Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει κατεύθυνση – Επιλεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει κατεύθυνση – Επιλεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η πορεία των ομολόγων είναι και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μαζί και τα στοιχήματα των επενδυτών για τις μειώσεις επιτοκίων από τη FED. Η Κίνα δημιουργεί ανησυχίες, καθώς μετά την πορεία του ΑΕΠ, βλέπουμε μία χειροτέρευση των δεικτών προς χαμηλότερα επίπεδα. Μικτές τάσεις επικρατούν στην Ευρώπη στο άνοιγμα. Με ήπια άνοδο το δικό μας άνοιγμα και στήριξη από τράπεζες, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή. Ψάχνει κατεύθυνση…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουμε ξαναγράψει πως οι τράπεζες δημιούργησαν υπερκέρδη από την αύξηση των επιτοκίων των δανείων και τη διατήρηση των επιτοκίων των καταθέσεων σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης χρεώνουν για τα πάντα τους πελάτες και πρόσφατα βέβαια η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο για καρτέλ. Αυτά κατά την ταπεινή μας άποψη, δεν δικαιολογούν bonus και αυξήσεις. Πρέπει να κάνουν κινήσεις οι διοικήσεις που να φέρουν κέρδη, όχι συγκυριακά ή επειδή δε λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα η Πειραιώς και η Alpha Bank. Με μικρές απώλειες η Εθνική και οριακή άνοδο η Eurobank.

JUMBO: Όπως αναμενόταν οι αναλυτές έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τις ανακοινώσεις για το ύψος των πωλήσεων και του έκτακτου μερίσματος. Σημειώνουν το άνοιγμα 4 καταστημάτων το 2024 και περιμένουν και άλλα μερίσματα. Η Piraeus Sec. επαναδιατυπώνει τη σύσταση Outperform για τη μετοχή. Τονίζει πως μετά τη διανομή 401 εκατ. ευρώ το 2023 και την εντυπωσιακή ταμειακή θέση των 431 εκατ. ευρώ μετά τα μερίσματα η εταιρεία προτείνει μία ακόμη διανομή 0,60 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 2,4%. Για το 2024 περιμένει υψηλό μονοψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων και διατηρεί την τιμή στόχο των 32,80 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 30,9%.

Επαναδιατυπώνει τη μετοχή ως μία από τις κορυφαίες της επιλογές και η Eurobank Equities η οποία έχει δώσει τιμή στόχο τα 30,1 ευρώ. Η Beta αναφέρει πως παίζει με p/e 11,7 φορές για το 2023 και με EV/EBITDA 7,5 φορές. Σημειώνει πάντως πως παρά τη φθηνή αποτίμηση ίσως η αύξηση του μεταφορικού κόστους να επηρεάσει αρνητικά την πορεία της μετοχής βραχυπρόθεσμα και αναζητά ένα καλό σημείο εισόδου. Ήπια ανοδικά η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΟΤΕ: Την περίπτωσή του πρέπει να την εξετάσει ειδικός. Δεν μπορεί να γίνεται τέτοιο πάρτι στην αγορά μας και η συγκεκριμένη να μην έχει βρει ένα καταλύτη για ανοδική κίνηση. Αμετάβλητη η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

AUSTRIACARD (απάντηση): Απογοητεύει η μετοχή αλλά δεν είναι η μόνη. Καλό είναι να μην έχετε μονόχαρτο χαρτοφυλάκιο, αλλά να έχετε διασπορά. Αυτό συμβουλεύουν και οι ειδικοί. Έτσι μπορείτε να πιάσετε καλύτερα την κίνηση της αγοράς και να μη σας απογοητεύει που βλέπετε να κινούνται άλλες μετοχές και όχι η δική σας.

QUEST: Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο το τελευταίο διάστημα, δε δίνει αφορμές για σχολιασμό. Το μόνο θετικό ότι πριν λίγες μέρες είχαμε σημαντικές αγορές από insider. Από την άλλη, οι μακροπρόθεσμοι εδώ, όσοι τοποθετήθηκαν πριν χρόνια, έχουν τεράστιες υπεραξίες και ίσως κάποιοι να έχουν και αρνητικό κόστος κτήσης.

LAMDA: Έχει γυρίσει λίγο χαμηλότερα αλλά περιμένει κοντά στην αντίσταση.

INTRACOM: Με όγκο πάνω από 55 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα, αλλά υπήρχε εντολή σχεδόν 50 χιλ. τεμαχίων στα 3,14 ευρώ στην προσυνεδρίαση και μαζεύτηκε από τους αγοραστές. Εύκολα πήγε αρκετά υψηλότερα η μετοχή στη συνέχεια και στα 3,27 ευρώ.

ΚΛΜ: Και πάλι μεταξύ των μετοχών που έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

FOURLIS: Σκέτη απογοήτευση και η συγκεκριμένη. Οριακά κάτω από τα 4 ευρώ η τιμή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης