Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Δεν αποκλείουν νέα υποχώρηση οι αναλυτές – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Χρηματιστήριο: Δεν αποκλείουν νέα υποχώρηση οι αναλυτές – Στο επίκεντρο οι τράπεζες
Ο Γ.Δ. δείκτης κατέγραψε χθες τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα έχασε 1,55%, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί προβληματισμό
Σχετικά Άρθρα
Διατήρηση του αρνητικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές, καθώς και στο εξωτερικό οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί.
Από τη μία οι εκτιμήσεις για τις μειώσεις επιτοκίων από τη FED δείχνουν πως οι επενδυτές περιορίζουν τον ενθουσιασμό τους για τις μειώσεις από τη FED και από την άλλη τα στοιχεία που έρχονται από την Κίνα αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, δημιουργούν προβληματισμό.
Χθες, η Wall Street κατέγραψε απώλειες και πτωτικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα λίγη ώρα πριν την έναρξη των συναλλαγών.
Ο Γ.Δ. δείκτης κατέγραψε τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα χθες έχασε 1,55%, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί προβληματισμό η πορεία των blue chips, αφού τα κέρδη του προηγούμενου διαστήματος είναι μεγάλα.
Ωστόσο, η πορεία των ξένων αγορών θα καθορίσει την πορεία των μετοχών σήμερα και δεν αποκλείεται μία νέα υποχώρηση των τιμών.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τράπεζες και ειδικά η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς λόγω της επικείμενης διάθεσης των μετοχών από το ΤΧΣ, η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα.
Η Euroxx με αφορμή την επικείμενη διάθεση επαναλαμβάνει πως η μετοχή είναι μία από τις κορυφαίες της επιλογές στην εγχώρια αγορά και διαπραγματεύεται με ακραίο discount 30-40% έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών (μικρότερο των 4,5 φορών P/E, P/TBV 0,6 φορές για το 2024 και απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων πάνω από 14%).

Eurobank Equities
Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές περιορίζουν τα στοιχήματα για τη μείωση των επιτοκίων της FED και τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η διάθεση για μη ανάληψη ρίσκου θα συνεχιστεί και σήμερα στο Χ.Α.

Beta
Δεν είναι πλέον σε υπεραγορασμένη περιοχή, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας δεύτερος γύρος κατοχύρωσης κερδών, καθώς η ικανοποιητική απόδοση της X.A. από την αρχή του έτους μπορεί να οδηγήσει τους επενδυτές να κλειδώσουν ένα μέρος των κερδών τους.

Κύκλος
Η πολυήμερη πολιορκία της τοπικής κορυφής των 1350 μονάδων του Γ.∆. δεν τελεσφόρησε, προσώρας τουλάχιστον, με αποτέλεσμα ο Γ.∆. να πάρει τον δρόμο της διόρθωσης. Πλησιέστερη στήριξη στις 1327 μονάδες ενώ ακολουθεί εκείνη των 1323 σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση.

Depolas
Αυξημένες απώλειες κατέγραψε χθες ο ΓΔΧΑ, αλλά αυτό θεωρείται φυσιολογικό στην παρούσα φάση και σίγουρα απέχουμε πολύ έως ότου αλλοιωθεί η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση. Στο κόκκινο ντύθηκαν επίσης και οι ευρωπαϊκοί και αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες, ενώ τα οριακά χειρότερα μάκρο στοιχεία στην Κίνα δεν βοηθούν στην αλλαγή της πτωτικής τάσης στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ο Hang Seng και ο Shanghai Shenzhen CSI 300 υποχωρούν σημαντικά σήμερα το πρωί. Η σημερινή ατζέντα είναι ίσως η σημαντικότερη της τρέχουσας εβδομάδας καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό (τελική μέτρηση) Δεκεμβρίου της Ευρωζώνης, τις λιανικές πωλήσεις και την βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ. Για τον ΓΔΧΑ, πρώτο κρίσιμο επίπεδο στήριξης αποτελεί η περιοχή των 1300-1310 μονάδων, αν και παραμένουμε σταθερά επιφυλακτικοί για ενίσχυση θέσεων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης