Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης μετά τα πολυετή υψηλά – Στο εξωτερικό το βλέμμα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης μετά τα πολυετή υψηλά – Στο εξωτερικό το βλέμμα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρά τις αναταράξεις στη Wall Street λόγω FED, οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν δείχνοντας ψυχραιμία. Ήπια υποχωρεί ο γερμανικός δείκτης. Η επενδυτική ψυχολογία στο εσωτερικό παραμένει καλή και υποστηρίζεται από το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για το IPO του Ελ.Βενιζέλος, αλλά και από το συνολικό ενδιαφέρον που δείχνουν οι ξένοι για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα του Γενικού Δείκτη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν στο επίκεντρο. Ξεχωρίζει και πάλι η Πειραιώς και έχει μικρή άνοδο και ακολουθεί η Alpha Bank. Ήπια πτωτικά κινούνται στα πρώτα λεπτά οι άλλες δύο συστημικές. Η πορεία τους πάντως στα πρώτα λεπτά δείχνει να επηρεάζεται και από τις αγορές του εξωτερικού.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Αναμένεται ταχεία είσοδος στους δείκτες FTSE Russell σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οίκου. Ο FTSE Russell θα επιβεβαιώσει αν πληρούνται τα κριτήρια και το όριο εισόδου για να συμπεριληφθεί στο δείκτη FTSE Global Equity με βάση την τιμή κλεισίματος κατά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είναι στις 7 Φεβρουαρίου. Εάν επιβεβαιωθεί η ταχεία είσοδος η ένταξη θα πραγματοποιηθεί μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 13ης Φεβρουαρίου δηλαδή με ισχύ από Τετάρτη 14/2. Η κάλυψη είναι τεράστια και σήμερα θα φανεί που θα κλείσει η τιμή διάθεσης. Οι πληροφορίες της στήλης μέχρι χθες ανέφεραν πως δεν αποκλείεται να μην πάει στα 8,20 ευρώ και να δοθεί μία έκπτωση στους νέους μετόχους, ήτοι να είναι στα 7,75 ευρώ για παράδειγμα. Χρηματιστηριακά πάντως αναμένουν κίνηση προς τα 9 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Και πάλι πάνω από τα 14 ευρώ και με καλό όγκο στο ξεκίνημα. Μετά τη διάθεση των μετοχών η μετοχή ξαναβρίσκει τα πατήματά της. Συγκριτικά με άλλες κατασκευαστικές έχει μείνει μάλλον αρκετά πίσω. Σημειώνουμε και το χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων το οποίο μεγαλώνει…

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Τον Ιανουάριο κατέγραψε εξαιρετική άνοδο. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Για πολλούς μήνες ταλαιπώρησε και εκνεύρισε τους μετόχους της. Πολλοί είναι σίγουρο πως δεν άντεξαν την αναμονή και πούλησαν πριν ξεκινήσει η άνοδος. Βλέπει τα 2,40 ευρώ η μετοχή και το ζητούμενο είναι να κάνει διάσπαση και να μη γυρίσει πίσω.

ΔΕΗ: Ανακοίνωσε σημαντική χρηματοδότηση και ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του μεγάλου φωτοβολταϊκού ισχύος 550ΜW στην Πτολεμαΐδα.

JUMBO: Με άνοδο περίπου 1% μετά το πέρασμα των πρώτων 15 λεπτών και προσπαθεί να στηρίξει την αγορά.

INT.INTERNATIONAL: Ξεχωρίζει στα πρώτα λεπτά λόγω ανόδου 3,03% και όγκου οποίος είναι κάπως υψηλότερος από το μέσο όρο και πάνω από 3.000 τεμάχια. Μάλλον τοποθετούνται κάποιοι για να πάρουν την επιστροφή κεφαλαίου και στη συνέχεια να λάβουν μετοχές της BriQ όπως προβλέπει το σχέδιο συγχώνευσης.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Και εδώ βλέπουμε τοποθετήσεις το τελευταίο διάστημα, άλλωστε είναι μεγάλη η διανομή που έρχεται. Στα 10,20 ευρώ και στο +2%.

AUSTRIACARD: Άκουσε μάλλον για διόρθωση στο εξωτερικό και έτρεξε πρώτη να υποχωρήσει. Στα 5,85 ευρώ και στο -0,85%. Γίνεται πάρτι παγκοσμίως στην πληροφορική και αυτή απέχει με εντυπωσιακό τρόπο.

ΠΑΪΡΗΣ: Με 1 τεμάχιο στο +7,12%.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Με 9 τεμάχια αυτή στο +4,51%.

FRIGOGLASS: Ανακοίνωσε νέο CEO.

MEZZ: Σε αυτές τις μετοχές θα στραφεί και σήμερα το ενδιαφέρον των εγχώριων επενδυτών που δραστηριοποιούνται στα μικρομεσαία. Μετά τη χθεσινή αύξηση μεταβλητότητας και τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα πρέπει να δούμε μία σταθεροποίηση και μείωση της μεταβλητότητας. Με άνοδο δείχνει η προσυνεδρίαση για τη Phoenix, σταθεροποίηση για Sunrise, Cairo και μεγάλη πτώση για Galaxy.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης