Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με τη βοήθεια των ξένων αγορών έβγαλε αντίδραση – Ξεχώρισαν Πειραιώς και Jumbo

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με τη βοήθεια των ξένων αγορών έβγαλε αντίδραση – Ξεχώρισαν Πειραιώς και Jumbo
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έβγαλε καλή αντίδραση η αγορά αφού βελτιώθηκε το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης. Βοήθησε η Wall Street με αποτέλεσμα λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες ο Γ.Δ. να είναι στο υψηλό ημέρας. Τελικά έκλεισε στο +0,73%. Καλή κίνηση από τράπεζες και Jumbo. Χαμηλός πάντως ο τζίρος.

JUMBO: Απίστευτη η πορεία της μετοχής τα τελευταία χρόνια και έχει δώσει στους μετόχους της μεγάλες αποδόσεις. Ειδικά σε όσους δεν μπήκαν για μερικούς μήνες ή εβδομάδες. Στα 25,70 ευρώ και στο +2,55%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παρά τις όποιες οριακές μειώσεις τιμών στόχων, όπως αυτές που είδαμε από τη JP Morgan τα περιθώρια ανόδου είναι σημαντικά. Η Πειραιώς (+3,79%) ξεχώρισε σήμερα και έκανε δυνατή κίνηση. Παραμένει καλή η συμπεριφορά της Εθνικής (+1,64%), ενώ θα λέγαμε πως η Alpha Bank (+0,58%) υστέρησε και πάλι.

ΕΥΔΑΠ: Μόνιμα στην πλευρά των μετοχών που υστερούν, που αδιαφορούν και που εκνευρίζουν τους μετόχους τους. Πάλι κάτω από τα 6 ευρώ.

LAMDA: Δεν έκανε τη διάσπαση και έχει γυρίσει λίγο πίσω. Λίγο όμως.

FOURLIS: Πολλά κομμάτια σήμερα στα 4 ευρώ προς πώληση και θα λέγαμε πως δεν είχαν την απαραίτητη δύναμη οι αγοραστές. Έκαναν κάμποσα το πρωί και απορρόφησαν μέρος της προσφοράς, αλλά μέχρι και το τέλος ο πωλητής έβγαζε… Στα 4 ευρώ με άνοδο 0,5% και όγκο 286 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΟΝ: Με δυνατό όγκο και σήμερα υποχώρησε η μετοχή και νομίζουμε πως τα 2 ευρώ προσφέρουν καλή στήριξη. Έχει πιο κάτω και άλλες καλές στηρίξεις, αν συνεχιστεί η πίεση, αλλά νομίζουμε πως αδικείται ο όμιλος σε αυτήν την τιμή. Στα 2,02 ευρώ και στο -4,72% με όγκο 98 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCE: Με διαθέσεις να παραμείνει στα υψηλά της αφού σε λίγες μέρες είναι η γενική συνέλευση για τη μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.. Στα 5,24 ευρώ και στο +1,75%/

ΕΚΤΕΡ: Χωρίς όγκο η υποχώρηση των προηγούμενων ημερών και εύκολα σήμερα κινήθηκε υψηλότερα. Στα 4,20 ευρώ και στο +2,94%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Κάνουν ό,τι θέλουν στη μετοχή οι αγοραστές. Προχωράει ο σχεδιασμός και μετά την πώληση στον πρώην βασικό μέτοχο του κατασκευαστικού βραχίονα που είχε ουσιαστικά το υδροηλεκτρικό, πήρε 5 εκατ. ευρώ και προχωράει. Μετά το χθεσινό +10,18% σήμερα ενισχύθηκε 7,32%.

Q&R: Από το Μάιο του 2008 είχε να βρεθεί σε αυτά τα επίπεδα και πλέον η αποτίμηση είναι στα 24 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια στα 2,3 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο στα 2,7 εκατ. ευρώ. Προφανώς και τα νούμερα δεν δικαιολογούν την αποτίμηση, αλλά αν έχει μαζευτεί μία μετοχή και υπάρχουν λεφτά, όλα γίνονται. Στα 0,8780 ευρώ και στο +17,69%.

ΙΛΥΔΑ: Και τούτη εδώ δεν έχει κάνει μικρό ράλι τα τελευταία χρόνια, αλλά η αποτίμηση είναι στα 11,8 εκατ. ευρώ δηλαδή η μισή της ΚΟΥΑΛ. Είχε στο εξάμηνο ίδια κεφάλαια 6,9 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 2,09 εκατ. ευρώ. Είχε όμως καλύτερα κέρδη και αρνητικό καθαρό δανεισμό. Δηλαδή αν πάμε συγκριτικά, μάλλον αυτή είναι αδικημένη. Στα 1,4450 ευρώ με άνοδο 7,04%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης