Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πώς οι αλλαγές σε ΛΟΤΤΟ, Τζόκερ και τιμολόγηση προσφέρουν στήριξη στη μετοχή του ΟΠΑΠ

Πώς οι αλλαγές σε ΛΟΤΤΟ, Τζόκερ και τιμολόγηση προσφέρουν στήριξη στη μετοχή του ΟΠΑΠ
Η μετοχή ανέκαμψε μετά τη μικρή πίεση που δέχθηκε λόγω της αλλαγής της εκτίμησης για τα EBITDA και σήμερα βρίσκεται υψηλότερα από την τιμή που είχε προ της αποκοπής του προσωρινού μερίσματος
Σχετικά Άρθρα
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει η μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς η αγορά εστιάζει πλέον στο 2024 και αφήνει πίσω τη μικρή υποβάθμιση της εκτίμησης για τα EBITDA του 2023.
Πιο αναλυτικά, οι πρωτοβουλίες της διοίκησης δείχνουν να βελτιώνουν το ενδιαφέρον των παικτών για τα παιχνίδια και ειδικά για το ΛΟΤΤΟ και το Τζόκερ.
Η αύξηση της τιμής της στήλης από 0,50 ευρώ σε 1 ευρώ που ξεκίνησε λίγες εβδομάδες πριν φαίνεται σύμφωνα με πηγές από πρακτορεία να μην έχει επηρεάσει αρνητικά τους παίκτες.
Αντιθέτως, φαίνεται πως το ενδιαφέρον για τα δύο παιχνίδια έχει αυξηθεί, αφού η αύξηση της τιμής της στήλης αντισταθμίστηκε από τα ποσά που διανέμει ο ΟΠΑΠ στους παίκτες.

Το ΛΟΤΤΟ για παράδειγμα «αναστήθηκε» σύμφωνα με όσα αναφέρουν πράκτορες, ειδικά μετά την απόφαση της διοίκησης να μοιράζει 10 χιλ. ευρώ ανά μήνα για δέκα χρόνια για όσους προβλέψουν σωστά τους 6 αριθμούς και 1.000 ευρώ το μήνα για πέντε χρόνια σε όσους προβλέψουν σωστά τους 5 αριθμούς.
Στο Τζόκερ, ο κάθε νικητής της δεύτερης κατηγορίας λαμβάνει πλέον 100.000 ευρώ έναντι σημαντικά μικρότερων ποσών πριν και η πρώτη κατηγορία ξεκινάει από το 1 εκατ. ευρώ και όχι από τις 600 χιλ. ευρώ.
Οι αλλαγές ξεκίνησαν το Δεκέμβρη και λόγω του δώρου Χριστουγέννων, αλλά και της γενικότερης ενισχυμένης διάθεσης για παιχνίδια από τον κόσμο, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η πρώτη εικόνα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική.

Να σημειωθεί πως το Μάρτιο ξεκινάει το eurojackpot και οι αλλαγές στο ΛΟΤΤΟ και Τζόκερ έγιναν τη σωστή στιγμή ώστε να έχουν ενισχυθεί πριν μπει νέο παιχνίδι.
Το ερώτημα είναι αν το eurojackpot θα επηρεάσει τα άλλα παιχνίδια ή λόγω άλλης «φιλοσοφίας» δεν θα επηρεάσει.
Επειδή μοιράζει περισσότερα εκατομμύρια και η τιμή είναι ακριβότερη αφού παίζεται σε 18 χώρες.
Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο 2023 η διοίκηση με αφορμή την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα εννεαμήνου είχε μειώσει την εκτίμηση για τα EBITDA του 2023 στα 720-740 εκατ. ευρώ από 740-760 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη.

Χρηματιστηριακά, η μετοχή ανέκαμψε μετά τη μικρή πίεση που δέχθηκε λόγω της αλλαγής της εκτίμησης και σήμερα βρίσκεται υψηλότερα και από την τιμή που είχε προ της αποκοπής του προσωρινού μερίσματος και κοντά στα υψηλά που είχε γράψει και ήταν περίπου 13 ετών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης