Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Χαλαρή διόρθωση με το βλέμμα στο road show και στο IPO του Ελ.Βενιζέλος

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Χαλαρή διόρθωση με το βλέμμα στο road show και στο IPO του Ελ.Βενιζέλος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η ΕΚΤ άφησε, όπως αναμενόταν, αμετάβλητα τα επιτόκια και δε δόθηκε χρονοδιάγραμμα για τη μείωση. Η έκδοση του Ελ.Βενιζέλος καλύφθηκε σε χρόνο dt και σύμφωνα με διαχειριστές κάποιοι ξένοι έκαναν κάποιες πωλήσεις για άντληση ρευστότητας προκειμένου να μπουν στο IPO του αεροδρομίου. Το ενδιαφέρον είναι τρομερό και έχει κάνει αίσθηση στους επαγγελματίες. Η Ελλάδα έχει αλλάξει πίστα! Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με σχετικά ήπιες απώλειες και κράτησε ο Γ.Δ. τις 1.350 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός αν αφαιρέσουμε τα πακέτα. Σημειώνουμε πως η Wall Street άνοιξε με άνοδο, ο τεχνολογικός κλάδος ανεβαίνει και μάζεψε η Ευρώπη τις μικρές απώλειες που είχε.

ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Θα είναι μεγάλη γιορτή η εισαγωγή του αεροδρομίου. Θα βελτιώσει την αποτίμηση της αγοράς και θα δώσει άλλη αίγλη. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Ήδη οι ξένοι έχουν καλύψει την έκδοση. Και από την πλευρά των Ελλήνων πάντως μαθαίνουμε πως υπάρχει ενδιαφέρον. Αναφορικά με το κομμάτι των ξένων, διαχειριστές κεφαλαίων μας ανέφεραν πως δεν είναι και κανένα μεγάλο νούμερο το ποσό που πρέπει να βάλουν (έως 630 εκατ. ευρώ). Ρέει το χρήμα παγκοσμίως…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ανώτερα των εκτιμήσεων τα νούμερα και σε επίπεδο EBITDA και σε επίπεδο καθαρών κερδών. Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος την ξέρει τη συνταγή και φαίνεται στην πορεία της μετοχής. Τώρα θα αναγκαστούν όλοι οι αναλυτές να αυξήσουν τις τιμές στόχους. Λόγω της γενικότερης διάθεσης κατοχύρωσης κερδών η μετοχή υποχώρησε 1,42%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έχει γίνει συνώνυμο πλέον με τα μεγάλα έργα. Παντού είναι! Στην Κρήτη θα έχει και το Καστέλι, δηλαδή το αεροδρόμιο και το δρόμο που θα πηγαίνει από τη μία άκρη στην άλλη. Θα έχει το καζίνο στην Αθήνα, την Αττική Οδό, την Εγνατία Οδό συν τις άλλες παραχωρήσεις. Με απώλειες 1,01% η μετοχή και στα 13,66 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας σήμερα στη Νέα Υόρκη και στο road show της JP Morgan. Πολλές οι συμμετοχές και μεγάλο το ενδιαφέρον. Πτωτικά όλες οι συστημικές σήμερα.

MOTOR OIL: Έγραψε τα 26 ευρώ σε κλείσιμο και τα 26,08 ευρώ σε υψηλό ημέρας. Νέο ιστορικό υψηλό.

AUTOHELLAS: Στα 16 ευρώ είναι η δίκαιη τιμή σύμφωνα με τη Eurobank Equities αποτιμώντας την εταιρεία με δείκτη EV/EBITDA 4,7 φορές που υποδηλώνει discount 25% έναντι του μέσου όρου των ομοειδών. Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως υπάρχει χώρος για επιπλέον αύξηση της αποτίμησης καθώς οι εξαγορές αποδίδουν και επεκτείνεται περαιτέρω. Με οριακή άνοδο η μετοχή και στα 13,60 ευρώ.

ΟΤΕ: Θα ήταν έκπληξη να μην υποχωρούσε. Εδώ έπεφτε στις ανοδικές συνεδριάσεις, σήμερα θα… μασούσε; Στα 12,97 ευρώ και στο -2,63%.

PHOENIX VEGA MEZZ: Άκρως ικανοποιημένη είναι η στήλη από την πορεία της συγκεκριμένης επιλογής. Και άνοδο έχει καταγράψει και δύο επιστροφές έχει δώσει. Στα 0,0714 ευρώ και στο +9,01% με μεγάλο όγκο 22,4 εκατ. τεμάχια και τους αγοραστές να ζητάνε στην τιμή κλεισίματος 1,2 εκατ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Ξανά πάνω η μετοχή και οι εντολές στην πλευρά των αγοραστών είναι μεγάλες. Πάνω από 400 χιλ. τεμάχια ζητούσαν σήμερα στο +9,88% και στα 0,3560 ευρώ.

ΠΑΪΡΗΣ: Με καλό όγκο η μετοχή σήμερα κινήθηκε σε νέα υψηλά. Η διάσπαση δείχνει πως επιβεβαιώνεται και πάει το στόχο στα 2 ευρώ περίπου για τη μετοχή. Έγραψε νέο υψηλό σήμερα στα 1,71 ευρώ που είχε να δει από τον Νοέμβριο του 2007, αλλά τελικά έκλεισε στα 1,47 ευρώ και στο +8,49%.

INTRALOT: Απίστευτο σκούπισμα εδώ και μέρες και προφανώς κάτι παραπάνω ξέρουν όσοι μαζεύουν σε αυτά τα επίπεδα εκατομμύρια κομμάτια. Στα 1,2180 ευρώ και στο +4,10% με όγκο 2,4 εκατ. τεμάχια. Εννοείται νέα υψηλά πολλών ετών.

INTRACOΜ: Νέα υψηλά και από εδώ. Στα 3,72 ευρώ και στο +3,33%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης