Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικό ξεκίνημα βλέπουν οι αναλυτές – Στη FED στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών

Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικό ξεκίνημα βλέπουν οι αναλυτές – Στη FED στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως συνολικά το κλίμα παραμένει καλό στην αγορά
Σχετικά Άρθρα

Σταθεροποίηση στα τρέχοντα και ίσως λίγο υψηλότερα επίπεδα περιμένουν οι αναλυτές για την πορεία της σημερινής συνεδρίασης και τελευταίας του Ιανουαρίου.
Οι αγορές της Ευρώπης προετοιμάζονται για ένα επιφυλακτικό άνοιγμα, με τους επενδυτές να περιμένουν τη συνεδρίαση της FED και τα σχόλια του επικεφαλής προκειμένου να ανιχνεύσουν τις προθέσεις για την πολιτική σύσφιξης.
Στο εσωτερικό οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως συνολικά το κλίμα παραμένει καλό στην αγορά και το ενδιαφέρον των ξένων παραμένει ισχυρό όπως φαίνεται τόσο από την πορεία της δημόσιας προσφορά του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος, όσο και από την έκδοση του ομολόγου δεκαετούς διάρκειας που πραγματοποιήθηκε χθες από το Ελληνικό Δημόσιο.
Σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Performance Technologies για τη μετάταξη της εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ένα επιφυλακτικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας με τα φτωχά στοιχεία από την Κίνα, ενώ περιμένουν αργότερα σήμερα τα σχόλια από τη συνεδρίαση της FED.

Piraeus Securities
Περιμένουμε να συνεχιστούν οι επιλεκτικές κινήσεις, με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο λόγω των επικείμενων συναλλαγών, υποστηριζόμενες από την καλή κερδοφορία και τους ελκυστικούς πολλαπλασιαστές. Οι μετοχές που θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν είναι η ΔΕΗ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Jumbo και η Τιτάν, οι οποίες περιλαμβάνονται στις κορυφαίες μας επιλογές, ενώ διατηρούμε την ευνοϊκή μας άποψη για τις Μυτιληναίος, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

Optima Bank
Περιμένουμε μία ακόμη συνεδρίαση με περιορισμένο εύρος τιμών για το Χ.Α. σήμερα, λόγω έλλειψης καταλυτών.

Beta
Μία ήπια ανάκαμψη αναμένεται σήμερα, τελευταία συνεδρίαση του Ιανουαρίου, με έμφαση στον τραπεζικό τομέα παρά τη συνεχιζόμενη φτωχή ροή ειδήσεων.

Depolas
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε χθες το ΧΑ με τον ΓΔ να καταγράφει μικρά κέρδη ευθυγραμμισμένος με την υπόλοιπη Ευρώπη. Στις ΗΠΑ, απώλειες είδε κυρίως ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq εν αναμονή σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Εν τέλει η Google έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα από διαφημίσεις των αναλυτών και υποχωρούσε περί το 6% στο after-market. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά η μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της FED αργά το απόγευμα και ενδεχομένως να οδηγήσει σε χαμηλή μεταβλητότητα την αγορά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Για σήμερα, αναμένουμε, μεταξύ άλλων, την μέτρηση πληθωρισμού Ιανουαρίου σε Γερμανία τις εγχώριες λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου και στοιχεία από αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Σημειώνουμε ότι τα μεγέθη της αγοράς εργασίας που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ σχεδόν επισφράγισαν την ανθεκτικότητα της και οδήγησαν σε νέα υποχώρηση των στοιχημάτων για την πρώτη μείωση επιτοκίων από την FED τον Μάρτιο. Κλείνοντας, αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Ιανουαρίου στην Γαλλία, που δημοσιεύτηκε πριν λίγο, κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Κύκλος
Εν μέσω της δημόσιας προσφοράς του ∆.Α.Α. που ολοκληρώνεται την Πέμπτη, και της επιτυχημένης έκδοσης του 10ετούς ομολόγου ο Γ∆ προσέγγισε εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 1360 μονάδων γεγονός που καταδεικνύει την ανθεκτικότητα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου απέναντι στις διεθνείς γεωπολιτικές αναταράξεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης