Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Παραμένει θετική η ψυχολογία στο εξωτερικό – Πιθανή νέα ανοδική κίνηση – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ

Χρηματιστήριο: Παραμένει θετική η ψυχολογία στο εξωτερικό – Πιθανή νέα ανοδική κίνηση – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ
Οι τράπεζες επίσης παραμένουν στο επίκεντρο και όχι μόνο σε επίπεδο μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Παραμένει θετική η ψυχολογία των επενδυτών και ειδικά στις ΗΠΑ όπου οι δείκτες καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με την τάση αυτή να αναμένεται από τους αναλυτές ότι θα περάσει και στην Ευρώπη.
Οι επενδυτές ποντάρουν στη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και οδηγούν τους δείκτες υψηλότερα.
Ο Γ.Δ. έκλεισε χθες πάνω από τις 1.350 μονάδες και σήμερα πιθανότατα να επιχειρήσει να απομακρυνθεί.
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Λονδίνο και στη ΔΕΗ, η διοίκηση της οποίας θα παρουσιάσει το μεσημέρι το επενδυτικό της πλάνο στους επενδυτές.
Πληροφορίες αναφέρουν πως θα περιλαμβάνει επενδύσεις πάνω από 8,5 δισ. ευρώ και EBITDA 2 δισ. ευρώ.
Οι τράπεζες επίσης παραμένουν στο επίκεντρο και όχι μόνο σε επίπεδο μετοχών.
Χθες η Εθνική Τράπεζα πήρε τη σκυτάλη και άντλησε 600 εκατ. ευρώ μέσω senior bond με επιτόκιο 4,5% έναντι αρχικής εκτίμησης για 5%.

Eurobank Equities
Σήμερα, αναμένουμε θετικό άνοιγμα, καθώς οι μετοχές της Ε.Ε. θα ευνοηθούν από την ανοδική τάση στις ΗΠΑ, λόγω της συνεχιζόμενης αισιοδοξίας των επενδυτών για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, με επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Beta
Η ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο ενώ παρατηρούμε θετική ψυχολογία σε όλες τις μεγάλες αγορές. Περιμένουμε μία μέτρια ανάκαμψη λόγω της υποστηρικτικής ροής ειδήσεων.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ βρέθηκε ξανά χθες στα τοπικά υψηλά του βοηθούμενος και από το διεθνές επενδυτικό κλίμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η άνοδος των αποτιμήσεων εντός και εκτός συνεχίστηκε τις τελευταίες ημέρες, αλλά εκτιμούμε ότι παραμένει εύθραυστη στην παρούσα φάση. Στις ΗΠΑ η τάση ενδέχεται να κριθεί στα εταιρικά αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου που ανακοινώνονται, αλλά και στην καθοδήγηση των διοικήσεων για το 2024. Ενημερωτικά αναφέρουμε μερικές εκ των οποίων δημοσιεύουν σήμερα από διαφορετικούς κλάδους και είναι οι Netflix, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, General Electric, Texas Instruments, 3Μ, Lockheed Martin. Στο εσωτερικό, το ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η σημερινή παρουσίαση (απόγευμα) της ΔΕΗ στο Λονδίνο, όπου πιθανότατα να αποκαλυφθούν τα νέα σχέδια της ηγεσίας του ομίλου για την 4ετία 2024-2027. Για τον ΓΔΧΑ, ενδέχεται να συνεχιστεί η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, για τον λόγο αυτό δεν αναβαθμίζουμε ακόμα το εκτιμώμενο εύρος τιμών, το οποίο είχε τοποθετηθεί μεταξύ 1340 και 1240 μονάδων. Τα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας ανακοινώνονται στο κλείσιμο του ΧΑ και είναι η καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιανουαρίου (αρχική μέτρηση) στην Ευρωζώνη και ο δείκτης μεταποίησης Richmond Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

Κύκλος
εβδομάδα. Ο Γ.∆. υπερέβη με άνεση τις 1341 μονάδες, επιβεβαιώνοντας έτσι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, παρά την τελευταία βουτιά η βραχυπρόθεσμη τάση είναι σαφέστατα ανοδική. Στην συνέχεια κινήθηκε απειλητικά προς την αντίσταση της τοπικής κορυφής των 1351,68 μονάδων πάνω στην οποία και έκλεισε κατά την επισήμανση της τεχνικής ανάλυσης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης