Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζεται η συσσώρευση, λίγες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζεται η συσσώρευση, λίγες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ανάλογο με το άνοιγμα των προηγούμενων συνεδριάσεων και το σημερινό. Κινείται ήπια ανοδικά ο γενικός δείκτης. Σταθεροποιητικό και το άνοιγμα στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ έχουν στραφεί τα βλέμματα και αναμένουν οι αγορές τον πληθωρισμό αλλά και την απόφαση της FED. Δεν υπάρχουν πολλές μετοχές να ξεχωρίζουν και πάλι. Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕκαι ΕΛΧΑ δείχνουν κάποια καλή διάθεση. Από τα μικρά ξεχωρίζει η Αλουμύλ και η Άβαξ.

HELLENIQ ENERGY: Είναι εδώ και μέρες στο επίκεντρο. Σήμερα ολοκληρώνεται η συναλλαγή όπως είχε ανακοινωθεί από την εταιρεία. Δόθηκαν οι μετοχές του placement και είδαμε στις προηγούμενες συνεδριάσεις την υποχώρηση της τιμής και τον περιορισμό του discount. Οριακά υψηλότερα κινείται στα πρώτα λεπτά και έχει πωλητές στα 7,20 ευρώ. Σημειώνουμε πως αυξάνεται η στάθμιση στη μετοχή από 18 Δεκέμβρη στους δείκτες FTSE Russell που συμμετέχει.

ΤΙΤΑΝ: Μετά τη χθεσινή κίνηση κινείται σταθεροποιητικά στο ξεκίνημα και στα 20,80 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Συνεχίζονται οι μεγάλες αγορές μετοχών από τους βασικού μετόχους. Χθες ανακοινώθηκε πως αγόρασαν πάνω από 300 χιλ. τεμάχια στις 6 Δεκεμβρίου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζει ανοδικά και σήμερα και είναι στα 2,39 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Για να δούμε θα κάνει κίνηση προς τα 2 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους; Ήπια υψηλότερα κινείται στα πρώτα λεπτά.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Ξεχωρίζει από τα μικρομεσαία με άνοδο σχεδόν 5%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Χθες είχε μπει μία μεγάλη εντολή πώλησης 974 τεμαχίων και βρήκε αγοραστή. Σήμερα ανακοινώθηκε πως τις μετοχές αγόρασε ο Ανδρέας Καρέλιας, CEO της εισηγμένης. Η ελεύθερη διασπορά περιορίζεται περαιτέρω.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Πολύ ισχυρό το τρίτο τρίμηνο και καλύτερο από το περσινό. Έτσι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο στα 8,1 εκατ. ευρώ από 8,64 εκατ. ευρώ. Μειωμένος ο τζίρος, αλλά βελτιωμένα τα περιθώρια, ενώ φέτος δεν είχε όφελος από έκτακτα έσοδα. Πολύ δυνατά επομένως τα κέρδη, ειδικά αν τα συγκρίνουμε και με την αποτίμηση των 55 εκατ. ευρώ. Επίσης και τα ίδια κεφάλαια είναι υψηλότερα της αποτίμησης. Οι ταμειακές ροές ήταν ισχυρές και μείωσαν τον καθαρό δανεισμό, αφού εισπράχθηκαν απαιτήσεις. Αυτό όμως το είχαμε δει στο πρώτο εξάμηνο. Στο τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις σε σύγκριση με το ύψος που είχαν στο τέλος Ιουνίου. Συνολικά τα νούμερα είναι δυνατά.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ (απάντηση): Το έκοψε χθες το μέρισμα και ήταν ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Καθαρό 0,19 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με υψηλό όγκο 20 χιλ. τεμαχίων το άνοιγμα της μετοχής και άνοδο 0,92%.

ΑΤΤΙΚΑ: Δεν μπήκε εντολή στο -10% σήμερα αλλά βγαίνει πίεση. Πήγε μέχρι και τα 2,01 ευρώ και στο -5,63% αλλά μετά κινήθηκε προς τα 2,10 ευρώ και το -1,41%. Με 36 χιλ. τεμάχια αυτά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης