Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πουλάει χαμηλά και αγοράζει ψηλά! - Σε αυτή την εισηγμένη στοιχίζει ακριβά η βελτίωση της διασποράς

Πουλάει χαμηλά και αγοράζει ψηλά!  - Σε αυτή την εισηγμένη στοιχίζει ακριβά η βελτίωση της διασποράς
Η Prodea ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, πούλησε πακέτο μετοχών με έκπτωση 32% από την τιμή της δημόσιας πρότασης
Σχετικά Άρθρα
Αίσθηση προκαλούν οι τελευταίες συναλλαγές του βασικού μετόχου της Prodea ΑΕΕΑΠ, INVEL Real Estate, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε τη δημόσια πρόταση και ένα μήνα μετά πούλησε πακέτο μετοχών 32% χαμηλότερα.
Η προσπάθεια βελτίωσης της διασποράς στοιχίζει ακριβά στην Invel καθώς όχι μόνο πούλησε χαμηλότερα από την τιμή που αγόραζε μετοχές, αλλά πούλησε και με σημαντικό discount έναντι της εσωτερικής αξίας της μετοχής.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση που υποχρεώθηκε να κάνει η Invel προς τους ελάχιστους μετόχους που είχε και αυτή έγινε στα 7,50 ευρώ ανά μετοχή.
Καθώς η διασπορά ήταν ελάχιστη, μόλις 16.201 μετοχές προσφέρθηκαν στα 7,50 ευρώ ανά μετοχή.
Η τιμή της μετοχής παραμένει σε υψηλά επίπεδα και είναι από τις λίγες με premium την ώρα που ο κλάδος διαπραγματεύεται με σημαντικό discount και με discount εισήλθαν πρόσφατα στο χρηματιστήριο και άλλες ΑΕΕΑΠ (Trade Estates και Orilina).
Με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου, η εσωτερική αξία της μετοχής (NAV) αναφέρεται πως είναι 5,87 ευρώ, δηλαδή η αγορά των μετοχών της δημόσιας πρότασης έγινε με premium 27,7%.
Την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως η Invel πούλησε 13,33 εκατ. μετοχές με συνολική αξία 68 εκατ. ευρώ.
Δεν αναφέρεται τίμημα ανά μετοχή στην ανακοίνωση, προφανώς για λόγους σύγκρισης, αλλά μία απλή πράξη δείχνει ότι οι μετοχές πουλήθηκαν προς 5,10 ευρώ η μία.
Αυτό σημαίνει πως έναντι των μετοχών που αγόρασε στη δημόσια πρόταση η Invel, ο αγοραστής που είναι ο όμιλος Yoda απέκτησε τις μετοχές 32% φθηνότερα.
Αλλά και έναντι της εσωτερικής αξίας (NAV) έχει αγοράσει με discount 13%, κοντά περίπου στο discount που δόθηκε και σε άλλες περιπτώσεις.
Η εταιρεία που αγόρασε τις μετοχές είναι συμφερόντων Ιωάννη Παπαλέκα και πλέον κατέχει το 5,22%, ενώ η Invel έχει ποσοστό 81,79%.
Χρηματιστηριακά η μετοχή έχει πενιχρές συναλλαγές και στις φετινές συνεδριάσεις ο συνολικός όγκος δεν έχει ξεπεράσει τα 1.000 τεμάχια και η μετοχή έχει κλεισίματα μόνο στα 7,35 ευρώ.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 1,88 δισ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης