Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Πιθανότητες για κλείσιμο πάνω από τις 1.300 μονάδες

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Πιθανότητες για κλείσιμο πάνω από τις 1.300 μονάδες
Κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά είχαμε χθες για Dow Jones και S&P.
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζουν τα ρεκόρ οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν στη μείωση των επιτοκίων το 2024.
Κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά είχαμε χθες για Dow Jones και S&P.
Στην Ευρώπη, κοντά στα ιστορικά υψηλά η διαπραγμάτευση βασικών δεικτών και σήμερα οι αναλυτές περιμένουν ήπια ανοδικό άνοιγμα με την εγχώρια αγορά να λαμβάνει τάση από το εξωτερικό.
Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο και στηρίζουν την προσέγγιση των 1.300 μονάδων. Παράλληλα κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις σε βαριά χαρτιά ίσως δώσουν σήμερα τη δυνατότητα να κλείσει πάνω από το εν λόγω σημείο ο Γενικός Δείκτης.

Eurobank Equities
Οι αγορές της Ευρώπης φαίνονται έτοιμες για ελαφρώς θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς τα στοιχήματα των επενδυτών συνεχίζουν να κλίνουν προς μεγαλύτερη χαλάρωση από τις κεντρικές τράπεζες το 2024.

Piraeus Secutiries
Θα περιμέναμε η θετική διάθεση να συνεχιστεί με την αγορά να εστιάζει στον τραπεζικό κλάδο.

Optima Bank
Περιμένουμε από τις διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο σήμερα στο Χ.Α.

Beta
Το θετικό κλίμα μπορεί να διατηρήσει την ανοδική δυναμική στο Χ.Α.. Οι προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ διατηρούν την αισιοδοξία των επενδυτών για ένα πιο προσαρμοστικό περιβάλλον το επόμενο έτος.

Κύκλος
Με βατήρα την στήριξη της τοπικής κορυφής των 1284 μονάδων, ο Γ.∆. επιχείρησε και νέα απόπειρα υπέρβασης των 1300 μονάδων, χωρίς ωστόσο να στεφθεί με επιτυχία, επισημαίνει η τεχνική ανάλυση. Ίσως μας το επιφυλάσσει για Χριστουγεννιάτικο δώρο καθώς απομένουν άλλες τρεις συνεδριάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα.

Depolas
Με την χθεσινή συνεδρίαση ο ΓΔΧΑ κάλυψε τις απώλειες των προηγούμενων τριών ημερών. Αντιστοίχως, κέρδη καταγράφηκαν και στους βασικούς μετοχικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Για σήμερα βλέπουμε περισσότερο συσσώρευση στο ΧΑ εν αναμονή και των αυριανών σημαντικών μακροοικονομικών μεγεθών. Η σημερινή ατζέντα περιέχει κυρίως στοιχεία της αγοράς κατοικίας των ΗΠΑ, αλλά και μετρήσεις καταναλωτικής εμπιστοσύνης εκεί και στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού Νοεμβρίου στη Γερμανία ανακοινώθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις υποδηλώνοντας μια ελαφρώς ταχύτερη των εκτιμήσεων αποκλιμάκωση του επιπέδου τιμών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης