Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Δεν αποκλείεται συνέχιση των κινήσεων profit taking από τους αναλυτές

Χρηματιστήριο: Δεν αποκλείεται συνέχιση των κινήσεων profit taking από τους αναλυτές
Για σήμερα οι μετοχές των τραπεζών και όσων έχουν ραντεβού στη Νέα Υόρκη, θα βρεθούν στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
To road show της JP Morgan στη Νέα Υόρκη στέλνει θετικά μηνύματα και αντίστοιχα μηνύματα στέλνει και η δημόσια εγγραφή του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος.
Μπορεί χθες να εντοπίστηκαν κινήσεις βελτίωσης ρευστότητας από επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν μετοχές του Ελ.Βενιζέλος, ωστόσο το καλό κλίμα διατηρείται στο Χ.Α. με το γενικό δείκτη να παραμένει κοντά στα υψηλά δεκαετίας.
Για σήμερα οι μετοχές των τραπεζών και όσων έχουν ραντεβού στη Νέα Υόρκη, θα βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ αναλυτές δεν αποκλείουν συνέχιση της ήπιας διόρθωσης λόγω του ήπια πτωτικού ανοίγματος που αναμένεται στην Ευρώπη.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο καθώς φαίνεται πως είναι πιο κοντά στο να αναλάβει την κατασκευή του ΒΟΑΚ και να έχει την παραχώρηση, έναντι των ανταγωνιστών της.
Η Autohellas επίσης θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς η Euroxx ξεκίνησε εκ νέου την κάλυψη της μετοχής δίνοντας τιμή στόχο τα 19 ευρώ.

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ευρώπη παραπέμπουν σε ένα οριακά πτωτικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προσπαθούν να αξιολογήσουν τις προοπτικές της πολιτικής σύσφιξης και τα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι η επιφυλακτικότητα θα παραταθεί και στη σημερινή συνεδρίαση.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι το Χ.Α. θα κινηθεί ανάλογα με τις αγορές του εξωτερικού.

Beta
Περιμένουμε μία ακόμη συνεδρίαση με ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ακολουθώντας τη διάθεση των ξένων αγορών.

Depolas
Ενδοσυνεδριακή υποχώρηση κατέγραψε χθες ο ΓΔΧΑ, αλλά με περισσότερο συσσωρευτική διάθεση εν αναμονή και της εισαγωγής του Αεροδρομίου Αθηνών. Το διεθνές περιβάλλον παραμένει ευνοϊκό για το ΧΑ, αλλά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποκλείσουμε απότομες διορθώσεις τιμών. Η επενδυτική κοινότητα παραμένει σε μια στρατηγική του βλέποντας και κάνοντας σχετικά με τα εισερχόμενα μακροοικονομικά στοιχεία. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει κυρίως στοιχεία στις ΗΠΑ όπως προσωπική κατανάλωση και προσωπικό εισόδημα Δεκεμβρίου καθώς και τον αποπληθωριστή Δεκεμβρίου. Η αυλαία των εγχώριων εταιρικών αποτελεσμάτων άνοιξε χθες με τον Μυτιληναίο και ενδεχομένως να δώσει τον τόνο στο εσωτερικό και ίσως νέους πρωταγωνιστές για τον επόμενο μήνα . Δεν αναβαθμίζουμε ακόμα το εκτιμώμενο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης