Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις και στήριξη από το εξωτερικό ξεπέρασε τις 1.350 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις και στήριξη από το εξωτερικό ξεπέρασε τις 1.350 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το καλό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές έδωσε ευκαιρία για άνοδο και στις ελληνικές μετοχές. Το ανοδικό άνοιγμα στις ΗΠΑ βοήθησε στο να κλείσει ο Γ.Δ. κοντά στο υψηλό ημέρας και λίγο πάνω από τις 1.350 μονάδες με άνοδο 0,86%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Νέα ιστορικά έπιασε η μετοχή και μεγάλωσε κάπως την απόσταση έναντι του ΟΤΕ από πλευράς αποτίμησης. Στην πέμπτη θέση πλέον ο τίτλος στον σχετικό πίνακα. Στα 39,30 ευρώ και στο +2,5%.

ΜΕΖΖ: Οι μετοχές αυτής της κατηγορίας ξεχώρισαν σήμερα. Όλες στο limit up και σε νέα ιστορικά υψηλά σε επίπεδο κλεισίματος και με προσαρμοσμένες τιμές. Τοποθετήσεις από θεσμικούς ακούγεται στην αγορά ότι υπάρχουν. Χαμηλός σήμερα ο όγκος στη Phoenix σε σύγκριση με της περασμένης Παρασκευής και με περισσότερα ανεκτέλεστα από τον όγκο που έκανε στο limit up. Στα 0,5810 ευρώ η Galaxy, στα 0,0559 ευρώ η Phoenix, στα 0,2595 ευρώ η Sunrise και στα 0,2160 ευρώ η Cairo.

MOTOR OIL: Με αυτά που γίνονται γύρω της, η παραμονή της κάτω από τα 30 ευρώ μάλλον είναι πρόκληση. Έδειξε σήμερα πως θέλει να ξεφύγει από τα 25 ευρώ. Στα 25,42 ευρώ και στο +2,42%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς εδώ και καιρό είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Σχεδόν όλοι οι αναλυτές την έχουν κορυφαία επιλογή. Η αποχώρηση του ΤΧΣ δείχνει πλέον εύκολη υπόθεση. Αν το έλεγε αυτό κάποιος ένα χρόνο πριν θα τον πέρναγαν για τρελό. Δεν έχουν περάσει πάντως και πολλά χρόνια από τότε που έκανε την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση και είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές και παράπονα στους μικρομετόχους. Σήμερα έχει αφήσει αυτές τις κακές μέρες πίσω της και μοιράζει χαρές.

Πάντως, ούτε σήμερα κατάφερε να γράψει νέο υψηλό σε αντίθεση με τη Eurobank που έγραψε. Για την Alpha Bank τι να σχολιάσουμε. Τρομερή η υποαπόδοσή της εδώ και μήνες. Στα 1,7860 ευρώ και στο +2,64% η ΕΥΡΩΒ, στα 3,4460 ευρώ και στο +1,71% η ΠΕΙΡ και στα 1,5685 ευρώ και στο +0,54% η ΑΛΦΑ. Με απώλειες 0,14% η ΕΤΕ.

JUMBO: Εξαιρετική και σήμερα. Στα 26,48 ευρώ και στο +2,64%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Για τα δεδομένα της ο σημερινός όγκος (16 χιλ. τεμάχια) ήταν υψηλός. Εκτός από τη χρηματική διανομή, νομίζουμε πως η εταιρεία γυρίζει σελίδα και σε επίπεδο επικοινωνίας. Μετά από καιρό είδαμε ένα ωραίο δελτίο τύπου για τη γενική συνέλευση, αλλά και μία «προώθηση» πριν από αυτή. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια, γιατί εκτός από την πώληση των ακινήτων, η οποία θα φέρει έσοδα και στηρίζει τις μεγάλες διανομές, αποκτά και μεγαλύτερο αντικείμενο που θα της δίνει έσοδα και κέρδη. Άρα χρειάζεται και καλύτερη επικοινωνία και μετά και αύξηση της διασποράς. Στα 9,40 ευρώ και στο +6,82%.

INTRALOT: Σημαντική κίνηση σήμερα στη μετοχή, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη δική της έκδοση ομολόγου. Εδώ ο καταλύτης θα είναι μία νέα δουλειά στις ΗΠΑ που θα φέρει έσοδα και κέρδη. Νέα υψηλά έξι περίπου ετών είναι στα 1,1560 ευρώ που έγραψε σήμερα. Υψηλό ημέρας το κλείσιμο και άνοδος 7,04%.

ΕΧΑΕ: Βάζουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά οι αναλυτές. Γίνονται εκδόσεις ομολόγων, ετοιμάζεται η διάθεση του 27% της Πειραιώς και η εισαγωγή του Ελ.Βενιζέλος και αυτή ακόμα είναι κάτω από τα 5,50 ευρώ. Στα 5,40 ευρώ και στο +3,05% με χαμηλό όγκο.

INTRACOM: Στο +4,91% και στα 3,42 ευρώ με υψηλό όγκο πάνω από 350 χιλ. τεμάχια.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Το μηνιαίο διάγραμμα δίνει πως πάει να σπάσει σημαντικές μεγάλες αντιστάσεις. Εδώ η «κούπα» τώρα δείχνει πως ξεκινά να σχηματίζεται. Δείχνει πως θα μπορούσε να γράψει μεγάλα νούμερα. Λογικά τα θεμελιώδη θα επιβεβαιώσουν με τα ετήσια κέρδη το περιθώριο ανόδου. Στα 1,41 ευρώ και στο +4,44%.

ΑΒΑΞ: Με ωραία συμπεριφορά και η συγκεκριμένη.

ΚΛΜ: Ομοίως…

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με υψηλό όγκο πιέστηκε 4,14% και έκλεισε στα 0,44 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης