Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις κρατήθηκε πάνω από τις 1.350 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις κρατήθηκε πάνω από τις 1.350 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Κατάφερε ενδοσυνεδριακά να γράψει νέο υψηλό περίπου 10 ετών και στο τέλος να κρατήσει το θετικό πρόσημο. Υψηλός ο τζίρος και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις είναι αυτές που κράτησαν την αγορά. ΔΕΗ, Cenergy, Alpha Bank και Τιτάν ξεχώρισαν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Σταθεροποιητικό και με μικρές μεταβολές η κίνηση των δεικτών στο εξωτερικό.

ΔΕΗ: Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο ώθησε τη μετοχή σε νέα πολυετή υψηλά. Στα 2,3 δισ. ευρώ τα EBITDA του 2026 και αυξημένες εκτιμήσεις για διανομές μερισμάτων. Την περίοδο 2023-2026 οι επενδύσεις θα φτάσουν τα 9 δισ. ευρώ. Σε ΑΠΕ, δίκτυα και νέες δραστηριότητες τα κεφάλαια που θα επενδυθούν. Εξασφαλισμένες και οι γραμμές χρηματοδότησης. Στα 12,48 ευρώ και στο +1,96% που αποτελούν και νέα πολυετή υψηλά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε η Alpha Bank, η οποία έχει μείνει πίσω, ενώ βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις μεταβλητότητα στην Πειραιώς όταν ξεπερνάει η τιμή τα 3,50 ευρώ. Με οριακή άνοδο έκλεισε σήμερα και με απώλειες οι άλλες δύο συστημικές.

ΟΛΠ: Οι επενδυτές δε φαίνεται να ανησυχούν για όσα γίνονται στην Ερυθρά Θάλασσα. Η αλήθεια είναι πως η διάρκεια θα επηρεάσει την εισηγμένη, κυρίως μέσω του ενοικίου που λαμβάνει από τον προβλήτα 2 και 3. Παίρνει το 24,5% των εσόδων και αν αυτά μειωθούν, επειδή τα πλοία πάνε αλλού, όπως αντιλαμβάνεστε θα μειωθούν και τα έσοδα από το ενοίκιο και άρα τα κέρδη. Ας ελπίσουμε πως το θέμα θα λήξει σύντομα. Στα 24,50 ευρώ και στο -1,61% με 13,5 χιλ. τεμάχια όγκο.

JUMBO: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Στα 26,84 ευρώ και στο +1,36%.

LAVIPHARM: Ανακοίνωσε μεγάλη συνεργασία με τη FAMAR, η οποία θα κάνει την παραγωγή των φαρμάκων που έχει αγοράσει πρόσφατα δηλαδή των Lonarid N® και Lonalgal®. Η διοίκηση ανέλυσε όλες τις επιλογές και κατέληξε στη συγκεκριμένη, σταθμίζοντας προφανώς και το κόστος. «Η συνεργασία μας με μία εταιρία όπως η FAMAR μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε ακόμα περισσότερο στην παραγωγή των διαδερμικών συστημάτων, έναν τομέα που καθιστά τη Lavipharm ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στη διεθνή αγορά», Είπε ο Τηλέμαχος Λαββίδας, εκτελεστικό μέλος της εισηγμένης.
Πέρυσι ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τη μετοχή και νομίζουμε πως και φέτος έχει όλα τα φόντα για να καταγράψει μία πολύ καλή απόδοση.

ΜΕΖΖ: Μεγάλο και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον. Κλειδωμένη ήταν με εκατομμύρια ανεκτέλεστα η Phoenix, η οποία έκανε και ένα πακέτο 3,2 εκατ. τεμάχια. Αυτή οδηγεί την κούρσα στις τελευταίες συνεδριάσεις. Βγήκαν όμως προς το τέλος κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και ο όγκος ανήλθε στα 20 εκατ. τεμάχια και έκλεισε με άνοδο 7,16%. Η Galaxy είχε μεγαλύτερη μεταβλητότητα αφού βρέθηκε στο +8,78% και στο -1,03%. Η Cairo ακόμα μεγαλύτερη με υψηλό στο +9,72% και χαμηλό στο -5,56% και έκλεισε τελικά αμετάβλητη, ενώ η Sunrise είχε μικρές απώλειες.

INTRACOM: Νέα υψηλά 14 και πλέον ετών έγραψε σήμερα η μετοχή σε ενδοσυνεδριακή βάση, όπως εξετάζει συνήθως η στήλη. Θα πούμε πως διαγραμματικά δεν έχει ακόμα αρχίσει να σχηματίζεται η γνωστή «κούπα» που έχουμε αναλύσει σε παλαιότερα θέματα για πολλές μετοχές. Όμως μέχρι τα 4 ευρώ έχει κάποιες αντιστάσεις και μετά ανοίγει για υψηλότερα. Στα 3,52 ευρώ και στο +2,92%.

INTRALOT: Με αρκετά πακέτα σήμερα και συνολικά 1,5 εκατ. τεμάχια, όλα στα 1,16 ευρώ ανά μετοχή. Έκλεισε στα 1,1680 ευρώ με άνοδο 1,04% και όγκο 3,2 εκατ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Στο +9,63% και στα 0,2960 ευρώ με ανεκτέλεστο 226 χιλ. τεμάχια στους αγοραστές.

REVOIL: Φαίνεται πως συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στη μετοχή και μαζεύεται η προσφορά. Στα 1,90 ευρώ και στο +3,26%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης