Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ξανά προς τις 1.350 μονάδες λόγω διεθνών αγορών – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ξανά προς τις 1.350 μονάδες λόγω διεθνών αγορών – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ανοδικές διαθέσεις άνοιξε η αγορά λόγω του καλού κλίματος στο εξωτερικό. Ο Γενικός Δείκτης κινείται προς τις 1.350 μονάδες ξανά. Ξεχωρίζουν και πάλι οι μετοχές των τραπεζών, η Autohellas και βλέμματα τραβάει και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ λόγω placement.

ΔΕΙΚΤΕΣ FTSE: Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της κατάταξης ανακοίνωσε το Χ.Α. και συγκεκριμένα η τελική κατάταξη θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τη μέση συνολική κεφαλαιοποίηση του τελευταίου μήνα της εκάστοτε περιόδου έναντι της συνολικής κεφαλαιοποίησης της τελευταία εργάσιμης που ισχύει μέχρι σήμερα. Τον Απρίλιο θα γίνει η αναθεώρηση με την αλλαγή αυτή.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η διάθεση 6 εκατ. μετοχών βάζει τη μετοχή στο επίκεντρο. Έχουμε γράψει αναλυτικά σε άλλα θέματα στη στήλη. Σημειώνουμε το έκτακτο κέρδος που γράφει η Beta ΑΧΕΠΕΥ πως περιμένει ύψους 35 εκατ. ευρώ, επειδή οι ίδιες μετοχές έχουν αγοραστεί σημαντικά χαμηλότερα. Τώρα αναφορικά με ερωτήματα επενδυτών γιατί διάλεξε αυτήν την πολύπλοκη διαδικασία, ήτοι να δώσει ο κ.Περιστέρης πρώτα τις μετοχές, να κάνει ΑΜΚ με έκδοση νέων η εταιρεία και να διαγράψει ίδιες θα πούμε πως το έχει ξανακάνει και προφανώς σχετίζεται με την απόφαση που έχει λάβει η γενική συνέλευση. Αν δεν προβλεπόταν η πώληση των μετοχών δεν μπορεί να τις διαθέσει. Το έχουμε δει να το κάνει παλαιότερα στην Τέρνα Ενεργειακή, πάλι με τον ίδιο τρόπο. Άνοιξε λίγο υψηλότερα η μετοχή, αλλά στη συνέχεια γύρισε λίγο χαμηλότερα και έως -1%.

AUTOHELLAS: Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά του ομολόγου και νομίζουμε πως θα πάει αρκετά καλά. Ήδη η μετοχή θέλει να αποτυπώσει αυτήν την αισιοδοξία και σήμερα με υψηλό όγκο 38 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά ενισχύεται άνω του 2% και προσεγγίζει ξανά τα 14 ευρώ (υψηλό 4 μηνών). Κατέβηκαν βέβαια χαμηλότερα οι πωλητές στη συνέχεια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Θα θυμίσουμε πως η εισηγμένη είχε αγοράσει καράβια σε χαμηλές τιμές με τα ναύλα και την αξία τους να εκτοξεύονται στην κρίση λόγω της πανδημίας. Σήμερα έχουμε άλλη μία, μικρότερη κρίση, με τα ναύλα και πάλι να αυξάνονται και την αξία των πλοίων να ανεβαίνει περαιτέρω. Αν υπάρχει μία εισηγμένη που έχει κέρδος από όσα γίνονται με τους Χούθι, είναι η συγκεκριμένη, κατά την ταπεινή μας άποψη. Επιπλέον, έχει και άλλες δραστηριότητες και υψηλή ρευστότητα.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Με όρεξη άνοιξε η μετοχή και στο +4,26%. Έκανε βέβαια μόλις 5 τεμάχια στα 0,3670 ευρώ, αλλά μπήκε εντολή αγοράς 10 χιλ. τεμαχίων και οδήγησε τη μετοχή σε δημοπρασία. Πάντα όμως υπάρχει πρόθυμος πωλητής στη μετοχή και έγινε αμέσως η πράξη.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Σήμερα η γενική συνέλευση για την έγκριση του νέου μεγάλου μερίσματος που θα δοθεί το Μάρτιο (διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα στις 26 Μαρτίου). Θα είναι 2,20 ευρώ και έρχεται να προστεθεί στις δύο άλλες διανομές 3,42 ευρώ και 0,26 ευρώ που έχει δώσει στις προηγούμενες χρήσεις.

ΙΛΥΔΑ: Από τις μικρές που ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά. Στα 1,51 ευρώ και στο +4,50% με 6 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΟΝ: Μετά την πίεση των προηγούμενων ημερών προσπαθεί να βγάλει αντίδραση πάνω από τα 2 ευρώ. Έχει αγοραστή στα 2,02 ευρώ, αλλά μάλλον περιμένουν τους πωλητές μήπως έχουν κι άλλα.

ΕΚΤΕΡ: Και εδώ μετά την ήπια διόρθωση βλέπουμε διάθεση για υψηλότερα, έστω και ήπια. Στο +1,43% και στα 4,26 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης