Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Χωρίς διάθεση για μεγάλη διόρθωση – Σε πολλές μετοχές το ενδιαφέρον

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Χωρίς διάθεση για μεγάλη διόρθωση – Σε πολλές μετοχές το ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχει δείξει εδώ και αρκετές συνεδριάσεις πως δεν έχει διάθεση για μεγάλες διορθώσεις. Δεν είναι η μόνη. Και οι ξένες αγορές το ίδιο δείχνουν. Θα έρθει κάποια στιγμή και αυτή. Οι θετικές εκθέσεις συνεχίζονται και το καλό κλίμα στην Ευρώπη διατηρείται με αποτέλεσμα η αγορά να κινηθεί σήμερα ήπια ανοδικά. Αν και ξεκίνησε με απώλειες και κάποιες περαιτέρω κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, γρήγορα οι αγοραστές απορρόφησαν την προσφορά και οδήγησαν υψηλότερα το Γ.Δ. Από τα βαριά χαρτιά ξεχώρισαν Ελβάλχαλκόρ, Σαράντης, Viohalco, ΕΛΠΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Στο υψηλό ημέρας και στο +0,59% το κλείσιμο του Γ.Δ. και κέρδη 1,56% για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε.

ALPHA FINANCE: Αναφορικά με τις κορυφαίες επιλογές της θα πούμε πως όλες έχουν σύσταση αγοράς πλην της Μυτιληναίος η οποία έχει τεθεί υπό αναθεώρηση λόγω προφανώς των αποτελεσμάτων που δημοσίευσε. Δίνει τιμή στόχο τα 3,92 ευρώ για την Πειραιώς τα 2 ευρώ για τη Eurobank, τα 14 ευρώ για τη ΔΕΗ, τα 6,68 ευρώ για την ΕΧΑΕ και τα 23,46 ευρώ για την Τιτάν.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αν κρίνουμε από την πορεία άλλης μετοχής του ομίλου και πως πήγαν τα θεμελιώδη, ίσως θα πρέπει να περιμένουμε και εδώ κάτι ανάλογο. Η μετοχή ήταν έτσι κι αλλιώς φθηνή, αλλά έχουμε την εντύπωση που η άνοδος που παρατηρείται είναι η αρχή και πως μάλλον τα μεγέθη της θα βελτιωθούν σημαντικά στις επόμενες χρήσεις και αυτό είναι που φέρνει τοποθετήσεις. Στα 2,30 ευρώ και στο +5,50%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πλησιάζει και αυτή τα υψηλά της και λίγο να ενισχυθεί ακόμα θα βρεθεί σε υψηλά 13 μηνών. Στα 8,64 ευρώ και στο +1,65% με υψηλό ημέρας στα 8,80 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Με μεγάλο όγκο η μετοχή σήμερα και είδαμε μία καλή κίνηση, αν και θα έπρεπε ήδη να ήταν υψηλότερα. Στα 7,33 ευρώ και στο +2,37% με όγκο πάνω από 768 χιλ. τεμάχια.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Σήμερα θα προχωρήσουμε στην αφαίρεση δύο μετοχών από τις επιλογές μας, όχι γιατί δε βλέπουμε ότι μπορούν να δουν υψηλότερα επίπεδα, αλλά γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει, πρέπει να βάζουμε και κάτι στην τσέπη και να δείξουμε πως η σωστή τακτική είναι, όσο ανεβαίνει μία αγορά να αντλείς ρευστότητα και να εισέρχεσαι όταν δημιουργούνται ευκαιρίες.

INTRACOM: Απίστευτο το ράλι της και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Διαγραμματικά μας δείχνει πως μπορεί να κάνει τους πάντες να παραμιλάνε, περισσότερο από αυτό που βλέπουμε σήμερα. Όμως η στήλη που τον Οκτώβρη την είχε με τιμή 2,07 ευρώ είναι παραπάνω από ικανοποιημένη και την αφαιρεί. Μακάρι να πάει ακόμα πιο ψηλά. Θα χρειαστεί όμως ειδήσεις, γιατί στα τρέχοντα επίπεδα νομίζουμε πως η αποτίμηση είναι γεμάτη. Στα 3,87 ευρώ και στο +4,03%. Στα 323 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

PHOENIX: Τι να πούμε για τη συγκεκριμένη. Τον Οκτώβρη την είχαμε με τιμή 0,056 ευρώ, έδωσε επιστροφή κεφαλαίου 0,0144 ευρώ αν θυμόμαστε καλά και σήμερα έχει κάνει ράλι τρομερό. Σήμερα έκλεισε και πάλι με μεγάλους αγοραστές στα 0,0783 ευρώ και στο +9,66%. Δείχνει πως μπορεί και παραπάνω να ενισχυθεί αλλά για τη στήλη είναι δυνατή η απόδοση, επομένως την αφαιρούμε και αυτή. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι…

ΑΔΜΗΕ: Μεγαλύτερο όγκο από το σημερινό είχε κάνει 9 Αυγούστου. Τότε είχε κάνει 1,2 εκατ. τεμάχια. Και η τιμή ήταν περίπου 30 σεντς υψηλότερη. Στα 2,14 ευρώ και στο -0,47% με 737 χιλ. τεμάχια όγκο. Αδικείται στην αποτίμηση των 496 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες ανοδικές και διόρθωσε σε μεγάλο βαθμό τη βουτιά που είχε κάνει. Πριν τις ανοδικές είχε 9 πτωτικές! Στα 4,4850 ευρώ και στο +3,10%.

LAVIPHARM: Κάθε φορά που τη βλέπουμε να ανεβαίνει υψηλότερα, αισθανόμαστε όμορφα, γιατί η στήλη ήταν η μόνη που βγήκε και στήριξε το πλάνο του Τηλέμαχου Λαβίδα. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ούτε τι διαβάζαμε, ούτε τι έγινε τελικά. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Μακάρι να πάει και ακόμα πιο ψηλά και σε αποτίμηση και σε μεγέθη. Η στήλη είναι φουλ ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα πορεία της. Στα 0,8980 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +6,9%.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Τη Δευτέρα ξεκινάει η ειδική διαπραγμάτευση στη μετοχή από την Optima Bank και σήμερα είδαμε καλύτερες συναλλαγές και άνοδο.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Μέχρι και η συγκεκριμένη κινήθηκε σήμερα. Έκανε μάλιστα και μεγάλο όγκο. Στο +23,02%.

SATO: Και αυτή αφυπνίστηκε. Είδαμε μάλιστα και μεγάλη εντολή αγοράς. Στα 0,0345 ευρώ και στο +9,52%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Είχε μεγάλο αγοραστή, έκανε όγκο σχεδόν 100 χιλ. τεμάχια και ενισχύθηκε μόλις 2,54%. Με τέτοια αγορά το ποσοστό αυτό είναι μικρό.

FRIGOGLASS: Έκανε μεγάλη κίνηση στις προηγούμενες συνεδριάσεις και έμπαιναν μεγάλες εντολές αγοράς. Είχε τρία συνεχόμενα limit up (+10%). Σήμερα βρέθηκε πωλητής και έδωσε στον αγοραστή τα κομμάτια που ζητούσε. Ο όγκος άγγιξε τις 730 χιλ. τεμάχια και έκλεισε η μετοχή αμετάβλητη.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης