Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ξεκινάει σήμερα το road show της JP Morgan στη Νέα Υόρκη, ενώ νωρίτερα ανακοίνωσε αποτελέσματα χρήσης 2022 η Μυτιληναίος. Έχουμε και ΕΚΤ σήμερα και η αγορά περιμένει τα σχόλια. Μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές οι αναλυτές δεν αποκλείουν συσσώρευση και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που θα μπορούσαν να μειώσουν το ανοδικό momentum. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπιες απώλειες και εμείς ακολουθούμε.

ΤΙΤΑΝ: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα καθώς μία σειρά μεγάλων εντολών αγοράς την πήγε μέχρι το +3,45% και στα 24 ευρώ. Με 23 χιλ. τεμάχια αυτά και στη συνέχεια βγήκαν πιο χαμηλά οι πωλητές. Νέα υψηλά είναι αυτά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έφερε τα νούμερα που είχε υποσχεθεί και ανακοίνωσε EBITDA 1,014 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 623,3 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη είναι λίγο πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις. Το συνολικό μέρισμα είναι 1,50 ευρώ. Η πορεία του ενεργειακού κλάδου και κυρίως των ΑΠΕ αντιστάθμισε την αδυναμία του μεταλλουργικού κλάδου. Μετά το κλείσιμο της αγοράς θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης. Στις ΑΠΕ διαθέτει 0,8GW σε λειτουργεία και 1,4GW υπό κατασκευή, ενώ είναι σε προχωρημένο στάδιο για ανάπτυξη άλλα 2,6GW. Με απώλειες 1% η μετοχή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες κινήσεις στο ξεκίνημα. Ήπια κινούνται οι περισσότερες, είτε λίγο πάνω, είτε λίγο κάτω από το χθεσινό κλείσιμο. Αν βέβαια η πίεση στα ξένα χρηματιστήρια ενισχυθεί ίσως δούμε και εδώ κάποιες μεγαλύτερες απώλειες.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας τα EBITDA για το σύνολο του 2023 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 9 εκατ. ευρώ από 7,4 εκατ. ευρώ το 2022 με ενίσχυση του περιθωρίου στο 15% από 10%. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ο πληθωρισμός που μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα είναι παράγοντες που επηρεάζουν το 2024. Επιπλέον τα επιτόκια είναι ένας ακόμα παράγοντας. Από την άλλη μειώθηκαν οι τιμές στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες, μειώνει περαιτέρω τα κόστη παραγωγής, ο τουρισμός έχει ανοδική τάση, οι εξαγορές αυξάνονται και η είσοδος στη φροντίδα σπιτιού βελτιώνουν την ορατότητα.

Ο στόχος για το 2024 είναι πωλήσεις 70 εκατ. ευρώ, επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 37% των κεφαλαίων θα πάει σε επενδύσεις για μείωση του ενεργειακού κόστους και σε project βιωσιμότητας.

PERFORMANCE: Βγήκαν πωλήσεις από τον πρόεδρο της εταιρείας στα 5,26 ευρώ ανά μετοχή. Ίσως να έγινε η πώληση για να βελτιωθεί και η διασπορά ενόψει της μετάταξης στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Q&R: Από τις μικρές αυτή ξεχωρίζει κάπως παραπάνω καθώς ενισχύεται 1,50% και είναι στα 0,8120 ευρώ.

INTRALOT: Ήπια κίνηση εδώ με καλές συναλλαγές. Στα 1,1720 ευρώ στο ξεκίνημα, διατηρεί τη μεγάλη άνοδο που έχει καταγράψει από την αύξηση κεφαλαίου με την αγορά να περιμένει την έκδοση του ομολόγου.

OPTIMA BANK: Καλή η συμπεριφορά της μετοχής και ενισχύεται 0,94% χωρίς βέβαια μεγάλο όγκο.

FOURLIS: Έχει τραβήξει κάποια βλέμματα και βλέπουμε πάλι τοποθετήσεις. Συνολικά θα πούμε πως στα 4 ευρώ συνήθως βγάζει αντίδραση και δίνει μία απόδοση. Το θέμα είναι να κινηθεί σταθερά προς τα πάνω και να μην κάνει τη γνωστή διαδρομή. Θα χρειαστεί βέβαια να δείξει και καλύτερη κερδοφορία. Στα 4,23 ευρώ και στο +2,30% έφτασε η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης