Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα τέσσερα blue chips που οδήγησαν υψηλότερα τον Γ.Δ. – Βελτιώθηκε ο τζίρος

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα τέσσερα blue chips που οδήγησαν υψηλότερα τον Γ.Δ. – Βελτιώθηκε ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είχε σήμερα ο Γ.Δ. τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή από 22 Νοεμβρίου. Μετά από αρκετές συνεδριάσεις συσσώρευσης, οι τράπεζες έβγαλαν ανοδική κίνηση και οδήγησαν πάνω από τις 1.280 μονάδες την αγορά. Λίγα βαριά χαρτιά στήριξαν επίσης την αγορά και επίσης από τα μικρομεσαία λίγα ξεχώρισαν. Ουσιαστικά με δύο συστημικές και δύο μη τραπεζικά βαριά χαρτιά πήγαμε υψηλότερα. Η αξία των συναλλαγών κάπως βελτιωμένη και πάνω από 90 εκατ. ευρώ η καθαρή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Εθνική Τράπεζα και η Πειραιώς. Αμφότερες με άνοδο άνω του 3%. Μικρότερη η άνοδος για τη Eurobank (0,81%) και ακόμα μικρότερη για την Alpha Bank (0,27%). Ο δείκτης με άνοδο 1,86%.

TITAN: Συνέχισε και σήμερα ανοδικά και σε νέα ιστορικά υψηλά λόγω της ανακοίνωσης για την εκτίμηση των EBITDA στο σύνολο της χρήσης που δημοσιεύτηκε χθες. Στα 21,20 ευρώ και στο +1,92% με όγκο 100 χιλ. τεμάχια και αγοραστές στο κλείσιμο.

JUMBO: Αν προσθέσουμε την πρόσφατη αποκοπή η μετοχή πλέον είναι πιο ψηλά από εκεί που ήταν πριν το κόψει. Στα 25,82 ευρώ και στο +1,25%. Αυτό είναι το νόημα των διανομών. Να μπαίνει στο παντελόνι το μέρισμα και να πηγαίνει ξανά πάνω η μετοχή.

ΕΛΠΕ: Μαζί με τη σημερινή συνεδρίαση συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες πτωτικές. Υπερβολική θα λέγαμε την πτώση και νομίζουμε πως αν κάνουμε τώρα τη σύγκριση με τη Motor Oil, μάλλον η HelleniQ είναι πλέον πιο φθηνή, αφού και η απόδοσή της είναι σημαντικά χειρότερη από αυτή της ΜΟΗ. Απλά κινείται αρκετά πιο αργά στο θέμα της ενεργειακής μετάβασης. Στα 7,10 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας και στο -0,98%.

ΕΧΑΕ: Συμφωνούμε με την έκθεση της Optima Bank και η στήλη «φωνάζει» εδώ και καιρό πως αν εισρεύσουν τα κεφάλαια που ακούγονται όταν αναβαθμιστούμε, τότε δεν μπορεί να μείνει εδώ η μετοχή. Η Optima Bank αυτό ουσιαστικά σημειώνει και δίνει τιμή στόχο τα 6,40 ευρώ και σύσταση αγοράς στην έκθεση με την οποία ξεκινά εκ νέου την κάλυψη. Στα 5,49 ευρώ και στο +0,73%.

INTRACOM: Δυνατή «σκούπα» στα 3,05 ευρώ. Μάζευαν για ώρα κομμάτια και μετά έκλεισε στα 3,0750 ευρώ με άνοδο 0,33%. Ο συνολικός όγκος ανήλθε στις 460 χιλ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Πολύ μεγάλος σήμερα ο τζίρος και πήγε και πάλι στο -10%, όπου απορροφήθηκε μεγάλη προσφορά. Απέκτησε και traders, γιατί κάποιοι μπήκαν προκειμένου να πιάσουν την αντίδραση. Έχουμε την εντύπωση πως ο πωλητής δεν τα βγάζει όλα τα κομμάτια, αλλά αφήνει να φανεί ότι έχει τελειώσει και μετά βγάζει και άλλα. Έτσι σήμερα έκανε συνολικά 442 χιλ. τεμάχια και έμεινε ανεκτέλεστο 57 χιλ. τεμαχίων. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης όμως έδειχνε ότι είχαν μείνει λίγα. Στα 1,9250 ευρώ έχει διολισθήσει η μετοχή μετά από 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις με -10% περίπου στην κάθε μία.

ΑΔΜΗΕ: Με το εννεάμηνο που δημοσίευσε έπρεπε να είναι υψηλότερα. Φθηνή η μετοχή και είδαμε σήμερα καλές τοποθετήσεις. Έκλεισε με άνοδο 0,67%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Έχουν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες που την εμπλέκουν σε επικείμενο deal, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε. Μένουμε στα θεμελιώδη και μας είναι αρκετά. Στα 3,25 ευρώ και στο +2,85% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

PREMIA: Απογοητευτική η εικόνα.

ΑΒΑΞ: Συνεχίζει ανοδικά και από τη μέρα που η Optima Bank έβγαλε την έκθεση έχει αλλάξει επίπεδο. Στα 1,6740 ευρώ και στο +4,49%.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Λες και θέλει να κάνει μία βελτίωση της τιμής της ενόψει τέλος χρόνου. Μακάρι γιατί αξίζει καλύτερης αποτίμησης. Στα 1,13 ευρώ και στο +4,63% με όγκο 8 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Βοήθησε η δημοσίευση του εννεαμήνου και έκλεισε με άνοδο 3,85% η μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Χωρίς να προκαλεί έχει σημειώσει καλή άνοδο το τελευταίο διάστημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης