Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έκανε το 7Χ7 με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έκανε το 7Χ7 με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: To 7X7 έκανε η εγχώρια αγορά και συνεχίζει με τη φόρα του 2023! Στις 9 συνεδριάσεις του νέου έτους έχει μόλις μία πτωτική και συνολική άνοδο 4,60%. Καλό το κλίμα στο εξωτερικό αν και είχαμε λίγη μεταβλητότητα. Όμως και στο Χ.Α. είδαμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που οδήγησαν την αγορά σε αρνητικό έδαφος, αλλά ανέκαμψε και πάλι και τελικά έκλεισε στο +0,35%. Οι τράπεζες συνεχίζουν να έχουν πονταρίσματα και να στηρίζουν την πορεία του γενικού δείκτη πάνω από τις 1.350 μονάδες.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Καλπάζει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και η Κυβέρνηση φτιάχνει εξισώσεις για να ρίξει τις τιμές. Η χώρα είναι ένα απέραντο καρτέλ. Προφανώς και θα πρέπει να φερθεί διαφορετικά η πολιτική ηγεσία σε όλους αυτούς που πάνε μόνο πάνω τις τιμές σε κάθε ευκαιρία. Με ευχολόγια δεν πέφτουν οι τιμές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα 1,76 ευρώ και στο υψηλό ημέρας που είναι και νέο υψηλό αρκετών ετών έκλεισε η Eurobank (+2,65%). Με μικρότερη άνοδο 0,97% η Alpha Bank, 0,46% η Πειραιώς και με οριακή πτώση 0,09% η Εθνική που πάντως έγραψε υψηλό στα 6,9860 ευρώ δηλαδή οριακά κάτω από 7 ευρώ.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Με υψηλό όγκο όλη την εβδομάδα και σημαντικό μάζεμα. Προφανώς και τραβάει το βλέμμα μας η μετοχή. Από την αρχή του έτους έχει πάρει 1 ευρώ, λόγω του μαζέματος που βλέπουμε. Προφανώς και κάπου ποντάρουν οι αγοραστές, φωνάζει το ταμπλό. Νέες παραχωρήσεις, μεγάλα έργα και άλλα δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους επενδυτές. Σημειώνουμε πως δεν έχει ακολουθήσει την πορεία των άλλων του κλάδου και αν κάνουμε κάποιες συγκρίσεις μάλλον έχει περιθώριο. Με υψηλό στα 14,32 ευρώ έκλεισε στα 14,16 ευρώ. Ξανά πάνω από 200 χιλ. τεμάχια ο όγκος των συναλλαγών.

ΟΠΑΠ: Απίστευτη πίεση στην τελική δημοπρασία και ενώ είχε γράψει υψηλό στα 16 ευρώ μέσα στη μέρα τελικά έκλεισε σε χαμηλό ημέρας και στα 15,65 ευρώ με απώλειες 1,88%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Βοήθειες είχαμε σήμερα από Coca Cola η οποία ενισχύθηκε 1,29%, Viohalco (+2,03%), Τιτάν (+1,59%) και Motor Oil (+1,29%).

ΟΛΘ: Με χαμηλό 3 ετών και κάτι φλερτάρει η μετοχή και η αποτίμηση έχει διολισθήσει στα 221 εκατ. ευρώ. Καμία σχέση η πορεία της με αυτή του ΟΛΠ. Η εταιρεία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς τη διαδικασία του νέου διαγωνισμού για τον προβλήτα 6 και ελπίζουμε σύντομα να έχει ανάδοχο, αλλά να πρέπει να εκδοθεί και το προεδρικό διάταγμα για το νέο master plan, όπως έχει γίνει με του ΟΛΠ. Τώρα αναφορικά με την πορεία της μετοχής, ίσως μία περαιτέρω υποχώρηση να αποτελέσει επενδυτική ευκαιρία, αν και θα πρέπει να δούμε μία βελτίωση όπως αυτή που είδαμε στον ΟΛΠ.

REAL CONS.: Άλλη μία μετοχή που σήμερα έγραψε με τη σειρά της νέα υψηλά. Νομίζουμε πως η συγκεκριμένη ξεχώρισε σήμερα από τα μικρομεσαία. Στα 2,91 ευρώ και στο +3,93%.

INTRACOM: Έχει κάνει καλή διόρθωση η μετοχή και συμπλήρωσε 4 πτωτικές συνεδριάσεις. Προφανώς και δικαιολογείται η κίνηση αφού το ράλι ήταν μεγάλο. Στα 3,15 ευρώ και στο -2,02%.

INTRAKAT: Και εδώ μεγάλη η κίνηση και δικαιολογούνται οι 4 πτωτικές. Στα 4,6650 ευρώ και στο -1,79%. Νομίζουμε πως στενεύουν τα πτωτικά περιθώρια, αν και διαγραμματικά μπορεί να υποχωρήσει κάμποσο ακόμη, χωρίς να προβληματίσει.

ATTICA GROUP: Η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα Δεκέμβρη, για να πάει η μετοχή πιο ψηλά με… όνειρο την τιμή της δημόσιας πρότασης, δεν καρποφόρησε. Τα χαρτιά, όπως είχαμε γράψει ήταν πολλά και το εγχείρημα δύσκολο. Ο μέτοχος της ΑΝΕΚ που πήρε ΑΤΤΙΚΑ προφανώς και πουλούσε. Έτσι η μετοχή γύρισε πίσω και σήμερα έκλεισε στα 1,92 ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης