Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με βοήθειες από το εξωτερικό κοιτάζει υψηλότερα των 1.350 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με βοήθειες από το εξωτερικό κοιτάζει υψηλότερα των 1.350 μονάδων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με αξιόλογη άνοδο και ο DAX ενισχύεται περίπου 1%. Χθες αν και είχε ανοίξει με άνοδο, έκλεισε με απώλειες. Φαίνεται όμως πως επειδή μάζεψε και η Wall Street χθες, οι επενδυτές δεν ανησυχούν και τόσο για την πορεία του πληθωρισμού. Η εγχώρια αγορά έχει συμπληρώνει 6 συνεχόμενες ανοδικές και το σημερινό ξεκίνημα είναι ήπια ανοδικό, ενώ ο γενικός δείκτης είναι και πάλι πάνω από τις 1.350 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν στο επίκεντρο καθώς φαίνεται πως παίρνουν το άτυπο πράσινο φως για διανομή μερισμάτων μετά από συναντήσεις που είχαν με τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήπια υψηλότερα στα πρώτα λεπτά για τις συστημικές.

AUTOHELLAS: Περιμένουμε το εύρος για το επιτόκιο στο ομολογιακό. Σημειώνουμε πάντως πως σύμφωνα με το ενημερωτικό το μέσο επιτόκιο των τραπεζικών δανείων είναι από 4,22% έως 5,26%. Και προσέξτε τα τραπεζικά δάνεια έχουν εξασφαλίσεις. Το ομολογιακό δεν θα έχει εξασφαλίσεις, ούτε πιστοληπτική διαβάθμιση. Με άνοδο 1,23% η μετοχή αλλά με χαμηλό όγκο.

AEGEAN AIRILINES: Η Euroxx ξεκίνησε εκ νέου την κάλυψη της μετοχής δίνοντας σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και τιμή στόχο τα 15,4 ευρώ. Περιμένει μέρισμα για τη χρήση 2023 που θα αντιστοιχεί στο 25% των κερδών και σε 4,1% μερισματική απόδοση. Τα κέρδη ανά μετοχή το 2023 θα ανέλθουν στα 1,85 ευρώ και υποχωρήσουν στα 1,53 ευρώ το 2024 σύμφωνα με την εκτίμηση της χρηματιστηριακής. Ήπια υψηλότερα ο τίτλος.

ΟΠΑΠ: Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών του κλάδου σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή στους 11 μήνες του 2023 ανήλθαν στα 2,314 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 8,7%. Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και τα Play Stores είχαν έσοδα προ εισφορών (GGR) 1,226 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 4,7%. Το online είχε έσοδα 769 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 13,1% και τα καζίνο 207 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 21,5%. Τρομερά τα νούμερα και δείχνουν ανάκαμψη παντού. Επίσης, η αίσθηση που υπάρχει για το Δεκέμβρη μετά και τις αλλαγές που έχει κάνει ο ΟΠΑΠ σε Λόττο και Τζόκερ και την αύξηση της τιμής της στήλης είναι πως έχει βοηθήσει τον Οργανισμό. Καλή η συμπεριφορά της μετοχής. Διαβάστε σχετικό θέμα που έχουμε στη στήλη.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με όγκο πάνω από 12 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά και φαίνεται πως μαζεύεται συστηματικά η προσφορά. Λογικά θα πρέπει να δούμε καλή κίνηση όταν τελειώσει ο πωλητής. Στα 14,18 ευρώ με οριακές απώλειες 0,14%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χωρίς ιδιαίτερες κινήσεις στα πρώτα λεπτά. Δεν υπάρχουν μετοχές που να ξεχωρίζουν και μάλιστα οι περισσότερες που έχουν κάνει πράξη, έχουν μικρές συναλλαγές. Τη μεγαλύτερη άνοδο έχει η Medicon (+2,4%) αλλά με 51 τεμάχια όγκο και ακολουθεί η Έλαστρον με 2,31% άνοδο και μόλις 15 τεμάχια όγκο. Η Dimand έχει καλύτερο όγκο και άνοδο 1,94%. Ανάλογη η εικόνα και στις μετοχές που υποχωρούν. Λιγότερες έναντι των ανοδικών και χαμηλός ο όγκος. Η Intralot έχει λίγο καλύτερο όγκο έναντι άλλων και υποχωρεί οριακά κατά 0,18% με τους αγοραστές να μαζεύουν τη μικρή προσφορά και να οδηγούν υψηλότερα στη συνέχεια τη μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης