Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Deals και ξένες αγορές οδηγούν πάνω από τις 1.300 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Deals και ξένες αγορές οδηγούν πάνω από τις 1.300 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: η αγορά χρειάζεται επιχειρηματικές συμφωνίες γράφαμε σήμερα σε άλλο θέμα στη στήλη και μόλις ανακοινώθηκε μία μεγάλη συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και της Intrakat. Τα deals θα είναι ο καταλύτης για το 2024. Ήπια ανοδικό το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης, ενώ νέο ιστορικό υψηλό είχαμε χθες στις αγορές των ΗΠΑ. Ακολουθεί ο Γ.Δ. στο άνοιγμα και έχει ξεπεράσει τις 1.300 μονάδες.

ΔΕΗ-INTRAKΑΤ: Μεγάλη η συμφωνία που ανακοινώθηκε, καθώς η ΔΕΗ θα καταβάλει 100 εκατ. ευρώ στην Intrakat και θα αποκτήσει το 49% εταιρειών συμμετοχών της Intrakat στις οποίες ανήκει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ υπό ανάπτυξη συνολικής ισχύος 1,6GW. Η αξία της από κοινού επένδυσης είναι άνω του 1 δισ. ευρώ. Επίσης θα μεταβιβάσει στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η Intrakat, 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία.

Συνεχίζει ανοδικά και σε νέα πολυετή υψηλά η ΙΝΚΑΤ, προσεγγίζοντας άνοδο από την αρχή του έτους περίπου 200%. Σε νέα υψηλά και η ΔΕΗ με άνοδο λίγο πάνω από 1% .

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό ξεκίνημα για την Alpha Bank και στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει κάνει καλή κίνηση. Ανοδικά αλλά με ποσοστό κάτω του 1% η Eurobank και ακόμα μικρότερα τα ποσοστά ανόδου των άλλων συστημικών.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Επιβεβαιώνει καθημερινά πως δεν μπορεί να πάει υψηλότερα, δυστυχώς. Ούτε τα 1,90 ευρώ δεν μπορεί να ξεπεράσει.

LAMDA DEV.: Σημαντικό το έκτακτο κέρδος από την πώληση περιουσιακών στοιχείων και γύρω στα 6 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Βελτιωμένη η συμπεριφορά της μετοχής, αφού πλέον έχει μεγάλη ρευστότητα και μπορεί να δώσει και κάτι πίσω στους μετόχους μετά από χρόνια. Προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ η αποτίμηση με ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων αυτών να είναι ήδη στο ταμπλό. Αναμένουμε την επόμενη πώληση περιουσιακού στοιχείου.

ΕΛΠΕ: Καλό το άνοιγμα σήμερα της μετοχής και πρέπει να δώσει μία ανοδική κίνηση να προσεγγίσει καλύτερα επίπεδα τιμών, μετά το πετυχημένο placement. Στα 7,23 ευρώ και στο +0,98%.

INTRALOT: Από τα μεσαία αυτή ξεχωρίζει καθώς ξεκίνησε με άνοδο άνω του 2% και με δυνατό όγκο. Κάνει μεγάλους όγκους εδώ και καιρό. Στα 1,0480 ευρώ και στο +2,54% με 107 χιλ. τεμάχια. Λίγο αργότερα έκανε και νέα πακέτα ύψους 500 χιλ. τεμαχίων

ΑΔΜΗΕ: Με άνοδο άνω του 1% και τιμή 2,25 ευρώ αλλά τι να λέμε τώρα. Τέτοια μεγέθη, τέτοιο επενδυτικό πρόγραμμα και να μην μπορεί να βελτιώσει λίγο παραπάνω την τιμή της μετοχής. Ούτε την περίοδο που το ενεργειακό στόρι ήταν hot το κατάφερε βέβαια.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Με μικρούς όγκους προσπαθεί για υψηλότερα.

AS COMPANY: Προφανώς και η πορεία της μετοχής απογοητεύει. Δεν έχει καταφέρει να δώσει μία καλή κίνηση, αν και ο ισολογισμός της δείχνει πως αξίζει περισσότερα. Στα 2,31 ευρώ και στο -1,28% με χαμηλό όγκο.

MEDICON: Έχει αρχίσει να ισορροπεί πέριξ των 3,40 ευρώ και αυτό είναι θετικό. Μετά από μία περίοδο έντονης μεταβλητότητας, θέλουμε να ηρεμήσει, να συσσωρεύσει και να κοιτάξει ξανά υψηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης