Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Από… face control οι προσφορές των επενδυτών στη δημόσια εγγραφή του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»

Από… face control οι προσφορές των επενδυτών στη δημόσια εγγραφή του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»
Το Αεροδρόμιο θα δώσει λεπτομέρειες για την κατανομή στις 6 Φεβρουαρίου και στις 7 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής.
Σχετικά Άρθρα
Μόνο σωματικό έλεγχο και έλεγχο αποσκευών δεν έχουν κάνει οι αρμόδιοι της δημόσιας προσφοράς του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ.
Επενδυτές μεγάλων οίκων του εξωτερικού φαίνονται πως μένουν έξω με εντολές πελατών να μην ικανοποιούνται και όπως μαθαίνει το ΒΝ δεν είναι εντολές λίγων αλλά πολλών επενδυτών.
Η μεγάλη ζήτηση που υπήρξε, καθώς όπως ανακοινώθηκε η δημόσια προσφορά καλύφθηκε συνολικά 12 φορές και το σύνολο της προσφοράς ξεπέρασε τα 8 δισ. ευρώ, έδωσε την ευκαιρία στην προσεκτική επιλογή των επενδυτών που θα λάβουν μετοχές.
Ένα σημαντικό μέρος της προσφοράς πήγε στους cornerstone επενδυτές όπως είναι γνωστό, ενώ από την πλευρά του βιβλίου των ξένων ένα μεγάλο μέρος των μετοχών θα λάβουν μακροπρόθεσμοι επενδυτές και διαχειριστές που έλαβαν μέρος στις συναντήσεις που έγιναν (1 -on- 1).
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως πολλοί από αυτούς που έλαβαν μέρος στις συναντήσεις έδωσαν πληροφορίες για τον τελικό αγοραστή κάτι που πιθανότατα μέτρησε θετικά.
Πληροφορίες από μεγάλο οίκο αναφέρουν ότι καταχώρησε στο σύστημα 20 εντολές και έμειναν όλες εκτός.
Νωρίτερα το πρωί ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της δημόσιας προσφοράς με την τιμή διάθεσης να διαμορφώνεται στα 8,20 ευρώ, λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που υπήρξε μέχρι την τελευταία ώρα.
Υπενθυμίζεται πως η κάλυψη του βιβλίου των ξένων καλύφθηκε στην πρώτη μισή ώρα της δημόσιας προσφοράς.
Το Αεροδρόμιο θα δώσει λεπτομέρειες για την κατανομή στις 6 Φεβρουαρίου και στις 7 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής.
Στελέχη της αγοράς πιστεύουν πως θα δει τα 9 ευρώ η μετοχή.
Νωρίτερα η ΕΧΑΕ έγραψε στα socia media: «Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών γράφει ιστορία με την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 7 Φεβρουαρίου 2024, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την ελληνική κεφαλαιαγορά! Με πολλή χαρά αναμένουμε να υποδεχτούμε στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά των τελευταίων 18 ετών!».

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης