Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από επιλεκτικές τοποθετήσεις – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από επιλεκτικές τοποθετήσεις – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Επιλεκτικά συνεχίζουν οι επενδυτές στα πρώτα λεπτά και ακολουθεί η αγορά την πορεία των ευρωπαϊκών καταγράφοντας ήπια άνοδο. ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Πειραιώς, δείχνουν να ξεχωρίζουν αν και καμία δεν έχει ισχυρή άνοδο. Τα βλέμματα και στα ΕΛΠΕ μετά το πτωτικό σερί.

JUMBO: Ήπια ανοδικά έχει ξεκινήσει και με χαμηλό βέβαια όγκο αλλά δείχνει διάθεση να πιάσει ξανά τα 26 ευρώ.

VIOHALCO: Μεταξύ των μετοχών που θέλουν να κινηθούν ανοδικά και δείχνει πως μάλλον μπορεί καλύτερα έναντι των άλλων του ομίλου. Στη Cenergy βλέπουμε πωλητές πάνω από τα 7 ευρώ εδώ και μέρες, ενώ η ΕΛΧΑ «ζαλίζεται» όταν προσπαθεί να φτάσει κοντά στα 2 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Προχωράει όπως όλα δείχνουν η εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, την οποία θέλει εδώ και καιρό ο επικεφαλής του ομίλου. Το εν λόγω χρηματιστήριο βέβαια από το Brexit και μετά μάλλον έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά για μία ελληνική εταιρεία είναι σημαντικό γεγονός. Σημειώνουμε πως η TUI εξετάζει την αποχώρησή της από το Σίτι να παραμείνει μόνο στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

ΕΛΠΕ: Έχει συμπληρώσει 4 πτωτικές συνεδριάσεις και δυστυχώς η πορεία της στις τελευταίες συνεδριάσεις που συνδέθηκαν placement δεν ήταν καλή. Περιμέναμε κάτι καλύτερο και όχι τέτοια βιασύνη από κάποιους να πουλήσουν για να βγάλουν μερικά σεντς. Στα 7,15 ευρώ σήμερα και με δυνατό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χθες είχαν μεγάλη άνοδο και στήριξαν την αγορά. Αν βοηθήσουν και σήμερα ίσως πλησιάσουμε τις 1.300 μονάδες. Πειραιώς και Alpha Bank ξεχωρίζουν και τα τελευταία λεπτά ανεβαίνει και η Eurobank σε συναλλαγές και κέρδη. Οριακά χαμηλότερα η Εθνική.

ΟΠΑΠ: Με δυνατό όγκο και άνοδο ξεκίνησε και βάζει πλάτη.

AEGEAN AIRLINES: Αύριο η γενική συνέλευση για την αποπληρωμή των warrants στο δημόσιο και είναι ήδη αποφασισμένη αφού το 60% των μετόχων έχει ήδη ταχθεί υπέρ της εξαγοράς και της διαγραφής. Ανοδικά και η εν λόγω μετοχή στο ξεκίνημα.

ATTICA GROUP: Μετά από 3 συνεδριάσεις με -10% και μεγάλους όγκους στις δύο τελευταίες, σήμερα, άνοιξε με καλό και πάλι όγκο και με άνοδο. Βγαίνουν και πάλι κομμάτια. Θέλει λίγο προσοχή γιατί όπως γράψαμε χθες ο πωλητής μπορεί να μην έχει τελειώσει. Έτσι ενώ στο ξεκίνημα πήγε στα 1,97 ευρώ μετά βγήκε μεγάλη πώληση στα 1,93 ευρώ.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Ανοδικά ξεκίνησε και σήμερα στον απόηχο του εξαιρετικού τρίτου τριμήνου που θα συμβάλει ώστε να έχει χαμηλό p/e στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Κάτω και από τα ίδια κεφάλαια η αποτίμηση. Σημαντικό το περιθώριο ανόδου, κατά την ταπεινή μας άποψη.

ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ (απάντηση): Συνολικά στη στήλη αρέσουν οι εταιρείες με αυτή ή παρόμοια δραστηριότητα, αλλά δυστυχώς πλέον δεν υπάρχουν πολλές. Η συγκεκριμένη βγάζει λεφτά από τη διαχείριση ιδιωτικών και θεσμικών χαρτοφυλακίων. Από τα θεσμικά περισσότερο καθώς αυτά είναι τα περισσότερα. Θέλει όμως να αναπτύξει και τα ιδιωτικά. Όταν η αγορά πάει καλά πάνε και αυτές οι εταιρείες.

VIDAVO (απάντηση): Δεν έχουμε άποψη για τη συγκεκριμένη. Εξαιρετικά μικρή και σε τζίρο και σε όλα. Δε βλέπουμε από που θα μπορούσε να δημιουργηθεί αξία στην παρούσα φάση, όπου υπάρχουν δεκάδες καλύτερες εισηγμένες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης