Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΓΕΚ Τέρνα: Μέσω 11 «πακέτων» ολοκληρώθηκε το placement για το 5,8% - Πως είδαν οι αναλυτές το placement

ΓΕΚ Τέρνα: Μέσω 11 «πακέτων» ολοκληρώθηκε το placement για το 5,8% - Πως είδαν οι αναλυτές το placement
Υψηλότερα από τη μέση τιμή δωδεκαμήνου έγινε η διάθεση των μετοχών
Σχετικά Άρθρα
(Update) Oλοκληρώθηκε το placement της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τη διάθεση 6 εκατ. μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας προς 13,20 ευρώ ανά μετοχή.
Η ΓΕΚ Τέρνα άντλησε 79,2 εκατ. ευρώ, μέσω 11 πακέτων σήμερα 19/1.
Με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι αναλυτές τη διάθεση 6 εκατ. μετοχών από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κίνηση που όπως ανέφερε η εταιρεία δεν οδηγεί σε dilution των παλιών μετόχων, αφού θα εκδοθούν νέες μετοχές αλλά θα ακυρωθούν ίδιες που κατέχει.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως η κίνηση ενισχύει τα κεφάλαια της εταιρείας καθώς άντλησε 81 εκατ. ευρώ.
Η Piraeus Securities περιμένει πως η μετοχή θα βρεθεί στο επίκεντρο λόγω του placement και σημειώνει πως η μετοχή περιλαμβάνεται στις κορυφαίες της επιλογές για το 2024 λόγω της ελκυστικής αποτίμησης.
Και η Optima Bank περιμένει πως η μετοχή θα είναι στο επίκεντρο, ενώ η Euroxx τονίζει πως από τη συναλλαγή ενισχύει περαιτέρω την ταμειακή της θέση.
Η Beta αναφέρει πως περιμένει έκτακτο κέρδη 35 εκατ. ευρώ από τη συναλλαγή καθώς οι ίδιες μετοχές έχουν αγοραστεί σε χαμηλότερες τιμές.
Με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής η διάθεση των μετοχών έγινε με μικρό discount 5,7%.
Ωστόσο, η τιμή στην οποία έγινε το placement είναι υψηλότερη της μέσης τιμής των τελευταίων 12 μηνών, που ήταν 12,90 ευρώ, επομένως η επιτυχία είναι μεγάλη.
Επίσης, η τιμή των 13,20 είναι επί της ουσίας η μέση τιμή στην οποία βρισκόταν η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόσο κατά το τελευταίο εξάμηνο (περίπου 13,30 ευρώ), όσο και κατά το τελευταίο τρίμηνο (περίπου 13,40 ευρώ).
Απλά όπως αναφέρει η στήλη, στις τελευταίες συνεδριάσεις είχε αυξηθεί σημαντικά το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή, ανεβάζοντας την τιμή υψηλότερα και αυξάνοντας τους όγκους συναλλαγών.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 10 ημέρες πριν το placement, στις 8 Ιανουαρίου η μετοχή είχε κλείσει στα 12,88 ευρώ.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία έχουν αγοραστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμής από τα τρέχοντα.
Συγκεκριμένα, το μέσο κόστος κτήσης του συνόλου των ιδίων μετοχών της εταιρείας είναι 7,30 ευρώ ανά μετοχή.
Υπενθυμίζεται πως χθες η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα διέθετε 5 εκατ. μετοχές σε ξένους επενδυτές, αλλά τελικά το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο και διέθεσε 6 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 5,6% του συνόλου των μετοχών προς 13,20 ευρώ ανά μετοχή.
Στο placement συμμετείχε ένα επίλεκτο pool 10 μεγάλων επενδυτών από Ευρώπη και ΗΠΑ, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 30%, διαμορφώνοντάς το σε επίπεδα άνω του 25% πλέον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετείχαν και υπάρχοντες ξένοι θεσμικοί μέτοχοι, που είχαν δηλαδή αποκτήσει μετοχές της εταιρείας σε χαμηλότερη τιμή κτήσης, και που αγοράζοντας τώρα σε υψηλότερα επίπεδα επιβεβαιώνουν την πίστη στις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για μεγαλύτερη αξία, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη Διοίκηση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης