Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το σήμα της FED περιμένουν οι αγορές – Διατήρηση της συσσώρευσης με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Το σήμα της FED περιμένουν οι αγορές – Διατήρηση της συσσώρευσης με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Οι αγορές τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας ίσως μία μετάθεση της ημερομηνίας για το τέλος της πολιτικής σύσφιξης
Στην απόφαση της FED θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών ανά τον κόσμο και κυρίως στις δηλώσεις που θα γίνουν αναφορικά με την πορεία της οικονομίας και στην πολιτική σύσφιξης.
Οι αγορές τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας ίσως μία μετάθεση της ημερομηνίας για το τέλος της πολιτικής σύσφιξης μετά και τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Στο εσωτερικό, η ανοδική κίνηση των τραπεζών χθες, ενίσχυσε την επενδυτική ψυχολογία και έφερε τον γενικό δείκτη πιο κοντά στις 1.300 μονάδες.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο, όπως και η μετοχή της Τιτάν μετά την εκτίμηση της διοίκησης για EBITDA άνω των 500 εκατ. ευρώ το 2023, αλλά και της HelleniQ Energy καθώς συμπλήρωσε 4 πτωτικές συνεδριάσεις, λόγω του placement.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν σταθεροποιητικό άνοιγμα ενόψει της απόφασης της FED αργότερα σήμερα, με τους επενδυτές να μετριάζουν τον ενθουσιασμό τους για τις προοπτικές μίας απότομης στροφής πολιτικής μετά τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε το επιλεκτικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί σήμερα ενόψει της απόφασης της FED.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα.

Beta
Συνέχιση του rotation αναμένεται με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να αναμένονται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, ωστόσο δεν αναμένουμε αύξηση της μεταβλητότητας.

Κύκλος
Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Ideal Holdings. Το βράδυ, η Federal ανακοινώνει τις αποφάσεις της για τα παρεμβατικά επιτόκια που εκτιμάται ότι δεν θα μεταβληθούν. Η αναρρίχηση του Γ.∆. πάνω από τις 1280 μονάδες φέρνει πιο κοντά την αναμέτρηση με τις 1300 μονάδες.

Depolas
Με στήριξη από τον τραπεζικό δείκτη ο ΓΔΧΑ κατέγραψε χθες μικρά κέρδη έναντι των αρνητικών πρόσημων που επικράτησαν στους Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες. Αντιθέτως σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες στις ΗΠΑ εν αναμονή και της σημερινής συνεδρίασης της FED. Τα χθεσινά μεγέθη πληθωρισμού εκεί κινήθηκαν οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του κ. Πάουελ για μετ’ εμποδίων επιστροφή του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2%. Ήτοι, εκτιμούμε ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί για τις αγορές μετοχών, ειδικότερα μετά και την τελευταία άνοδο. Στο εσωτερικό, ήδη καταγράφουμε μείωση της ανοδικής ορμής για τον ΓΔΧΑ, ο οποίος όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο report υποαποδίδει έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης από αρχές Νοεμβρίου με εξαίρεση την Πορτογαλία, η οποία αντιμετωπίζει μια πολιτική κρίση. Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου στην Ευρωζώνη και τον δείκτη τιμών παραγωγού Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Η όποια ενίσχυση θέσεων πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης