Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το TikTok, το Conclavio, ο δήθεν εύκολος πλουτισμός και η προειδοποίηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το TikTok, το Conclavio, ο δήθεν εύκολος πλουτισμός και η προειδοποίηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το θέμα φυσικά δεν είναι στα βιντεάκια και στις συμβουλές, αλλά στο γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έμαθε γι’ αυτό
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί μεταξύ των επενδυτών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου το όνομα Damian ή αλλιώς Δαμιανός και το Conclavio να είναι άγνωστες λέξεις, στους χρήστες όμως του TikTok και ειδικά σε όσους ασχολούνται με επενδύσεις είναι δύο πολύ γνωστές λέξεις.
Ένα γρήγορο «σκρολάρισμα» στο περιεχόμενο της γνωστής πλατφόρμας και σίγουρα θα εμφανιστεί ένα από τα χιλιάδες βιντεάκια του Δαμιανού, ο οποίος «πουλάει» τις «γνώσεις» του και την πλατφόρμα του «Conclavio», με το αζημίωτο φυσικά.
Πρόκειται για μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με πολλούς φανατικούς φίλους, αλλά και πολλούς haters.
κονκλαβιο_1.png
Στα ειρωνικά, πολλές φορές βιντεάκια του, παρουσιάζει τα super cars του, τη βίλα που διαμένει στο Ντουμπάι αλλά και την καθημερινότητά του θέλοντας να δείξει και να πείσει τους ακολούθους του για τις γνώσεις του και τα χρήματα που κερδίζει από τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα και shit coins (σκατονομίσματα), τα οποία δίνουν αποδόσεις ακόμα και 100 φορές πάνω από την τιμή επένδυσης!
Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται, αλλά μία απλή αναζήτηση στο intetnet, μπλέκει ακόμα περισσότερο τις πληροφορίες, αφού υπάρχουν φήμες μέχρι και για απάτη στο νησί της Κέρκυρας συγγενικού προσώπου με τα δήθεν κεφάλαια του Σώρρα δείτε εδώ.
Άλλοι haters αναφέρουν πως με τα νούμερα που ο ίδιος δίνει ως μέλη του κονκλαβίου μπορεί να χρηματοδοτήσει τη μεγάλη ζωή που κάνει, αφού όπως αναφέρει στα βιντεάκια του έχει 4.000 μέλη. Κάνοντας μία απλή πράξη ένα μηνιαίο εισόδημα πέριξ των 400.000 ευρώ είναι εύκολο καθώς χρεώνει 100 ευρώ το μήνα.
Από την άλλη οι ακόλουθοί του αναφέρουν πως βγάζουν χρήματα από τις συμβουλές του και έχουν μάθει αρκετά από τα μαθήματα που έχει στο site, αν και ο ίδιος αναφέρει σε βιντεάκια του ότι παράτησε το πανεπιστήμιο καθώς τα μαθήματα δεν μπορούσαν να του διδάξουν κάτι!
κονκλαβιο.jpg
Το θέμα φυσικά δεν είναι στα βιντεάκια και στις συμβουλές, αλλά στο γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έμαθε γι’ αυτό.
Έτσι πριν λίγες μέρες προειδοποίησε το επενδυτικό κοινό για τους δικτυακούς τόπους conclavio.com και ekatommyriouxos.gr του Διαμιανού.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι δικτυακοί τόποι conclavio.com και ekatommyriouxos.gr, οι οποίοι φέρεται να προσφέρουν στα μέλη που εγγράφονται σε αυτές (πληρώνοντας συνδρομή) «τα μυστικά του γρήγορου πλουτισμού» και εκπαίδευση, συμβουλές και καθοδήγηση για τοποθετήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, δεν εποπτεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συστήνει στους υποψήφιους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ακολουθούν προτροπές ή συμβουλές ατόμων που λειτουργούν εκτός οποιουδήποτε ρυθμιστικού πλαισίου.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν εποπτεύει τις αγορές κρυπτονομισμάτων (cryptoassets) και την παροχή υπηρεσιών σχετικών με τοποθετήσεις σε κρυπτονομίσματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης