Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων περιμένουν οι αναλυτές – ΔΕΗ και Μυτιληναίος στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων περιμένουν οι αναλυτές – ΔΕΗ και Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Ανώτερες των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν οι εκτιμήσεις που έδωσε χθες στο Λονδίνο η διοίκηση της ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα
Σημαντικά υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών είναι η προβλέψεις της διοίκησης της ΔΕΗ μέχρι το 2026 και μάλιστα ακόμα και 35% για τα EBITDA του 2026.
Η παρουσίαση των νέων στόχων θα διατηρήσει τη μετοχή στο επίκεντρο, ενώ σταδιακά στο «κάδρο» εισέρχεται και η μετοχή της Μυτιληναίος με τον όμιλο να παρουσιάζει αύριο τα αποτελέσματα χρήσης.
Την ίδια μέρα ξεκινάει και το road show της JP Morgan στη Νέα Υόρκη, το οποίο έχει ήδη πολλά κλεισμένα ραντεβού και το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι ισχυρό.
Σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση του ομολόγου της Autohellas, η προσφορά του οποίου υπερκαλύφθηκε εύκολα, αλλά το επιτόκιο είναι κάπως χαμηλό (4,25%).
Σήμερα επίσης εισάγονται προς διαπραγμάτευση 52,816 εκατ. νέες μετοχές της Trastor οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Το νέο σύνολο είναι 205,177 εκατ. μετοχές.
Οι αναλυτές περιμένουν συσσώρευση με διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων σήμερα και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες εδώ και μέρες έχουν καλή συμπεριφορά, παρά τις… αναταράξεις στην Κίνα.

Eurobank Equities
Περιμένουμε ότι η αγορά έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ακόμη πιο ψηλά σήμερα, καθώς η δυναμική για ανάληψη ρίσκου συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Beta
Η συσσώρευση είναι το πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση με το ενδιαφέρον να είναι στη δεύτερη ανάγνωση της παρουσίασης της ΔΕΗ και στα επερχόμενα αποτελέσματα της Μυτιληναίος.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η εικόνα στο εξωτερικό δεν εμφανίζει ουσιαστική διαφοροποίηση στην παρούσα φάση, ενώ ο S&P 500 έγραψε νέο ιστορικό υψηλό για 2η ημέρα. Στο ίδιο μοτίβο αναμένουμε να εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση με την μακροοικονομική ατζέντα να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Ιανουαρίου για Γαλλία, ΗΒ, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ. Για το ΧΑ, σημειώνουμε ότι σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση του ομολόγου της Autohellas.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης