγατρικές του και κυρίως την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που είχε μείνει πίσω, δείχνει πως θέλει να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών της χρονιάς. Σε λίγους μήνες θα έχει άλλη μία θυγατρική στο Χρηματιστήριο, τη Noval. Στα 6,42 ευρώ και στο +2,56% με το υψηλό ημέρας να είναι στα 6,56 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξανά με άνοδο και από τις συστημικές ξεχώρισε πάλι η Alpha Bank. Πλέον είναι η φθηνότερη και δικαιολογεί και αυτή καλύτερα επίπεδα τιμών. Στα 1,7350 ευρώ και στο +2,06% με υψηλό όγκο. Οι 4 συστημικές από τα 136 εκατ. ευρώ συναλλαγές έκαναν τα 72 εκατ. ευρώ και κάτι. Με μικρότερη άνοδο Πειραιώς και Εθνική και αμετάβλητη η Eurobank.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Η μεγάλη ζήτηση δίνει την ευκαιρία για προσεκτική επιλογή των επενδυτών που θα λάβουν τις μετοχές. Μαθαίνουμε ότι μένουν εκτός δυνατά ονόματα διεθνών οίκων και παίρνουν χαρτιά μακροπρόθεσμοι επενδυτές. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε σχετικό θέμα που έχουμε στη στήλη.

EXAE: «Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών γράφει ιστορία με την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 7 Φεβρουαρίου 2024, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την ελληνική κεφαλαιαγορά! Με πολλή χαρά αναμένουμε να υποδεχτούμε στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά των τελευταίων 18 ετών!», έγραψε στα social media. Στα 5,70 ευρώ και με δυνατό όγκο η μετοχή. 

AEGEAN: Με άνοδο 1,47% και στα 12,40 ευρώ. Καλός ο όγκος των συναλλαγών. Για κάποιον που θέλει να παίξει το στόρι του τουρισμού, υπάρχει και αυτή και σε λίγες μέρες θα είναι και το Ελ.Βενιζέλος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Διατήρησε και σήμερα την καλή συμπεριφορά των προηγούμενων ημερών και επέστρεψε σε τιμές Αυγούστου. Κλείνει την απόσταση με τα υψηλά της και νομίζουμε πως αν το κλίμα στις αγορές παραμείνει καλό μπορεί να δει νέα υψηλά. Στα 2,98 ευρώ και στο +2,76%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Η στήλη την έχει στις επιλογές και τη θεωρεί από τις καλύτερες μικρές. Είναι όμως και μερικά πράγματα που παρατηρούμε και μας προβληματίζουν. Προσέξτε: Ανακοίνωσε η εταιρεία πως την 1η Φεβρουαρίου αγόρασε 4.100 ίδιες μετοχές με μέση τιμή 2,5505 ευρώ ανά μετοχή. Η στήλη έχει εντοπίσει πριν 4-5 συνεδριάσεις πως αυξάνει όγκο και η προσφορά μαζεύεται. Πότε έγινε η προηγούμενη αγορά ιδίων; Στις 14 Δεκεμβρίου με μέση τιμή 2,88 ευρώ. Μέχρι προχθές η μετοχή ουσιαστικά υποχωρούσε εδώ και πάνω από ένα μήνα. Όμως δεν έγιναν αγορές και φυσικά δεν ήμασταν σε ευαίσθητη περίοδο. Οι συναλλαγές στο διάστημα που δεν έκανε αγορές ξεπέρασαν τις 450 χιλ. τεμάχια. Κατά τα λοιπά με άνοδο 5,41% η μετοχή και στα 2,73 ευρώ.

REAL CONS.: Νέα ιστορικά έγραψε σήμερα η μετοχή. Από τη μία η πορεία του τεχνολογικού κλάδου στις ΗΠΑ και από την άλλη η έκθεση της Eurobank Equities για την Entersoft δίνουν μία άλλη πνοή στις ελληνικές εισηγμένες. Μετά την Performance είναι η επόμενη που θα πάρει εισιτήριο για την Κύρια Αγορά. Στα 2,94 ευρώ και στο 5,76%.

ΜΕΖΖ: Επανήλθαν στο προσκήνιο, ίσως με κάποια επιφυλακτικότητα σήμερα από τους επενδυτές, μετά την πρόσφατη αύξηση της μεταβλητότητας. Οι αγοραστές τελικά επικράτησαν και οι μετοχές έκλεισαν υψηλότερα. Στο +9,79% η Cairo, στο +7,51% η Phoenix, στο +6,28% η Sunrise και στο +4,29% η Galaxy.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Αγορές από insider εκδηλώθηκαν στη μετοχή.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Άδειασε λίγο από εντολές η πλευρά των αγοραστών, γέμισε η πλευρά των πωλητών. Μειώθηκε και ο όγκος. Στα 1,23 ευρώ και στο -2,38%.

SATO: Έβδομη συνεχόμενη ανοδική και κλειδωμένη πάλι, αλλά αυτή τη φορά με μεγάλο όγκο και με πωλητές στην τιμή κλεισίματος των 0,0540 ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης