Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Άνοδος και νέα υψηλά – Σε περισσότερες μετοχές εστίασαν οι αγοραστές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Άνοδος και νέα υψηλά – Σε περισσότερες μετοχές εστίασαν οι αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατή και σήμερα. Βοήθησαν και οι ξένες αγορές. Ο DAX λίγο πριν το δικό μας κλείσιμο ήταν στο +1,7%. Ανοδικά και η Wall Street. Εμείς έχουμε καλό μείγμα ειδήσεων το τελευταίο διάστημα και οι εισηγμένες βάζουν υψηλότερα τον πήχη. Έτσι οι αποτιμήσεις έχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου, πριν γεμίσουν. Στο +0,66% και στις 1.362,05 μονάδες που αποτελούν και νέα υψηλά 10 ετών. Αγοραστές εμφανίστηκαν σε περισσότερες μετοχές και αυτή η κίνηση αφήνει μία ευχάριστη… γεύση.

ΔΕΗ: Πλέον η διοίκηση έχει την εμπιστοσύνη της αγοράς. Στελέχη που ήταν στο Λονδίνο κάνουν λόγο για δυνατή παρουσίαση, με μεγάλη συμμετοχή και με αισιόδοξες προβλέψεις που όμως μπορούν να επιτευχθούν. Αναμένονται αναθεωρήσεις εκτιμήσεων, αφού όπως γράψαμε και το πρωί τα νούμερα είναι υψηλότερα έως και 35% των εκτιμήσεων των αναλυτών. Στα 12,52 ευρώ και στο +0,32%.

AEGEAN: Πολύ καλή η ανάλυση της Optima Bank και μπορείτε σε άλλο θέμα στη στήλη να διαβάσετε περισσότερα. Μας κάνει εντύπωση που οι περισσότεροι αναλυτές δίνουν εκτίμηση για τα κέρδη του 2024 σημαντικά χαμηλότερα από αυτά του 2023. Κάποιοι μάλιστα έχουν πολύ μεγάλη απόκλιση. Στα 11,76 ευρώ και στο +3,52% ήταν η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο στον FTSE 25.

ΟΤΕ: Έχουμε άνοδο των μετοχών του κλάδου στο εξωτερικό. Δε θα μείνει πίσω. Έχει μείνει αρκετό καιρό και έχει πληρώσει το μάρμαρο της χαμηλότερης της εκτίμησης χρηματικής επιβράβευσης των μετόχων. Στα 13,32 ευρώ και στο +2,15%.

ΤΙΤΑΝ: Για τη στήλη που παρακολουθεί τη μετοχή ως νέα από τότε που πήγε στο εξωτερικό σήμερα έγραψε νέο ιστορικό υψηλό. Αν μετρήσουμε και τα παλιά, απέχει λίγο. Στα 23,20 ευρώ και στο +2,65%. Είναι μία μετοχή από τις επιλογές της στήλης με μεγάλη άνοδο σε σύντομο χρόνο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Νέα ιστορικά πάλι. Αύριο τα αποτελέσματα χρήσης 2023.

JUMBO: Έκτη συνεχόμενη ανοδική και με τιμή πλέον στα 27 ευρώ. Απίστευτη!

ΕΥΔΑΠ: Μαύρα χάλια…

INTRACOM: Επιλογή της στήλης με τιμή 2,07 ευρώ και σε τρεις μήνες και κάτι έχει δώσει απόδοση 75%. Προφανώς και είμαστε πλέον άκρως ικανοποιημένοι από την πορεία της. Διαγραμματικά δείχνει πως μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα. Ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και πλέον μας φαίνεται πιο δίκαιη με τα σημερινά δεδομένα. Στα 3,60 ευρώ και στο +2,27%.

LAVIPHARM: Μετά από μία περίοδο συσσώρευσης πέριξ των 0,80 ευρώ δοκιμάζει υψηλότερα επίπεδα. Έχει βγάλει ειδήσεις και το δικαιολογεί. Εξαιρετική σήμερα και με μεγάλο όγκο έγραψε νέο υψηλό 17 μηνών. Στα 0,85 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας με όγκο 583 χιλ. τεμάχια και άνοδο 7,32%.

FOURLIS: Το γνωστό δρομολόγιο, ή θα δούμε κάποια στιγμή και κάτι διαφορετικό. Στα 4,1350 ευρώ και στο +4,16%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Έχει να δει αρνητικό πρόσημο από 15 Γενάρη και πλέον έχει ξεπεράσει και τα 10 ευρώ. Προφανώς και το νέο μέρισμα τραβάει τους επενδυτές, αλλά το ταμπλό μας δείχνει πως ίσως υπάρχει και άλλο νέο. Επιλογή διαρκείας της στήλης και πλέον έχει μεγάλη απόδοση αν υπολογίσουμε και τα μερίσματα. Αλλά και από την τελευταία αναθεώρηση του Οκτώβρη να το δούμε, πιάνει το 50% η απόδοση. Στα 10,50 ευρώ και στο +7,14%.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Απέκτησε ειδικό διαπραγματευτή την Optima Bank και είναι ένα πρώτο σημάδι πως ο βασικός μέτοχος αρχίζει και ενδιαφέρεται για τη μετοχή. Υπάρχει αξία στη μετοχή και παρά το γεγονός ότι ο κλάδος είναι δύσκολος, η αποτίμηση των 11 εκατ. ευρώ περίπου μπορεί να θεωρηθεί χαμηλή.

CPI: Πωλήσεις βγήκαν από τον βασικό μέτοχο και συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πως στις 21 Ιανουαρίου ο Χρήστος Παπαθάνος πούλησε 50.000 μετοχές και το ποσοστό του υποχώρησε στο 27,561% από 28,038%. Οι μετοχές πουλήθηκαν στα 0,7101 ευρώ ανά μετοχή.

FRIGOGLASS (απάντηση): Μία μπακαλίστικη προσέγγιση είναι να βγάλουμε μία αποτίμηση με βάση το ομολογιακό. Δηλαδή πόσα δάνεισαν την εταιρεία οι ομολογιούχοι που τελικά πήραν το 85% των περιουσιακών στοιχείων. Το αρχικό ομολογιακό ήταν 260 εκατ. ευρώ χωρίς να μετρήσουμε τις αλλαγές που έγιναν μετά, δηλαδή κάποιες έξτρα χρηματοδοτήσεις κ.α. που τελικά οδήγησαν στην αλλαγή ιδιοκτησίας. Με τα 260 εκατ. ευρώ αυτά μπακαλίστικα απέκτησαν το 85% της εταιρείας. Δηλαδή το 100% βγάζει μία αποτίμηση 305 εκατ. ευρώ και άρα το 15% που είναι η συμμετοχή της εισηγμένης 46 εκατ. ευρώ περίπου. Δεν υιοθετούμε αυτή τη λογική, απλά βάζουμε και αυτήν την παράμετρο στο τραπέζι.

ΜΕΖΖ: Βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο. Στο +9,46% η Phoenix και στα 0,655 ευρώ, στο +7,41% και στα 0,2320 ευρώ η Cairo, στο +5,65% η Galaxy και στο +5,02% η Sunrise.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Όσα θέλεις σου δίνουν. Πάλι τεράστιος ο όγκος. Σημειώνουμε πως επειδή γράφουμε για τους όγκους που κάνει δε σημαίνει κάτι. Απλά μας κάνει εντύπωση. Η λογιστική κατάσταση έχει αναδείξει τα προβλήματα.

MEVACO: Με μικρό όγκο στο +6,01% και στα 3,88 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης