Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Autohellas: Εκ νέου κάλυψη από Euroxx με τιμή στόχο τα 19 ευρώ και περιθώριο ανόδου 40%

tags :
Autohellas: Εκ νέου κάλυψη από Euroxx με τιμή στόχο τα 19 ευρώ και περιθώριο ανόδου 40%
Ο υπομοχλευμένος ισολογισμός παρέχει σημαντικά όπλα στη φαρέτρα για να επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα
Περιθώριο ανόδου 40% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών εντοπίζει η Euroxx για τη μετοχή της Autohellas.
Η χρηματιστηριακή ξεκίνησε εκ νέου την κάλυψη της μετοχής δίνοντας τιμή στόχο τα 19 ευρώ και σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς.
Όπως αναφέρει, πιστεύει πως η Autohellas είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανεξερεύνητα ονόματα στην ελληνική αγορά και διαπραγματεύεται με πολύ χαμηλούς πολλαπλασιαστές (P/E 8,5 φορές, EV/EBITDA 4,6 φορές για το 2024), ένα καλό discount έναντι των ομοειδών (20-30% σε όρους EV/EBITDA), ένα ασφαλές play για τον ελληνικό τουρισμό και την εγχώρια μακροοικονομική ανάκαμψη.
Ο υπομοχλευμένος ισολογισμός παρέχει σημαντικά όπλα στη φαρέτρα για να επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης ή/και τα μερίσματα να γίνουν μεγαλύτερα στο μέλλον.
Όπως σημειώνει ο καθαρός δανεισμός ως προς τα EBITDA είναι στις 2,2 φορές για το 2023 σύμφωνα με την εκτίμησή της, σημαντικά χαμηλότερα από τις άλλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο εξωτερικό που ο συγκεκριμένος δείκτης είναι μεγαλύτερος από 3 φορές, οι οποίες συνήθως απολαμβάνουν επιπλέον μόχλευση από την τιτλοποίηση οχημάτων.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Euroxx η Autohellas θαμπορούσε να απορροφήσει ένα μεσαίο μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης χωρίς να επεκτείνει τα τρέχοντα επίπεδα καθαρού χρέους προς EBITDA και να πληρώσει άνετα το 45-50% των κερδών σε μέρισμα.
Autohellas.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης