Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί να ακολουθήσει τις ξένες αγορές – ΔΕΗ και Μυτιληναίος στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί να ακολουθήσει τις ξένες αγορές – ΔΕΗ και Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και δίνουν πάτημα και στη δική μας αγορά. Κάπως πιο υποτονικό όμως το δικό μας άνοιγμα. Οριακή η άνοδος για το Γ.Δ. στα πρώτα λεπτά. Καλή εικόνα από ΔΕΗ λόγω της αυριανής παρουσίασης. Ανοδικά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ήπια ανοδικά η Μυτιληναίος. Μικτές τάσεις στις τράπεζες. Προς τα 26 ευρώ οδεύει η Jumbo.

EUROBANK EQUITIES: Τις 1.622 μονάδες δίνει τιμή στόχο για τον Γενικό Δείκτη, ήτοι περιθώριο ανόδου 21%. Κορυφαίες επιλογές Μυτιληναίος με τιμή στόχο τα 45,20 ευρώ, η ΔΕΗ με τιμή στόχο τα 13 ευρώ, η Πειραιώς με τιμή στόχο τα 4,66 ευρώ, η Jumbo με τιμή στόχο τα 31,20 ευρώ και η Τιτάν με τιμή στόχο τα 25,30 ευρώ.

ΔΕΗ: Αύριο στο Λονδίνο το επιχειρηματικό πλάνο. Προφανώς και θα πάει πιο ψηλά τον πήχη, αφού οι στόχοι του προηγούμενου εκπληρώνονται 1,5 έτη νωρίτερα. Πληροφορίες λένε για διατήρηση του επενδυτικού πλάνου σε υψηλά επίπεδα και κοντά στα 10 δισ. ευρώ και EBITDA 2 δισ. ευρώ. Αν η ENEL Romania μετρούσε στον ισολογισμό του 2023, στο σενάριο αυτό θα βλέπαμε EBITDA πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Άρα το 2026 μπορεί να μας δώσει μία δυνατή εκτίμηση η διοίκηση. Σε επίπεδο φημών εδώ και καιρό γίνεται αναφορά για εξαγορά εταιρείας του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Βλέπετε που έχει φτάσει η ΔΕΗ; Πριν μερικά χρόνια κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι ξεπουλούσε το περιουσιακό στοιχείο, αφού μέσω αύξησης κεφαλαίου μείωνε το ποσοστό της και σήμερα, αυτό το περιουσιακό στοιχείο δίνει όσα δεν είχε δώσει τότε που είχε πάνω από 50%. Κάποιες φορές είναι καλύτερο να έχεις μικρότερο ποσοστό σε εταιρείες που αξίζουν παρά μεγάλο σε εταιρείες με ζημιές και αβέβαιο μέλλον. Στα 12,27 ευρώ και στο +1% με καλό όγκο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στις 25/1 δημοσιεύει ενημέρωση για τη χρήση 2023 και η αγορά περιμένει τις δηλώσεις του επικεφαλής, Ευάγγελου Μυτιληναίου. Τα EBITDA εκτιμά η στήλη πως θα ξεπεράσουν την εκτίμηση της διοίκησης και ο πήχης για το 2024 θα πάει ακόμα πιο ψηλά. Στα 38,60 ευρώ με ήπια άνοδο αλλά και νέα ιστορικά υψηλά.

AUTOHELLAS: Όπως αναφερόταν στο ενημερωτικό το μέσο σταθμικό επιτόκιο των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων του Ομίλου το Α’ εξάμηνο του 2023 κυμάνθηκε από 4,22% - 5,25% αντίστοιχα με αρκετά δάνεια να έχουν εξασφαλίσεις. Το ομόλογο τελικά βγαίνει με επιτόκιο 4,25% και χωρίς εξασφαλίσεις. Η στήλη θεωρεί πως έπρεπε να ήταν υψηλότερο το επιτόκιο. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε χαμηλά επιτόκια. Συνολικά πιστεύουμε πως η αγορά ομολόγων του Χ.Α. δεν λειτουργεί σωστά και οι ανάδοχοι βγάζουν επιτόκια προς όφελος των εταιρειών και εις βάρος των επενδυτών. Κανείς όμως δε μιλάει…

FRIGOGLASS: Επιστρέφει σήμερα στο Χ.Α. μετά το reverse split με αναλογία 1 νέα για κάθε 4 παλιές και τιμή εκκίνησης τα 0,2680 ευρώ. Περιμένουμε τη συνέχεια, καθώς μετά την απώλεια των περιουσιακών στοιχείων, τα ίδια κεφάλαια γύρισαν θετικά. Με βάση τη λογιστική κατάσταση δικαιολογεί έξοδο από την Επιτήρηση. Ίδωμεν…

ΜΕΖΖ: Ξαφνικά τονώθηκε το ενδιαφέρον για τις μετοχές. Είχε ξεκινήσει με την άνοδο της Cairo και την Παρασκευή είδαμε κίνηση από Phoenix και μετά ακολούθησαν και οι άλλες. Ο όγκος ήταν μεγάλος στη Phoenix και μας βάζει σε σκέψεις. Ίσως κάποιοι ξέρουν κάτι παραπάνω. Η στήλη βλέπει πως εύκολα μπορεί και φέτος να δώσει δυνατή επιστροφή κεφαλαίου.

UNIBIOS: Έχει καλή συμπεριφορά η μετοχή και διατηρεί τα σημαντικά κέρδη που έχει καταγράψει τους προηγούμενους μήνες. Μάλιστα δεν απέχει σημαντικά από τα πολυετή υψηλά που είχε γράψει πρόσφατα. Στα 1,3450 ευρώ και στο +2,67%.

INTRACOM: Από τα μεσαία που προσπαθούν να ξεχωρίσουν στα πρώτα λεπτά και με όγκο περίπου 5 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 1%.

ΑΒΑΞ: Με καλό όγκο και η συγκεκριμένη και ενισχύεται 1,23%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης