Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δυνατό profit taking μετά από 8 συνεχόμενες ανοδικές – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δυνατό profit taking μετά από 8 συνεχόμενες ανοδικές – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δύο μήνες είχαμε περίπου να δούμε υποχώρηση άνω του 1% σε επίπεδο γενικού δείκτη. Για το 2024, είναι η δεύτερη συνεδρίαση με απώλειες. Ουσιαστικά είχαμε σήμερα μία καλή διόρθωση μετά από ένα σερί 8 ανοδικών συνεδριάσεων. Πτωτικά κινήθηκαν και οι αγορές της Ευρώπης, ενώ με απώλειες ήταν το άνοιγμα της Wall Street. Βέβαια, οι δικές μας απώλειες ήταν σημαντικά μεγαλύτερες. Συνολικά πάντως θα πούμε πως δεν είδαμε κάποια ανησυχία από τους επενδυτές, η οποία να εκφράστηκε με δυνατές πωλήσεις σε μετοχές. Στις 1.332,47 μονάδες και στο -1,55% με τις δημοπρασίες να δίνουν χαμηλό ημέρας.

LAMDA: Αν έπρεπε να βρούμε ποια μετοχή ξεχώρισε σήμερα, αυτή θα λέγαμε, καθώς παρά τις απώλειες της αγοράς, αυτή κινήθηκε με αρκετή σοβαρότητα και λίγο πάνω από το χθεσινό της κλείσιμο. Μάλιστα είναι σε εξέλιξη η διάσπαση που μπορεί να δώσει υψηλότερο στόχο. Εδώ και καιρό έχει βελτιωμένη συμπεριφορά. Στα 7,19 ευρώ το κλείσιμο με άνοδο 0,70% και υψηλό όγκο πάνω από 230 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Και η συγκεκριμένη είχε καλή συμπεριφορά και έδειξε πως δεν είχε διάθεση για υποχώρηση. Με άνοδο 0,64% και στα 6,28 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με τόσα κέρδη που έχουν από πέρυσι λογικό να είναι μεταξύ των μετοχών με τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο της Πειραιώς και με απώλειες 3,9%, υποχώρησε 2,72% η Εθνική, 2,22% η Alpha Bank και μόλις 0,55% η Eurobank.

CENERGY: Τα πρόσφατα νέα ιστορικά υψηλά έδωσαν και εδώ ευκαιρίες για κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Στα 7,40 ευρώ και στο -1,73%.

AEGEAN: Πέντε συνεχόμενες πτωτικές συμπλήρωσε ο τίτλος και δείχνει πως κάτι απασχολεί τους επενδυτές. Πιθανότατα να έχει να κάνει με το πρόβλημα στους κινητήρες που θα καθηλώσουν το καλοκαίρι μέρος του στόλου. Στα 11,38 ευρώ και στο -2,07%.

ΟΤΕ: Σιγά να μην έχανε την ευκαιρία να υποχωρήσει. Στα 12,98 ευρώ και στο -1,67%. Η τιμή κλεισίματος είναι και χαμηλό ημέρας.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Αν και η μέρα δεν ήταν για τοποθετήσεις κάποιοι επιχείρησαν να πάνε υψηλότερα τη μετοχή. Βγήκαν και πάλι κομμάτια, αλίμονο άλλωστε. Ο όγκος έτσι ήταν και πάλι μεγάλος και μάλιστα στις τελικές δημοπρασίες δε μπόρεσε η μετοχή να παραμείνει στο συν και έκλεισε με απώλειες 0,54% και όγκο 165 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Παρά την τεράστια άνοδο και τα μεγάλα κέρδη που έχουν εδώ οι επενδυτές δεν είδαμε πτώση με όγκο. Υποχώρησε 2,31% με μόλις 15 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εκεί που λέγαμε πριν λίγες μέρες πως ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά και πήγε μέχρι τα 4,5650 ευρώ, επέστρεψε στα γνωστά. Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική και κλείσιμο στα 4,2050 ευρώ με μόλις 12 χιλ. τεμάχια.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Τοποθετήσεις είδαμε στη μετοχή και μάλλον έχουν να κάνουν με την έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει 19 Ιανουαρίου και θα ληφθεί απόφαση για έκτακτη επιστροφή 2,20 ευρώ ανά μετοχή. Η νέα αυτή επιστροφή αντιστοιχεί σε απόδοση 25%. Έγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 9 ευρώ και έκλεισε στα 8,60 ευρώ (+2,38%).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με όγκο 46 χιλ. τεμάχια η πτώση εδώ και στα 2,70 ευρώ με απώλειες 2,88%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης