Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο επίκεντρο λόγω placement

Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο επίκεντρο λόγω placement
H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέσω placement διέθεσε έξι εκατομμύρια μετοχές προς 13,20 ευρώ ανά μετοχή, αντλώντας περίπου 80 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των ξένων αγορών θα δώσει και σήμερα κατεύθυνση στο Χ.Α. με τους αναλυτές να περιμένουν ανοδικό άνοιγμα, μετά και την άνοδο που κατέγραψαν χθες οι μετοχές στη Wall Street και κυρίως οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.
Στο εσωτερικό οι τράπεζες θα συνεχίσουν να τραβούν τα επενδυτικά βλέμματα, ενώ στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθεί και η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέσω placement διέθεσε έξι εκατομμύρια μετοχές προς 13,20 ευρώ ανά μετοχή, αντλώντας περίπου 80 εκατ. ευρώ.
Αναλυτές αναφέρουν πως η κίνηση ισχυροποιήσει την ταμειακή θέση της εισηγμένης.
Σημειώνεται πως θα εκδώσει νέες μετοχές και στη συνέχεια θα ακυρώσει ίδιες, άρα δεν υπάρχει dilution των παλιών μετόχων.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί από την επόμενη εβδομάδα στο road show της JP Morgan στη Νέα Υόρκη, αλλά και στην παρουσίαση που έχει προγραμματίσει η ΔΕΗ στο Λονδίνο για την παρουσίαση του επιχειρηματικού της πλάνου, όπως και στα αποτελέσματα χρήσης της Μυτιληναίος.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα καθώς οι μετοχές θα είναι αντιμέτωπες με ένα ανοδικό ρεύμα από το χθεσινό τεχνολογικό ράλι στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Καθώς το κλίμα στο εξωτερικό βελτιώνεται, θα περιμέναμε ένα θετικό τέλος της εβδομάδας. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την επιτυχή διεθνή τοποθέτηση. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ περιλαμβάνεται στις κορυφαίες επιλογές μας για το 2024 με βάση την ελκυστική αποτίμηση.

Βeta
Τα επερχόμενα γεγονότα και οι ανακοινώσεις θα αυξήσουν τη δραστηριότητα της αγοράς, αναμένουμε θετικό πρόσημο στο τέλος της ημέρας και επιλεκτικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση. Σημειώστε επίσης ότι η σειρά προθεσμιακών συμβολαίων του Ιανουαρίου λήγει σήμερα.

Depolas
Με κέρδη έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ, ο οποίος παραμένει σταθερά στο άνω εκτιμώμενο εύρος τιμών για την περίοδο, στηριζόμενος όμως και σε ένα ευνοϊκό κλίμα για τις μετοχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Όσον αφορά το εσωτερικό, χαιρετίζουμε την τοποθέτηση ξένων επενδυτών στην Γεκτερνα και εκτιμούμε ότι θα συνεχίσουν οι εισροές, οι οποίες ξεκάθαρα στηρίζουν και τους τίτλους στο ταμπλό. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη (Michigan) και στις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ, αλλά αυτά δημοσιεύονται στο κλείσιμο του ΧΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινείται ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία σήμερα το πρωί.

Κύκλος
Λήγουν σήμερα οι σειρές παραγώγων για τον τρέχοντα μήνα. Στο Νταβός, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιδιώκει την προώθηση επενδύσεων από τους τεχνολογικούς κολοσσούς στη χώρα μας. Ο Γ.∆. συνέχισε την ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε από τις 1320 μονάδες με αυξημένες πλέον τις προσδοκίες για υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 1351,68 μονάδων στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης