Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μάζεψε τις πρωινές απώλειες παρά το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μάζεψε τις πρωινές απώλειες παρά το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Άνοιξε με σημαντικές απώλειες και γρήγορα κυρίευσε τους επενδυτές ο φόβος, για το τι μπορεί να σημαίνει η δεύτερη πτωτική. Λες και το χρηματιστήριο πρέπει μόνο να ανεβαίνει υψηλότερα. Έβγαλε όμως μία δυνατή αντίδραση μόλις πάτησε στις 1.320 μονάδες που κάποιοι έδιναν ως στήριξη. Γύρισε ακόμα και θετικό εκπλήσσοντας ευχάριστα, αφού το κλίμα στο εξωτερικό δεν ήταν καλό και οι αγορές της Ευρώπης υποχωρούσαν 1%. Τελικά έκλεισε με οριακές απώλειες αλλά οι περισσότερες μετοχές του FTSE 25 είχαν πτώση. Στήριξη πρόσφεραν οι μετοχές των Τιτάν, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΕΛΠΕ και Motor Oil.

JUMBO: Ξεχώρισε σήμερα καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε έκτακτο μέρισμα 0,60 ευρώ. Νομίζουμε πως ο κ.Βακάκης έχοντας πλέον μάθει πολλά από την πρόσφατη ιστορία του Covid και το lockdown της Κίνας, θα ξεπεράσει και τους Χούθι. Εύκολα θα δούμε και πάλι ένα συνολικό μέρισμα για φέτος που θα αντιστοιχεί σε απόδοση κοντά στο 10%. Στα 25,06 ευρώ και στο +1,38%.

ΤΙΤΑΝ: Καλή κίνηση από τη μετοχή και ενισχύθηκε 2,54%.

ΟΠΑΠ: Πριν λίγες μέρες την πίεσαν στις τελικές δημοπρασίες. Σήμερα κατάφερε να επιστρέψει κοντά στα 16 ευρώ και να κλείσει στα 15,95 ευρώ με άνοδο 1,53% στηρίζοντας και την αγορά.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Καλή εικόνα και από τις δύο μετοχές και κέρδη οριακά κάτω από 1%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σκούπιζαν πριν λίγες μέρες την προσφορά πάνω από τα 14 ευρώ, αλλά μάλλον τους ήρθε «κουτί» η διόρθωση της αγοράς και μπορούν να μαζέψουν χαμηλότερα. Στα 13,92 ευρώ και στο -0,57%.

ΟΤΕ: Πριν λίγες μέρες έδειχνε διάθεση να αφήσει πίσω τα 12 ευρώ και να κινηθεί προς τα 13,50 ευρώ και υψηλότερα και γρήγορα επανήλθε στα γνωστά. Σκέτη απογοήτευση η μετοχή και συνεχίζουν να βγάζουν κομμάτια οι πωλητές. Για να δούμε αν θα πάει προς τα 12,65 ευρώ που ήταν και χαμηλό 3 ετών. Στα 12,86 ευρώ και στο -0,92%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι θετικές εκθέσεις συνεχίζονται με τους εγχώριους αναλυτές να βελτιώνουν τις εκτιμήσεις τους και να τονίζουν πως η αποεπένδυση του ΤΧΣ είναι σημαντικός καταλύτης και πως το discount που έχουν οι ελληνικές τράπεζες έναντι των ομοειδών της Ευρώπης δε δικαιολογείται, από τα κέρδη που αναμένουν και την επιστροφή στις διανομές μερίσματος.
Χθες μετά τη Euroxx και τη Eurobank Equities ήταν η ώρα της NBG να βελτιώσει τις εκτιμήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή παρά την περσινή άνοδο κατά 68% και την υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών, το discount παραμένει σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 18% περίπου σε όρους αποτίμησης προς ενσώματα ίδια κεφάλαια, το οποίο δεν δικαιολογείται. Μόνο η ΕΤΕ έκλεισε με άνοδο και έχει την καλύτερη συμπεριφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Με απώλειες άνω του 1% μόνο η ΑΛΦΑ.

VIOHALCO: Εκεί που χθες έδειχνε εξαιρετική συμπεριφορά σήμερα βγήκαν δυνατές πωλήσεις και έκλεισαν τη μετοχής το χαμηλό ημέρας και στα 6,07 ευρώ με απώλειες 3,34%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Δυνατή αντίδραση σήμερα. Είναι βέβαια περιορισμένη η διασπορά και με λίγους αγοραστές πάει εύκολα υψηλότερα. Στις συνεδριάσεις του 2024 είχε μέχρι χθες μόλις μία πτωτική και απώλειες 16%. Σήμερα ενισχύθηκε 10,18% και έκλεισε στα 1,57 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα, αλλά βάλθηκε να μηδενίσει το όφελος στις τελευταίες συνεδριάσεις. Θα λέγαμε πως για τα δεδομένα της έκανε υψηλό όγκο και μάλλον οι πωλητές ήταν πιο επιθετικοί σήμερα. Στα 2,12 ευρώ και στο -6,19% με 31 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βιαστήκαμε να χαρούμε από την ανακοίνωση της Ικτίνος. Είδαμε την αγορά από τον ένα insider και δεν προσέξαμε ότι ο άλλος ήταν πωλητής. Ουσιαστικά δεν έχουμε δραστηριοποίηση ξανά των βασικών μετόχων. Απλά η μία μέτοχος πούλησε και η άλλη αγόρασε. Θα θέλαμε να δούμε αγορές, γιατί τα θεμελιώδη στο εξάμηνο ήταν απογοητευτικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης