Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Τα βλέμματα σε ΕΚΤ και Μυτιληναίο

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Τα βλέμματα σε ΕΚΤ και Μυτιληναίο
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Μυτιληναίος, η οποία ανακοίνωσε πριν από λίγο EBITDA 1,014 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 623 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και στα σχόλια θα στραφεί σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ αρκετές ειδήσεις υπάρχουν και από το εσωτερικό που μπορούν να προσφέρουν στήριξη.
Ωστόσο, οι αναλυτές δεν αποκλείουν μία συνεδρίαση συσσώρευσης λόγω των σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών που έχουν δημιουργηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις και θα μπορούσαν να περιορίσουν το ανοδικό momentum.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Μυτιληναίος, η οποία ανακοίνωσε πριν από λίγο EBITDA 1,014 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 623 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι λίγο ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών. Επίσης ανακοινώθηκε μέρισμα 1,5 ευρώ ανά μετοχή.
Από την άλλη ξεκινάει σήμερα η διαδικασία εισαγωγής του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισαγωγές στην ιστορία του Χ.Α. και αναμένεται να ενισχύσει τη συνολική κεφαλαιοποίηση, τις επιλογές των επενδυτών και το κύρος της αγοράς.

Eurobank Equities
Σήμερα πιστεύουμε ότι η αγορά μπορεί να σταθεροποιηθεί ενόψει ενός επιφυλακτικού ανοίγματος για τις περισσότερες αγορές της Ευρώπης με τους επενδυτές να περιμένουν τις οικονομικές ανακοινώσεις και τα σχόλια των κεντρικών τραπεζών.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί και σήμερα, με την Μυτιληναίος να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις θα μπορούσε σήμερα να υπάρξει κάποια κατοχύρωση κερδών και να περιορίσει το ανοδικό περιθώριο. Τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος, οι δεύτερες αναγνώσεις του επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΕΗ και τα σχόλια της ΕΚΤ θα διαμορφώσουν την ημέρα.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1243 μονάδες. Σημεία στήριξης 1318 και 1353 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1375 και 1385 μονάδες.

Depolas
Νέα υψηλά είδε χθες ο ΓΔΧΑ στηριζόμενος και από την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία κατέγραψε σημαντικά κέρδη με πρωταγωνιστή τον Γερμανικό δείκτη DAX. Ο τελευταίος έλαβε ώθηση από τον δεικτοβαρή τίτλο της εταιρείας SAP μετά από αναβάθμιση της καθοδήγησης για τα κέρδη του 2025. Από την άλλη, σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, κλείνοντας ωστόσο, στα χαμηλά ημέρας. Η σημερινή ατζέντα είναι ενδεχομένως η πιο κρίσιμη της εβδομάδας για το εξωτερικό καθώς έχουμε συνεδρίαση της ΕΚΤ και σημαντικά μάκρο στις ΗΠΑ. Αν και δεν αναμένεται αλλαγή στο επίπεδο του βασικού επιτοκίου, οι λεπτομέρειες που θα αναφερθούν πιθανότατα να αποκαλύψουν διαθέσεις για το χρονοδιάγραμμα μείωσης αυτού. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα το βασικό σενάριο της ΕΚΤ δεν προβλέπει μείωση μέχρι τον Ιούνιο. Στις ΗΠΑ, ανακοινώνονται μεταξύ άλλων ετησιοποιημένο ΑΕΠ Δ΄τριμήνου, επίπεδα τιμών που συνδέονται με την προσωπική κατανάλωση (PCE) και παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Επίσης, σημειώνουμε ότι τα εισερχόμενα στοιχεία είναι και τα τελευταία διαθέσιμα πριν την συνεδρίαση της FED στις 31 Ιανουαρίου. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα Δ΄τριμήνου του Μυτιληναίου κινήθηκαν σε σταθερά αυξανόμενη τροχιά με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 291 εκ ευρώ για την περίοδο και σε 1,01 δις ευρώ για το έτος 2023. Αντίστοιχα η τελική γραμμή διαμορφώθηκε σε κέρδη 623 εκ ευρώ στο +34% έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Ο κλάδος της ενέργειας συνεισέφερε περισσότερο από τα ¾ των EBITDA (766 εκ ευρώ). Το ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα φέρνει την άμεσα την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καθώς το ενημερωτικό δελτίο έχει ήδη αναρτηθεί. Το μέγεθος, τα θεμελιώδη και φυσικά το αντικείμενο της εταιρείας, θα προσεγγίσουν το ενδιαφέρον τόσο εκτός όσο και εντός χώρας. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κίνα ο Shanghai Shenzhen CSI 300 Index διαπραγματεύεται στο +2% (κέρδη για 3η συνεχόμενη ημέρα) μετά και την νέα μείωση στην αναλογία απαίτησης αποθέματος (reserve requirement ratio). Ωστόσο, σημειώνουμε ότι παρόμοιες παρεμβολές της κυβέρνησης στο παρελθόν δεν κατάφεραν να αναστρέψουν το άσχημο κλίμα στην αγορά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης