Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Πλούσια η ατζέντα της εβδομάδας που ξεκινάει

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Πλούσια η ατζέντα της εβδομάδας που ξεκινάει
Τάση από τις αγορές του εξωτερικού εκτιμάται ότι θα λάβει η αγορά με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικό άνοιγμα δείχνει η πορεία των παραγώγων στην Ευρώπη με τους επενδυτές να ποντάρουν στο σενάριο ήπιας προσγείωσης αναφορικά με την πολιτική σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών.
Τάση από τις αγορές του εξωτερικού εκτιμάται ότι θα λάβει η αγορά με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.
Γεμάτη πάντως θα είναι η εβδομάδα που ξεκινάει για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς αύριο θα παρουσιάσει η ΔΕΗ το επιχειρηματικό της σχέδιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα δώσει εκτίμηση για EBITDA 2 δισ. ευρώ, ενώ στις 25 Ιανουαρίου η Μυτιληναίος θα δημοσιεύσει ενημέρωση για τα αποτελέσματα χρήσης 2023 με τους αναλυτές να περιμένουν EBITDA πάνω από 1 δισ. ευρώ.
Στις 25 του μήνα επίσης ξεκινάει το road show της JP Morgan στη Νέα Υόρκη.
Σήμερα επιστρέφουν στο ταμπλό οι μετοχές της Frigoglass μετά το reverse split. Το νέο σύνολο μετοχών είναι 89,078 εκατ. μετοχές από 356,314 εκατ. μετοχές πριν.
Η τιμή εκκίνησης των μετοχών είναι τα 0,2680 ευρώ.
Με επιτυχία άντλησε επίσης 200 εκατ. ευρώ η Autohellas και το νέο εταιρικό ομόλογο θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση στις 24/1 με επιτόκιο 4,25% που κρίνεται χαμηλό.

Eurobank Equities
Σήμερα, οι αγορές της Ε.Ε. αναμένεται να ανοίξουν σε θετικό έδαφος, καθώς ενισχύεται η πεποίθηση για το σενάριο ήπιας προσγείωσης στην πολιτική σύσφιξης.

Piraeus Securities
Εκτός από τις τράπεζες, στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθεί αυτήν την εβδομάδα η ΔΕΗ λόγω της παρουσίασης του επιχειρηματικού σχεδίου που θα λάβει χώρα αύριο στο Λονδίνο και η Μυτιληναίος η οποία θα εγκαινιάσει το πρωί της Πέμπτης την περίοδο των αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο με ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων οδηγώντας σ επίδοση ρεκόρ για το έτος.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα με την υποστήριξη των διεθνών αγορών.

Euroxx
Όλα τα βλέμματα αυτήν την εβδομάδα στην παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΕΗ αύριο στο Λονδίνο και στα αποτελέσματα της Μυτιληναίος την Πέμπτη.

Beta
Σούπερ πολυάσχολη εβδομάδα για τις μετοχές: Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στην ημέρα της κεφαλαιαγοράς της ΔΕΗ, τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου για το οικονομικό έτος 2023, στο roadshow στη Νέα Υόρκη και στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ και αναμένεται να διατηρηθεί η δραστηριότητα σε υψηλά επίπεδα.

Κύκλος
Την Τρίτη 23/1 η ∆ΕΗ παρουσιάζει στο Λονδίνο επικαιροποιημένο business plan. Την Τετάρτη 24/1 ξεκινάει η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου της Autohellas και ο Ο∆∆ΗΧ εκδίδει εξάμηνα έντοκα γραμμάτια. Την Πέμπτη 25/1, J.P.Morgan και ΕΧΑΕ διοργανώνουν επενδυτική ημερίδα στη Ν. Υόρκη και την Παρασκευή η Scope ανακοινώνει την πρώτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας για το 2024. Το ιστορικά υψηλό ρεκόρ του S & P στη Wall Street προϊδεάζει θετικά για την υπέρβαση του ορίου των 1350 μονάδων του Γ.∆. στις επόμενες ημέρες, εν μέσω ωστόσο σεναρίων εξάπλωσης της κρίσης στη Μ. Ανατολή.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης