Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Κινήσεις profit taking περιμένουν οι αναλυτές μετά την υποχώρηση της Wall Street

Χρηματιστήριο: Κινήσεις profit taking περιμένουν οι αναλυτές μετά την υποχώρηση της Wall Street
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος
Σχετικά Άρθρα
Υποχώρηση του ανοδικού momentum και διόρθωση περιμένουν οι αναλυτές μετά τη χθεσινοβραδινή πορεία της Wall Street.
Η FED έβαλε πάγο στις προσδοκίες των επενδυτών για μείωση επιτοκίων τον Μάρτιο και οι αγορές στις ΗΠΑ υποχώρησαν.
Ανάλογη κίνηση αναμένεται στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, με τους εγχώριους αναλυτές να περιμένουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο θα ανακοινωθεί η τιμή διάθεσης.
Δε χωράει αμφισβήτηση το γεγονός ότι είναι μία από τις πιο πετυχημένες δημόσιες εγγραφές, με το βιβλίο των ξένων να καλύπτεται την πρώτη μισή ώρα και στη συνέχεια να υπάρχει μεγάλη υπερκάλυψη πολλών φορών, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του ελληνικού βιβλίου.
Στελέχη της αγοράς δεν αποκλείουν η τιμή διάθεσης να είναι υψηλότερη των 7,70 ευρώ και να φτάσει το πάνω εύρος (8,20 ευρώ), ανάλογα με τις εντολές που θα τοποθετηθούν σήμερα στο σύστημα από τους ξένους.

Εurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές είναι έτοιμες να κάνουν μία βουτιά σήμερα, καθώς οι επενδυτές περιορίζουν τα στοιχήματά τους για επικείμενη μείωση επιτοκίων από τη FED.

Piraeus Securities
Οι θετικές προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τη μακροπρόθεσμη δυναμική της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τη ρευστότητα που αναμένεται να αποδεσμευτεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς του ΔΑΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπερκαλυφθεί αρκετές φορές, αναμένεται να παράσχουν καλή στήριξη στην ελληνική αγορά. Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο χάρη στη συνεχή θετική ροή ειδήσεων και τις ελκυστικές αποτιμήσεις.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να ακολουθήσει τις ξένες αγορές σήμερα.

Beta
Η κατοχύρωση κερδών μπορεί να μειώσει τη δυναμική, οι επενδυτές μπορεί να τηρήσουν επιφυλακτική στάση μετά την αδύναμη πορεία της Wall Street, αφού FED κατέρριψε τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από τον Μάρτιο του 2024.

Depolas
Θετική έκπληξη ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ, αν και οι πρωταγωνιστές στις αποδόσεις ήταν οι ίδιοι, δηλαδή οι τράπεζες. Η εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν μάλλον σταθεροποιητική, ενώ σημαντικές απώλειες είδε η τεχνολογία με τον Nasdaq να χάνει περισσότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες με την Google να ηγείται της πτώσης μετά τα αδύναμα αποτελέσματα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη μεταποίησης PMI (Ιανουαρίου) για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης και τις ΗΠΑ. Επίσης, θα έχουμε μια πρώτη μέτρηση για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στην Ένωση και τα εβδομαδιαία στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι αναμένουμε σήμερα νέα λίστα εισηγμένων που ανακοινώνουν αποτελέσματα με μεγαλύτερες τις Amazon, Apple, Meta και Merck. Στο εσωτερικό, στοίχημα αποτελεί για τον ΓΔΧΑ η συνέχιση της ανοδικής αυτονόμησης της αγοράς καθώς εκτιμούμε ότι ο ρυθμός ανόδου στο ΧΑ δεν είναι διατηρήσιμος στα τρέχοντα επίπεδα. Διατηρούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών στην περιοχή των 1360 με 1260 μονάδων, αναδεικνύοντας ότι αποφεύγουμε να ενισχύσουμε συνολικά τις θέσεις μας στην παρούσα φάση. Σήμερα η τελευταία ημέρα για την δημόσια προσφορά των μετοχών του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Κύκλος
Λήγει σήμερα η δημόσια προσφορά για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αναμένεται ανακοίνωση υψηλής υπερκάλυψη της έκδοσης. Γενική επίθεση των αγοραστών με οδηγό τον τραπεζικό δείκτη οδήγησε στην ιστορική κορυφή των 1379 μονάδων του Γ.∆. με το κλείσιμο να γίνεται αρκετά χαμηλότερα. Πλησιέστερη στήριξη η τοπική κορυφή των 1362 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης