Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Συσσώρευση με λίγους πρωταγωνιστές – Εβδομαδιαία πτώση 0,93%

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Συσσώρευση με λίγους πρωταγωνιστές – Εβδομαδιαία πτώση 0,93%
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες πήγε στο χαμηλό ημέρας. Στις τελικές δημοπρασίες βελτιώθηκε η εικόνα στις τραπεζικές μετοχές στον ΟΤΕ και την Μυτιληναίος, πήγε σε υψηλό ημέρας η Motor Oil και ο Γ.Δ. έκλεισε με οριακές τελικά απώλειες. Υψηλός ο τζίρος λόγω των πακέτων. Χωρίς αυτά, είχαμε εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Συνολικά δεν ήταν άσχημη η αγορά σήμερα και μάλλον ακολούθησε τις αγορές της Ευρώπης. Στη Wall Street το άνοιγμα ήταν ήπια ανοδικό. Viohalco και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με απώλειες άνω του 3%. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γ.Δ. υποχώρησε 0,93%.

HELLASFIN ΑΕΠΕΥ: Η πρόβλεψή της είναι ότι στο διαμορφούμενο μακροοικονομικό πλαίσιο, ι η αποφυγή μιας ύφεσης στις ΗΠΑ και η επιβεβαίωση της προβλεπόμενης αύξησης της κερδοφορίας κατά 11% εντός του 2024, θα οδηγήσει τον S&P 500 σε σαφώς υψηλότερες τιμές του ιστορικά ανώτερου των 4.800 μονάδων.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πήγε προς την τιμή του placement η μετοχή σήμερα αν και στο άνοιγμα έγραψε υψηλό στα 14,14 ευρώ. Στα 13,52 ευρώ στο κλείσιμο και στο -3,43%. Πέρασαν τα πακέτα και πήγαν οι μετοχές στους δικαιούχους. Ο κ.Περιστέρης δίνει τις μετοχές, μετά θα γίνει ΑΜΚ και θα τις πάρει πίσω και θα γίνει και διαγραφή ιδίων μετοχών. Τώρα δεν ξέρουμε αν αυτή η διαδικασία δίνει έκτακτο κέρδος επειδή οι ίδιες έχουν αγοραστεί χαμηλότερα, όπως υποστηρίζουν κάποιοι αναλυτές. Θα πρέπει να το ρωτήσουμε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αμετάβλητη η Eurobank μετά τις τελικές δημοπρασίες στα 1,74 ευρώ, θετική η Alpha Bank κατά 0,39% και στα 1,56 ευρώ και με απώλειες Εθνική και Πειραιώς αλλά περιορισμένες.

MOTOR OIL: Την προσέχουν περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Αυτήν την εντύπωση μας δίνει η πορεία της μετοχής. Στα 24,82 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +1,47%.

VIOHALCO: Αν και είχε καλή συμπεριφορά στις προηγούμενες, σήμερα κατέγραψε σημαντική πτώση 3,24% και έκλεισε οριακά κάτω από 6 ευρώ.

EXAE: Η Alpha Finance περιμένει πως ο μέσος ημερήσιος τζίρος θα φτάσει στα 136 εκατ. ευρώ το 2024 ενώ το 2023 ήταν στα 111 εκατ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερος έναντι των προηγούμενων ετών. Βλέπει τζίρο 194 εκατ. ευρώ το 2028!. Έτσι αύξησε την τιμή στόχο στα 6,68 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 3% σημειώνοντας πως το Χ.Α αποτελεί ελκυστική ευκαιρία λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη ανάπτυξη της δραστηριότητας στην αγορά, η οποία εκτιμάται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στα έσοδα και στην κερδοφορία του ομίλου τα επόμενα έτη.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση η νέα διανομή 2,20 ευρώ ανά μετοχή και η αλλαγή επωνυμίας σε Alpha Real Estate Services. Η στήλη την έχει στις επιλογές της και περίμενε χρόνια τη διανομή των μετρητών, η οποία ξεκίνησε το 2022 και συνεχίζεται. Πιστεύουμε όμως πως μπορεί να αναπτύξει και καλή δραστηριότητα στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων η οποία θα της δίνει κέρδη. Στις 26 Μαρτίου η αποκοπή της επιστροφής. Στα 8,80 ευρώ και στο +1,85%. Το ερώτημα είναι θα οδηγήσουν όλες αυτές οι κινήσεις και σε βελτίωση της διασποράς;

ΜΕΖΖ: Τη σκυτάλη από την Cairo πήρε η Phoenix και σήμερα κλείδωσε στο +10% με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Παράλληλα, συνέβαλε στο να ανέβουν και οι άλλες μετοχές της εν λόγω κατηγορίας. Αγαπημένη της στήλης η Phoenix καθώς όπως βλέπουμε από τις ανακοινώσεις μπορεί και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να δώσει υψηλή επιστροφή κεφαλαίου.

CPI: Με μεγάλο όγκο στο +5,67% και στα 0,7080 ευρώ. Εκ των μικρών που ξεχώρισαν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης